Wereldaidsdag

04-12-2015

'Forever young’ klinkt het uit de boxen op ‘t Zand in Brugge. Een warm team van zeven staat klaar op deze koude één december. De regen van de voormiddag is gaan liggen en het enthousiasme staat op 100%. Ze hebben één doel: Wereldaidsdag onder de aandacht brengen.

Al vanochtend vroeg zijn ze vertrokken. Rebus stuurde twee teams uit die elk naar twee West-Vlaamse steden afzakken. In de voormiddag waren Oostende en Roeselare aan de beurt, nu Brugge en Kortrijk. A volonté  worden er rode lintjes opgespeld en condooms uitgedeeld. De wind begint op te zetten en alles vliegt sneller dan verwacht de deur uit.

Er wordt gebeld naar Kortrijk om bevoorrading. Helaas - of juist niet - ook daar verloopt alles vlotter dan verwacht. Rebus verdeelde in totaal zo’n 1800 rode lintjes, 500 condooms en veel chocolaatjes.

De dame met de kinderwagen, de leerkracht die net les had gegeven over aids en hiv, de moeder en dochter die gniffelden toen ze een condoom kregen, de groep Britse toeristen en het bejaarde koppel. Allemaal droegen ze op Wereldaidsdag een rood lintje en dit mede door de inzet van de vrijwilligers.

Nieuws tags: