De eerste keer

Seksualiteit jongens

De eerste keer dat je met iemand naar bed gaat is een speciale ervaring. Je leeft er vaak jaren naartoe en het wordt een moment dat je voor de rest van je leven niet vergeet. Onzekere spanning, zenuwen en onhandige gebaren bij die eerste keer zijn dan ook niet ongewoon. Praat er eens over met je vriend. De kans is groot dat hij ook zenuwachtig is of was bij de eerste keer.

 

Leeftijd
Iedereen begint op een andere leeftijd aan seks. De een is al wat zelfzekerder dan de ander en heeft misschien wel al seks jonger dan de wettelijk toegestane leeftijd. Iemand anders beleeft zijn ‘eerste keer’ mogelijks pas als hij dertig jaar is. Er is geen ‘goede’ leeftijd om aan seks te beginnen, zorg gewoon dat je er klaar voor bent wanneer je eraan begint. Er zijn natuurlijk ook wettelijk bepaalde leeftijdsgrenzen.

 

Snel of rustig aan?
De meesten nemen in een relatie eerst rustig de tijd om elkaar beter te leren kennen. Soms is de verleiding en de nieuwsgierigheid groot en gebeurt de eerste keer sneller dan je verwacht had. Zorg ervoor dat jullie beiden klaar zijn voor seks en heb respect voor je partner als hij nog even wil wachten.

Vrijen leer je al doende, dus het wordt steeds beter. Het is dan ook belangrijk dat je je vriendje duidelijk maakt wat jij leuk vindt en dat je ontdekt waar hij door opgewonden wordt.
Verwacht geen perfecte seks tijdens je eerste keer, vaak valt het tegen omdat je te gespannen of te onhandig bent om ervan te genieten. Of gewoon omdat je er nog niet klaar voor was.

 

Jongeren vertellen...
"Ik fantaseer vaak over seks met een jongen en wil het dolgraag, maar ik weet nog niet met wie. Zomaar met gelijk wie het bed induiken, lijkt me maar niks. Dan is het voorbij zodra je bent klaargekomen." (Lars, 14)

"De eerste keer waren we allebei 15, het gebeurde tijdens de sneeuwklassen. Het was meer wat experimenteren en het ging vooral ook om de kick... Het was een onschuldige en leuke ervaring." (Thomas, 21)

"We besprongen elkaar, begonnen hartstochtelijk te kussen en te strelen. Elke kus een plekje verder, heel opwindend was dat. Nadien lagen we nog lang in elkaars armen. Zalig hoe hij me dan nog zachtjes streelde." (Tibo, 20)

"Het begon eigenlijk voor ik er erg in had. Mijn vriendje begon me te masseren en van het één kwam het ander. Hij streelde me, gaf me kusjes, fluisterde in mijn oor dat hij me mooi vond. Ik voel nog steeds dat zalige gevoel als ik eraan terugdenk." (Gregory, 17)

"De eerste jongen met wie ik seks had, gebruikte geen condoom. Ik durfde er toen nog niks van te zeggen. Het was ook allemaal zo spannend en ik dacht dat hij mijn opmerking vervelend zou vinden. De keer nadien begon ik er toch over. Tot mijn verbazing vond hij dat ik gelijk had en verontschuldigde zich. Dat voelde eigenlijk wel goed. Gelukkig bleek achteraf dat we allebei vrij van soa’s waren." (Eran, 25)