Holebi-adoptie 'kan' volgens Europees Hof Rechten Mens

Zoek je iets met al veel stof op? Dan is dit the place to be. (Tip: de zoekfunctie is een handige tool om hier je weg te vinden.)
Gesloten
come undone
Experienced user
Experienced user
Berichten: 646
Lid geworden op: 31 dec 2004 12:31
Locatie: Gent

Holebi-adoptie 'kan' volgens Europees Hof Rechten Mens

Bericht door come undone » 22 jan 2008 17:15


Frankrijk veroordeeld voor weigering homoadoptieSTRAATSBURG - Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft Frankrijk dinsdag veroordeeld omdat het adoptie weigerde aan een lesbische lerares. Het Hof oordeelde dat de vrouw het slachtoffer is van discriminatie. In Frankrijk is adoptie door homoseksuelen niet toegestaan.
'Dit is een overwinning op de angst, vooroordelen en onwetendheid', aldus de advocate van de lerares. Haar cliënte krijgt ook 10.000 euro morele schadevergoeding.

'Ambiguïteit van partner'

De 45-jarige vrouw, die anoniem wenst te blijven, is onderwijzeres in een basisschool in de Jura-streek. Ze woont sinds 1990 samen met een psychologe. De adoptiediensten in het departement weigerden voor haar een adoptiekind te zoeken en riepen daarbij een 'gebrek aan identiteitsgegevens' in.

Ze verwezen daarmee naar de afwezigheid van een vader en 'de ambiguïteit van haar partner met betrekking tot een eventuele adoptie'. Het Franse gerecht gaf de adoptiediensten gelijk 'omdat ze rekening hadden gehouden met het belang van het kind'.

Gevolgen

De uitspraak van het Europees Hof kan grote gevolgen hebben voor alle homoseksuelen in Frankrijk en in alle andere lidstaten van de Raad van Europa, want de seksuele geaardheid kan niet meer ingeroepen worden om adoptie te weigeren.

België

In negen Europese landen is homoadoptie toegestaan. Daaronder België, dat anderhalf jaar geleden het licht op groen zette. Maar vorige week raakte bekend dat ook in ons land nog geen enkele buitenlandse adoptie door holebikoppels is gelukt.[/b]
https://www.facebook.com/pages/Dancer/176703312401099
https://www.facebook.com/IndieRokkers1.0

DANCER, INDIE ROKKERS former SPUNK-party engine, member of the PHENOMENA-fanclub ( number 1 fan) :-)

Gesloten