Relatie met niet geout

Tips and tricks, verhalen of angsten over uit de kast komen? Zorgen of (onverwachte) reacties? Hier is plaats om deze vragen te stellen en te beantwoorden!
Gesloten
Austin12

Relatie met niet geout

Bericht door Austin12 » 21 aug 2017 15:01

Hallo iedereen,
voor mij is het de eerste keer op een forum dus dat voelt wat onwennig.
Graag zou ik wat raad willen. Ik heb ondertussen sinds een paar maanden een relatie met een jongen die niet geout is.
Zelf ben ik al jaren geleden uit de kast gekomen en heb ik er al een serieuze relatie van 10 jaar opzitten, maar een relatie met iemand die zelf niet out is en ook nog nooit een relatie heeft gehad blijkt de nodige obstakels te hebben.

Zelfs heb ik hem nog nooit gevraagd om zich te outen omdat ik van mening ben dat hij die beslissing zelf en voor zichzelf moet nemen, niet voor mij. Maar om de zoveel tijd schiet mijn partner in crisis en wil hij de relatie verbreken omdat hij denkt dat het op deze manier geen toekomst heeft en outen voor hem geen optie is. Blijkbaar kunnen we elkaar toch niet los laten en vinden we elkaar telkens terug maar het hoofdprobleem blijft natuurlijk.

Of hij zich out of niet blijft voor mij niet de prioriteit. Nogmaals, dat is aan hem om te beslissen en hij moet er klaar voor zijn. Maar is er iets dat ik kan doen om hem te helpen? Ik dacht dat de meest constructieve manier zou zijn om hem alle ruimte te geven maar misschien zie ik dat verkeerd. Is er iemand die deze situatie kent en mij wat advies kan geven? Veel dank bij voorbaat.

JJ3

Re: Relatie met niet geout

Bericht door JJ3 » 22 aug 2017 01:07

Ik denk dat je in zekere zin al helpt door hem gewoon de ruimte te geven die hij nodig heeft. Het zoals jezelf zegt, het is zijn beslissing. Probeer hem gewoon te vertellen dat je er voor hem bent als hij een luisterend oor nodig heeft.

Het hele proces rond "uit de kast komen" is een lang proces met vallen en opstaan. Vaak denken mensen dat het moeilijkste eraan is dat je uit de kast moet komen tegenover anderen, terwijl het vaker al moeilijk genoeg is om het voor jezelf toe te geven dat je homoseksueel bent. Zelfacceptatie is dus de belangrijkste stap.

Misschien kan je hem vertellen over je eigen ervaringen toen je zelf voor het eerst uit de kast kwam? Hierdoor kan je hem tonen dat het vaker minder erg is zoals het voorgesteld wordt. Natuurlijk moet hij die beslissing wel voor zichzelf nemen.

Een relatie met iemand die niet out is, is niet simpel. Ik denk vaak dat die mensen ergens nog niet klaar zijn voor een relatie. Ze hebben vaak nog heel wat dingen die ze voor zichzelf moeten uitklaren alvorens ze echt iemand kunnen leren kennen. Op den duur begint dat ook zwaar door te wegen op de partner die wel out is, die eigenlijk noodgedwongen weer in de kast wordt geduwd. Uiteindelijk zijn jullie twee volwassen mensen die gevoelens voor elkaar hebben en daar zou niemand zich voor moeten schamen.

vorvzie
Senior user
Senior user
Berichten: 1480
Lid geworden op: 15 mei 2010 13:43
Geslacht: Man
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Relatie met niet geout

Bericht door vorvzie » 22 aug 2017 07:51

De vraag is wat is niet out? Wil dat zeggen dat hij wilt dat zijn familie het niet weet of mag niemand het weten? Waarschijnlijk kan je met hem wel bij jouw vrienden of familie verschijnen?

Bij mijzelf is het nooit de vraag geweest outen of niet. Wel, de hele resem van vragen waarom ik, hoe ga ik dat zeggen, hoe gaan ze reageren... Natuurlijk heb ik wel ooit eens gedacht, niet outen is simpeler. Maar ik wou mijn lief dat niet aandoen en wou hem ook gewoon mee naar huis kunnen nemen. Uiteindelijk is outen een zeer goede keuze geweest.

Als hij zich zeker niet wil outen, dan kan je hem er ook niet mee helpen, het is belangrijk dat hij daar zelf 100pct achter staat. Als hij van bv Marokkaanse origine is kan hij misschien iets hebben aan het lezen van het boek 'onder mannen' van Catherine Vuylsteke. Of jij, om jezelf misschien beter te kunnen verplaatsen in zijn situatie.
Datgene wat er nog te redden valt, moet gekoesterd worden met oneindig veel begrip, geduld en een uitzonderlijk grote goedheid. (Phil Bosmans)

De stilte vind je niet op de toppen van de bergen,
het lawaai niet op de markten van de steden,
beiden vind je in de harten van de mensen.

Gesloten