Seksuele gezondheid

7 item(s)

Neen, we gaan niet beweren dat condooms altijd een groot plezier zijn. Maar hé, alles voor de gezondheid. Geen condoom gebruiken houdt grote gezondheidsrisico's in, denk maar aan seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) en hiv. Het condoom is en blijft tot op vandaag het beste beschermingsmiddel! 

Toch komen sommige mannen steeds weer met de meest originele excuses op de proppen om het niet te moeten gebruiken. Dit zijn enkele veel voorkomende excuses en bijhorende (mogelijke) reacties.

Je bent verliefd en beslist met die liefde van jouw leven in een relatie te stappen? Stop niet zomaar met condooms! Ook niet als het je eerste relatie is of jij altijd monogaam bent. Zonder condoom neuken met je vriend kan pas na een aantal stappen:

Pijpen met condoom is niet meer van deze tijd. Toch zijn er een aantal risico’s aan verbonden.

Wat hiv betreft kan het weinig kwaad tenzij je last hebt van koortsblaasjes of wondjes, op dat moment kan hiv uit het voorvocht toch binnendringen. Voorvocht bevat weinig virus omdat het geneutraliseerd wordt door speeksel. Klaarkomen in de mond houdt wel risico in. Gebeurt het, spuw het sperma dan meteen uit. Achter in de keel is het slijmvlies dunner en kwetsbaarder. 

Alle basisinfo voor wie zich klaar voelt eraan te beginnen, al goed gerodeerd is of beslist ‘het’ een laatste keer te doen alvorens de priesterschool binnen te stappen en zich te ‘geven’ aan het celibaat; voor wie houdt van een tedere vrijpartij tussen de lakens, een stomende beurt in de auto of een ‘quick suck’ op toilet; voor wie houdt van seks maar ook van respect voor zichzelf en zijn partner(s). 

Een gelovige heeft zijn 10 geboden, een homoman de 8 ‘fuckrules’ van Wel Jong Niet Hetero.Toegegeven: over de ‘heilgheidsgraad’ kan gediscussieerd worden.  

Iemand afwijzen of ‘nee’ zeggen, niet makkelijk. Maar: seks tegen je zin is altijd verkeerd. Het is jouw lichaam en niemand mag over je grens heen. Jij beslist. Seks tegen je zin kan vanalles zijn en gebeurt ook vaker dan je denkt. 

Wees steeds voorzien voor het onvoorziene. Het altijd bij de hand hebben van een condoom is een kleintje vergeleken met het grote plezier dat kan volgen. 

Waar vind je ze terug: