Voor gevorderden

Seksualiteit jongens

Sommige jongens zijn niet tevreden met een gesloten relatie tussen twee mensen en zoeken soms extremere varianten van seks op. Vaak gaat dit gepaard met andere gevaren.

 

Cruising
Sommige parkings, parken, bossen, stranden, cinema’s,… staan erom bekend dat ze een ontmoetingsplaats zijn voor volwassen homomannen.  Op deze plaatsen hebben mannen vaak onveilige seks en deze plaatsen worden ook vaak geassocieerd met druggebruik. Laat je nooit verleiden tot onveilige seks aangezien je de hiv-status van cruisers niet kent en niet weet of ze met een andere soa besmet zijn.

 

Gaysauna’s, gaybars, darkrooms , leather clubs,…
Gaysauna’s zijn plaatsen waar je mannen vindt die op zoek zijn naar alle vormen van seks, soms voor de ogen van de andere saunagangers, soms in de afgesloten ruimtes die er vaak zijn.

Gaybars zijn uitgangsgelegenheden in de grotere steden waar mannen bijeenkomen. Vaak is er een zogenaamde darkroom aanwezig, een afgeschermde ruimte waar de gasten ongestoord seks kunnen hebben.

In leather clubs, SM clubs komen vaak mannen samen vanuit hun gemeenschappelijke interesses voor lederen kledij, speeltjes en extremere vormen van seks zoals bondage (kneveling), master-slave,…

Op bovenstaande plaatsen zijn er meestal gratis condooms en glijmiddel te verkrijgen, maak er dus zeker gebruik van als je er ooit komt. Let wel op dat je in deze wereld vooral volwassen en oudere mannen vindt. Als tiener val je er meestal uit de boot en loop je soms zelfs gevaar. Jongeren leren best anderen kennen op plaatsen zoals beschreven in “Coming-in” (link).


 

Seks en drugs
In sommige milieus wordt er vaak drugs gebruikt. Zo worden bijvoorbeeld gaybars en gaydisco’s vaak geassocieerd met XTC. Dit kan voor een ongeremde sfeer zorgen waar veel onveilige seks voorkomt. Drugs tasten immers het inschattingsvermogen aan waardoor je minder snel het gevoel hebt onveilig te vrijen. Ook de zelfkritiek neemt af waardoor je het gevoel kan krijgen jezelf niet meer in de hand te hebben en je geen verantwoordelijkheid kan of wil opnemen voor jouw gedrag. Ook overmatig alcoholgebruik kan een gelijkaardig effect hebben.

Specifiek aan het gay-milieu is het gebruik van poppers, dit zijn middelen die gesnoven moeten worden om een lossere kringspier te krijgen om zo anale seks te vereenvoudigen. Deze middelen hebben vaak schadelijke effecten, zeker indien ze samen gebruikt worden met alcohol en medicijnen zoals erectiepillen en medicatie voor het hart. Vragen hierover stel je best aan je huisarts.

Meer info over druggebruik is te vinden op www.druglijn.be