In de kast blijven

Coming Out

In sommige omgevingen ligt homoseksualiteit bijzonder moeilijk. Sommige holebi's kiezen er dan voor om hun ware geaardheid (het feit dat ze op iemand van hetzelfde geslacht vallen) verborgen te houden voor hun ouders, familie en de rest van hun omgeving. De omgeving van die jongere zal er van uitgaan dat de holebi die ze kennen gewoon 'hetero' is. Dit kan inderdaad een heel aantal moeilijkheden voorkomen. Want openheid heeft naast zijn voordelen soms ook nadelen. 

In sommige culturen en families heerst een groot taboe omtrent openlijke homoseksualiteit. Iemand die aangeeft homoseksueel te zijn, kan uit de familie worden verstoten. Dat is een prijs die sommige holebi-jongeren niet willen betalen. Ze kiezen voor een dubbelleven: bij andere holebi's en hetero's komen ze er voor uit, maar voor hun familie doen ze alsof ze hetero zijn. 

Soms kunnen anderen je onder druk zetten om je coming-out te doen, maar iedereen heeft het recht om in dat soort zaken een eigen keuze te maken. Uiteindelijk weet jij best of je het vertelt of niet…