Holebi’s spotted?

Coming In

Misschien keek dat knap meisje vanmorgen op de trein wel heel diep in je ogen? Of valt jouw teamgenoot ook op de stoere tegenstander?  Zekerheid dat iemand holebi is heb je meestal niet. Niemands ‘gaydar’, dit is je vermogen om andere holebi’s te herkennen, werkt perfect. Gelukkig zijn er heel wat andere plaatsen waar je wel met zekerheid holebi- en transjongeren kan leren kennen. Er zijn vele opties.

Je kan een lokale holebi-jongerengroep wat vergelijken met een doorsnee jeugdvereniging in je buurt: een groep jongeren die samen bowlen of op weekend gaan. Maar af en toe gaat het natuurlijk ook over hoe het is om holebi of transgender te zijn.  Bij een drankje houden de leden een groepsgesprek over de ‘outing’ bij familie en vrienden, een leuke quiz over veilige seks, ... In heel wat steden in ons land vind je zulke groepen die aangesloten zijn bij Wel Jong Niet Hetero (WJNH), de grootste organisatie voor holebi- en transgenderjongeren in ons land. Meer info over de groepen vind je bij ‘Groepen’.

De lokale groepen van WNJH organiseren in hun regio vaak fuiven voor holebi’s, transgenders en ‘open- minded people’. Daarnaast zijn er ook heel wat privé-initiatieven. Verder kan je altijd terecht in verschillende holebicafés voor een gezellige babbel bij een hapje en een drankje. Voor de echte feestgangers zijn er in grote steden ook clubs die ervoor bekend staan om op één of meerdere avonden per week holebipubliek aan te trekken. Uitgaan in holebiclubs is meestal helemaal anders dan uitgaan op holebifuiven; clubs staan bekend voor een ouder en vaak een extravaganter publiek.

WJNH heeft verder ook een paar nationale initiatieven zoals Min19 (tot 19 jaar), Oprit18 (tussen 18 en 24 jaar) en Plan B (ouder dan 24 jaar) die heel wat activiteiten organiseren. De meeste Vlaamse en Brusselse groepen en holebi-initiatieven  zijn aangesloten bij de overkoepelende organisatie Çavaria.

Ook online kan je mensen leren kennen. Veel van je vragen kunnen beantwoord worden op fora en chatsites. Je kan altijd een kijkje nemen op forum van WJNH. Meer info over online ontmoetingen vind je onder 'Online holebi's en transgenders leren kennen’.

In Antwerpen,Brussel, Gent, Hasselt en Oostende kan je terecht in de Roze Huizen. Het idee van huizen me felroze gevels laat je beste achterwege, het zijn gewoon ontmoetingsplaatsen waar allerlei evenementen worden georganiseerd. 

Verder zijn er ook homobars en homosauna’s. Je kan er iets drinken of lekker uitzweten, maar de meeste mannen gaan er naartoe voor seks. Vaak is er een ‘darkroom’ waar mannen openlijk seks hebben. Laat je nooit verleiden tot onveilige seks, als je er komt zorg je best zelf voor condooms en glijmiddel. Meer info hierover vind je in het thema 'Seksuele gezondheid'.