Vriendin is verliefd op mij, ik ben homo... Wat nu?

Je hebt er vaste, open, gefantaseerde, onbestaande, beëindigde, versmachtende, seksuele of verrijkend relatie? Deel het hier!
Gesloten
Leandro

Vriendin is verliefd op mij, ik ben homo... Wat nu?

Bericht door Leandro » 20 jul 2016 21:42

Hoi,

eigenlijk zegt de titel alles al, maar ik zal het even schetsen.

Ikzelf ben homo en heb een vrouwelijke collega waar ik heel erg goed mee kan opschieten. Zo goed dat ze ook mijn beste vriendin is en we ook buiten het werk vaak bij elkaar te vinden zijn. Al ruim een jaar maken vrienden en collega's er grapjes over dat wij beter een koppel kunnen worden, omdat we het zo goed met elkaar kunnen vinden. En ja, moest ik hetero zijn, dan zou ik zeker mijn kans wagen bij haar. Of moest zij een jongen zijn, dan was zij sowieso de ware voor mij. Alleen... ik ben homo. Hier ben ik volledig uit. Maar sinds enkele weken/maanden heb ik steeds meer de indruk gekregen dat zij meer voor me voelt dan alleen vriendschap. Bovendien zegt ze me al sinds juni dat ze graag ander werk zou vinden, maar de reden hiervoor heeft ze nooit gezegd. Onlangs begon het me steeds duidelijker te worden dat dit wel eens kon zijn omdat ze het er moeilijk mee heeft dat ze enerzijds verliefd op me is en anderzijds geen kans kan maken bij me omdat ik homo ben. Ik heb dit voorzichtig aangekaart bij haar via sms, want over zoiets praat ze niet zo graag. En omdat de drempel van het smsen zo laag is, heeft ze toegegeven dat ze graag een relatie met me zou beginnen.

En van zodra ze dat toegaf wist ik niet meer wat te doen. Oké, ik heb in het verleden wel nog jongens gehad die mij zagen zitten, maar die kon ik veel gemakkelijker afwijzen. (Het waren er maar een paar, wil niet opscheppen :p ) Bij haar heb ik hier veel meer moeite mee. Is het omdat ik haar niet wil kwetsen en ze mijn beste vriendin is? Of wil ik deze relatie onbewust toch een kans geven? Al geloof ik echt niet in deze relatie. Alleen ja, ik zie haar wel graag. Maar ik denk dat dit bij mij meer vriendschappelijk is dan bij haar het geval is. Ik zie hier ook enorm van af. Ik slaap er al enkele dagen niet van, eet en drink amper,...

Om niet helemaal over te komen alsof het volledig vriendschappelijk is, zal ik het anders zeggen: ik val voor haar als persoon, maar lichamelijk voel ik me niet aangetrokken. En dat had ik wel bij ex-partners. Hierdoor weet ik ook dat ik niet mag gaan twijfelen aan mijn geaardheid.

Ik heb ondertussen met haar beste vriendin gepraat en zij zegt: misschien hoopt ze stiekem toch dat je het een kans geeft en als het dan niet lukt, dan zou ze dat wellicht nog niet eens zo erg vinden. Even later bleek ook dat ze er inderdaad zo over denkt. Maar zo simpel is het toch niet? Ik kan toch moeilijk, als homo, plots iets beginnen met een meisje? Ik denk dat zowel zij, als haar vriendin, er nogal licht over gaan dat ik homo ben. Dat is helemaal niet iets dat ik even opzij kan zetten. Blijkbaar denkt mijn vriendin dat dit wel kan lukken. Aan haar durf ik het niet zeggen, omdat het nogal seksistisch overkomt, maar ik denk dat ik dit hier wel kan zeggen: het is en blijft een vrouw, terwijl ik op een mannenlichaam val. Hierdoor denk ik ook dat ik haar niet de nodige affectie kan bieden. Ook omdat ik er niet opgewonden door geraak enz...

Hoe dan ook durf ik voorlopig geen beslissing te nemen. Zij is erg gevoelig en ik vrees om haar ook als beste vriendin te verliezen als ik het er niet op waag. Maar daarvoor ga ik het er ook niet op wagen.

Als ik mijn hart volg, dan moet ik dit een kans geven omdat ik haar graag zie. Maar mijn verstand/lichaam zeggen: je bent homo, doe het niet. Ik ben momenteel eerder geneigd om mijn verstand en lichaam te volgen. Zij, en haar vriendin, zeggen dat het niet slecht is om je hart te volgen. En meestal denk ik ook zo, alleen weet ik niet of dat in dit geval zo goed is?

Wat zouden jullie doen? Zijn er nog mensen die dit ooit hebben meegemaakt en evt. misschien net als mij toch enige gevoelens hadden voor die persoon ondanks dat men misschien toch (of niet) zeker was van de eigen geaardheid?

Bedankt alvast!

It'sWritten
New user
New user
Berichten: 18
Lid geworden op: 20 jul 2016 00:22
Geslacht: Vrouw

Re: Vriendin is verliefd op mij, ik ben homo... Wat nu?

Bericht door It'sWritten » 21 jul 2016 00:30

Als je er van overtuigd bent homo te zijn, kun je niet jezelf in een relatie dwingen met een vrouw, dat gaat simpelweg niet. Dan zou je misschien wel de aantrekkingskracht hebben van karakter, wat je hier zelf omschrijft, maar mist het lichamelijke gedeelte. En voor zover ik weet, gaat dat echt samen. In meer of mindere mate.
Nou ben ik zelf eens de beste vriendin geweest die op de persoon viel met de verkeerd geaardheid en als zij, net als ik, dol op je is als beste vriend maar tegelijkertijd ook gevoelens voor je heeft, nou ja. Ja, dat gaat heel even akelig voor haar worden. Dat gaat enige tijd duren voordat dat contact hersteld is. Maar als zij oprecht een beste vriendin is, dan vecht ze voor die vriendschap en doet ze het niet voor een relatie en neemt ze ook genoegen met een vriendschap.

Wat dat betreft kun je beter je verstand en je lichaam volgen. Geef haar niet valse hoop om na een maand te zeggen "Deze relatie is niet mijn ding." Je kunt beter direct stellen dat dit niet gaat werken omdat je homo bent en als zij werkelijk je beste vriendin is, zal ze er waarschijnlijk even ruimte nodig hebben om die gevoelens te verwerken, maar zal ze uiteindelijk bij je terugkomen omdat je een vriendschap niet zomaar vergooid.

Het kan wel even duren trouwens voordat ze weer bij je terug komt, maar geef haar die ruimte maar laat dan wel merken dat je echt nog open staat voor die vriendschap. Het is vervelend voor haar, maar simpel gezegd: er zullen nog zat andere kerels op haar pad komen waar ze wel een relatie mee aan kan gaan.

Leandro

Re: Vriendin is verliefd op mij, ik ben homo... Wat nu?

Bericht door Leandro » 21 jul 2016 23:12

Ik ben het ook van plan om mijn geaardheid te volgen. Dit is totaal mijn ding niet. Ik hoop echt dat ze dat begrijpt en te boven komt. Zoals ik al zei is ze best gevoelig en heeft ze het er altijd al moeilijk mee gehad om relaties aan te gaan.

Gesloten