Mijn partner is transgender

Hier is plaats voor alle vragen rond genderdiversiteit, seksuele identiteit, bi- en transseksualiteit of vragen van multiculturele aard.
Gesloten
Fejamie
New user
New user
Berichten: 40
Lid geworden op: 17 apr 2013 01:43
Geslacht: Vrouw
Locatie: Aalst

Mijn partner is transgender

Bericht door Fejamie » 13 aug 2018 19:38

Goeienavond allen hier,

Ik ben al enkele jaren lid van het forum maar ook al enkele jaren onactief...
Maar nu is er een serieuze verandering en vroeg ik me af of er hier of ergens anders groepen voor bestonden (fb, instagram,..) ?

Mijn partner (volgens ID nog vrouw) waarmee ik al 4 jaar samen ben is sinds eind vorig jaar gestart met het transgendertraject.. voor de persoon die de transformatie ondergaat is er echt wel heel goede bijstand en informatie etc.. maar ik vroeg me af of dit ook bestond voor de partners van transgenders?

Ikzelf had al vrede genomen dat de veranderingen eraan zaten te komen maar vandaag was het daar dan... de mastectomie die sneller voor de deur stand dan gedacht. En ik had graag eens geweten hoe andere partners van transmannen hiermee omgingen/omgaan ?

Is er hier soms iemand die hierover tips kan geven of zijn er ergens anders groepen voor partners van transgenders ?

Ik zie mijn partner doodgraag en wil er echt alles aan doen om dit te laten werken en mijn partner niet te verliezen.

Alvast dankjewel.

Groetjes,
Fejamie.

T-jong
T-Jong begeleider
T-Jong begeleider
Berichten: 21
Lid geworden op: 30 sep 2015 22:26

Re: Mijn partner is transgender

Bericht door T-jong » 21 aug 2018 00:14

Hallo,

Transgender infopunt organiseert praatavonden voor partners van transgenders: http://transgenderinfo.be/m/zorg/partne ... atavonden/ .
Daar ga je normaal wel vinden wat je zoekt, want is voor een partner idd ook vaak een hele stap.

Weet trouwens dat als je partner jonger is dan 30, die ook steeds welkom is bij T-jong!
(En we doen ook af en toe een activiteit die open staat voor familie en vrienden etc, dus daar ben je ook zeker welkom! Komen ook wel eens partners mee, dus da kan ook interessant zijn)

Fejamie
New user
New user
Berichten: 40
Lid geworden op: 17 apr 2013 01:43
Geslacht: Vrouw
Locatie: Aalst

Re: Mijn partner is transgender

Bericht door Fejamie » 21 okt 2018 22:42

Hi,

Bedankt voor de info maar ik krijg hierdoor ook ergens het gevoel dat partners wederom niet veel opties hebben waar ze terecht kunnen?

Ik had gehoopt dat iemand hier zich kon identificeren met een verhaal in dezelfde lijn maar het blijft blijkbaar een onderwerp maar zelden over gepraat wordt... althans wat betreft de partners en dat vind ik zelf wel heel spijtig...

Ik hou het zeker in mijn achterhoofd dus alvast bedankt!

Fejamie

NarcissaHelga
New user
New user
Berichten: 8
Lid geworden op: 16 dec 2015 19:16

Re: Mijn partner is transgender

Bericht door NarcissaHelga » 25 okt 2018 22:43

Dag Fejamie,

Ik denk dat je op dit forum (dat een stuk minder actief is dan voor de komst van de sociale media apps), moeilijk mensen gaat vinden in deze situatie. Misschien wel via het T-jong forum, hoewel dat ook sterk op trans personen zelf gericht is.

Het is mij niet helemaal duidelijk wat voor steun je zoekt, maar er zijn zeker wel plaatsen waar je aanhang kan vinden of verhalen kan volgen/lezen van koppels in jouw situatie.

Op facebook zijn er wel groepen voor partners van trans personen. Misschien dat je daar een meer actieve groep kan vinden (zeker als je ook bereid bent om internationaal/in het Engels contacten te zoeken e.g. https://m.facebook.com/groups/370704696 ... ent_filter). Ook op youtube vind je koppels die in deze situatie zitten en daarover vloggen (e.g. https://www.youtube.com/watch?v=RCwvZkLkGaI of https://www.youtube.com/watch?v=Yn2Zad8d3zY), bijvoorbeeld.

Hopelijk vind je de mensen/verhalen/aanhang waar je naar op zoek bent.

Liisa

Gesloten