Je eerste lief

Relaties

Je eerste lief
Verliefd worden kan je niet plannen, het is iets wat je overkomt. Vandaag zeg je: ”ik wil helemaal geen lief”, een week later sta je misschien stiekem te kussen in een donker hoekje van de dansvloer.

Op welke leeftijd je je eerste vriendje of vriendinnetje tegenkomt, is voor iedereen verschillend. Sommige holebi-jongeren hebben meteen een lief, maar vaak hebben holebi's meer tijd nodig om te ontdekken wie ze zijn en beginnen ze pas later dan de meeste hetero’s aan een relatie.

Is het zover? Laat je door niets of niemand opjagen, doe alles op een tempo waar jullie beiden zich goed bij voelen. Sluit je zeker niet af van ouders en vrienden want dit kan boze reacties van hen uitlokken.

Een eerste lief, het is iets speciaals. Ook al blijkt achteraf misschien dat het niet ‘de ware’ was, het is een ervaring die je nooit zal vergeten. Maak er dus iets moois van!

 

Groeien
In een relatie moet je groeien. Als je pas bij elkaar bent, is de verliefdheid heel groot. Na een tijdje zal je inzien dat je nieuwe vriend(in) toch niet zo perfect is als je dacht. Je leert elkaar beter kennen, ook de minder aangename kantjes. Blijven spreken tegen elkaar is de boodschap... Erger je je aan iets? Bespreek het in plaats van het probleem op te kroppen, openheid en eerlijkheid tegenover elkaar zorgen voor de meest stabiele relaties.

 

Verwachtingen
Wat mag je van elkaar en van jullie relatie verwachten? Elk heeft zijn eigen dromen en verwachtingen en die zal je op elkaar moeten afstemmen. Denk niet te vlug dat je lief dezelfde verwachtingen heeft als jij, omdat hij of zij van hetzelfde geslacht is. Toekomstdromen kunnen heel verschillend zijn. In ieder geval zal het zeer verrijkend zijn om samen jullie weg te zoeken. Het standaardpatroon ‘huisje-tuintje-kindje’ zullen jullie misschien wel achter jullie laten, maar als holebi-koppel kom je gegarandeerd voor grappige situaties te staan. Want wie doet de strijk? En wie zet de vuilnisbakken buiten?