Min19

Nationale deelwerking voor tieners tot 19 jaar

Kammerstraat 22
Gent 9000
Kammerstraat 22
9000 Gent

Heey daar! Welkom in de Min19 chillzone aka de pagina van Min19. Ben je homo, lesbisch, bi, panseksueel, transgender,… en ben je jonger dan 19 jaar of net 19 geworden? Helemaal top want dan ben jij hier aan het juiste adres. Geen paniek, als je nog twijfelt over je geaardheid omarmen we je ook met beide armen. Who needs a label anyways? Natuurlijk zijn ook de ouders hier van harte welkom, net zoals vrienden en gewoon iedereen met het hart op de juiste plaats. Lees zeker verder en ontdek wie of wat Min19 is en kom meer te weten over de lgbt world! Enjoy! ;-)

 


 

Wat is Min19?

Min19 is het nationale team van Wel Jong Niet Hetero speciaal voor holebi- en transgenderjongeren tot 19 jaar. Doorheen het jaar doen wij verschillende activiteiten die plaatsvinden ergens in Vlaanderen of in Brussel. De activiteiten zijn zeer gevarieerd gaande van een stadsspel tot een bezoek aan een pretpark. Daarnaast gaan we ook twee keer per jaar op weekend. Tijdens het Paasweekend en het Herfstweekend logeren we een weekendje gezellig met z’n allen samen en doen we toffe activiteiten. Last but not least is er het enige echte Min19 zomerkamp. Een hele week vol fun en plezier in de zomervakantie. Dus ben je jonger dan 19 jaar of net 19 geworden kom dan zeker eens naar onze activiteiten.

Neem ook zeker een kijkje op www.min19.be en ontmoet ons!

 

Welke activiteiten doen jullie? Waar en wanneer zijn ze?

Tijdens het jaar gaan de activiteiten meestal door in het weekend. Ze vinden plaats ergens in Vlaanderen of in Brussel. We proberen ze zo goed mogelijk te verspreiden want iedereen is welkom. Of je nu aan de kust woont of in Limburg, in een stad of in een godvergeten boerengat. We ontvangen je met open armen. De activiteiten zelf zijn heel gevarieerd. De ene keer doen we een stadsspel, de andere keer gaan we naar een pretpark, samen naar de Pride, een gezellige filmnamiddag en noem maar op. Er is voor elk wat wils en we maken er gewoon een toffe dag van. De komende activiteiten vind je steeds op onze Facebookpagina. Check zeker de evenementen.

 

Jaaaaah!! We gaan op kamp!

Het moment waar we allemaal vol verwachting naar uitkijken is natuurlijk het Min19 zomerkamp. Een hele week vol fun, plezier en vriendschap. Een unieke beleving waar vrienden worden gemaakt, verhalen gedeeld en waar vooral een zalige sfeer hangt. Hier moet je niet uit de kast komen. Je kan jezelf zijn zonder zorgen en gewoon genieten. Even weg uit de heteronormatieve wereld (waar iedereen ervan uit gaat dat je hetero bent). Op kamp doen we ook verschillende activiteiten. Een actief spel waar je de eer van je team kan verdedigen of een strategisch spel om je team naar de overwinning te leiden. Of wat dacht je van een improspel? Laat ons maar eens zien hoe goed je kan improviseren en acteren. Plezier gegarandeerd. Of ben je eerder een creatieveling? Wel, dan kan je ons je kunsten tonen tijdens de creatieve activiteiten. 

’s Avonds is er traditiegetrouw de vorming. De watte?! De vorming! Dan zitten we samen in kleine groepjes en praten we over verschillende thema’s zoals coming in, coming out, verliefdheid en relaties, gender, seksualiteit etc. Het is dan ook het ideale moment om al je vragen te stellen. Ja echt allemaal. ;-) 

 

 

En op weekend!

In het jaar gaan we ook twee keer op weekend. Een keer in het voorjaar rond Pasen en een keer in de herfst. Het weekend is eigenlijk een beetje een ‘mini-kamp’. De sfeer en gezelligheid van op kamp maar dan gewoon wat korter. 

 


Ik ben ouder, voogd of begeleider en heb nog wat vragen.

Op deze pagina lees je veelgestelde vragen en antwoorden van ouders, voogden en begeleiders.

Ik ben verlegen en vind het best een grote stap om alleen te gaan…

We begrijpen heel goed dat je misschien een beetje zenuwachtig bent om voor de eerste keer naar een activiteit te komen. Dat is echt helemaal nergens voor nodig. De lieve Min19’ers zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. En weg verlegenheid! Bij de meeste activiteiten is de leiding ook een beetje vroeger aanwezig. Zo kan je al even kennismaken met hen voor de rest toekomt. Je kijkt best op het evenement op Facebook of laat het ons even weten.

 

Get in touch

Heb je een vraag, wil je meer weten of wil je gewoon gezellig een babbeltje met ons slaan. Geen probleem! Neem zeker eens een kijkje op onze Facebookpagina en geef hem een like. Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Hou zeker ook de evenementen van Min19 in de gaten zodat je weet wanneer de volgende activiteit is. Je kan ook altijd een mailtje sturen naar min19@weljongniethetero.be.

 

 

Neeee ik ben ouder dan 19 jaar...

Oooh zo spijtig… maar dan kan je niet meegaan naar de activiteiten van Min19… :/ Maaaaar! Je kan natuurlijk wel onze Facebookpagina liken en andere jongeren laten weten dat wij er zijn voor hen. En check zeker ook de lokale groepen van Wel Jong Niet Hetero want misschien is er wel een bij jou in de buurt. Ook Plan B, een ander nationaal team, zal je met open armen ontvangen want zij zijn er voor de iets oudere jeugd. T-jong is er dan weer speciaal voor transgender-jongeren.

 

Waarom maar tot 19 jaar?

We kiezen er speciaal voor om een leeftijdsgrens te stellen zodat ook de jongere deelnemers zich op hun gemak kunnen voelen. We willen een veilige sfeer creëren voor iedereen.

 

 

Ben ik homo/lesbisch/bi/transgender/panseksueel…? 

Hoe weet ik nu of ik holebi of transgender ben en hoe kom ik erachter?

 Wel dat zijn vragen die ons allemaal bekend in de oren klinken. Maar een pasklaar antwoord is er niet. Er is geen gay test of homo test die jou je seksualiteit kan vertellen. Hoewel het misschien handig zou zijn. Jij bent de enige die kan uitmaken of je al dan niet homo bent of lesbisch, transgender, bi en noem maar op. Voor de ene kan de zoektocht naar zijn of haar geaardheid verwarrend zijn en voor de ander was het meteen duidelijk. Maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Je moet geen label plakken op wie je bent. Wees gewoon jezelf! And if you’re not straight, well that’s great! ;-) Kijk zeker eens naar de infobox voor wat extra informatie.

 

Ben ik een man? Ben ik een vrouw? Ben ik…?

Sommige mensen voelen zich op en top man, andere op en top vrouw. Maar niet iedereen voelt zich uitgesproken man of vrouw. De ene dag voelen ze zich meer man, de andere dag meer vrouw. Of ze willen gewoon geen geslacht plakken op hoe ze zich voelen. En dat is dik ok. Net zoals bij je seksualiteit moet je ook geen label plakken op je genderidentiteit als je dat niet wil. Ga zeker ook eens langs bij onze vrienden van T-jong. Zij zijn er speciaal voor transgender-jongeren. Maar ben je jonger dan 19, dan ben je ook bij ons van harte welkom.