WJNH zet LGBT+ jongeren in de uitverkoop op de Antwerpse Meir

06-08-2018

Op woensdag 8 augustus nemen jongeren van Wel Jong Niet Hetero de etalage over van Peek & Cloppenburg op de Antwerpse Meir. De jongeren hebben, als levende paspop, een duidelijke boodschap aan reclame- en mediamakers en roepen op tot meer zichtbaarheid van LGBT+ rolmodellen.

 

Start- en einduur actie: 10.00u  - 13.00u
Locatie: Peek & Cloppenburg, Meir 31, Antwerpen
Meer info: lgbtonsale.be


De actie

Opgesteld als hip koopwaar, met fel gekleurde t-shirts, bieden de jongeren zich aan als de rolmodellen die tot nu te weinig voorkomen in de gender- en heterostereotiepe reclame en media.


De boodschap

Reclame- en mediamakers verkopen ons het perfecte leven met in de hoofdrol het gelukkige feel good gezin. Helaas duiken er zelden holebi’s of transgenders op in deze ideale wereld. Nochtans zitten er heel wat jongeren op subtiele rolmodellen als deze te wachten.

Rolmodellen zijn van groot belang voor jongeren die zich niet kunnen herkennen in de huidige hetero- en gendernormen en op zoek zijn naar hun plaats in onze wereld. We vragen meer zichtbaarheid van gender- en seksuele diversiteit zodat àlle jongeren zich kunnen ontwikkelen vanuit een evenwaardig gevoel tegenover elkaar en de samenleving. Van mannelijke dansers tot vrouwelijke elektriciens, en van een lesbiennekoppel dat hun kind leert fietsen tot een transpersoon die de wereld rondreist.

Komt dat zien!