Welk boek lees je momenteel? [2]

Dit is de locatie van de "Grote C": Alles over podiumkunsten, literatuur, musea en beeldende kunsten kan je hier bespreken.
Gebruikersavatar
Echo
I have no life
I have no life
Berichten: 6966
Lid geworden op: 30 dec 2004 15:06
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Welk boek lees je momenteel? [2]

Bericht door Echo » 13 jun 2018 08:49

Oh, nog eens hier passeren...

Op dit moment: Wanderlust van mijn favoriete essayiste van het moment Rebecca Solnit. Hoe ze kunst, geschiedenis, eigen verhalen, actualiteit, natuurweetjes door elkaar mixt om er een grotere pointe aan te halen, fantastisch. Ik voel mezelf echt verrijkt worden tijdens het lezen.

Daarnaast How to be both van Ali Smith, een overschotje van mijn reis naar Schotland (ik probeer altijd vrouwelijke hedendaagse lokale schrijfsters te lezen. Geeft toch wat meer inzicht in de streek. Muriel Spark was, euh, een teleurstelling op dat vlak).

En terug tijd voor een nieuwe Virginia Woolf wiens werk ik met mondjesmate doorploeg. (Ooit komt er een dag waarop ik alles van haar hand gelezen zal hebben. I am rooted but I flow). To The Lighthouse. Virginia :love: :love: :love: Alles aan dat boek klopt gewoon. Een meesterwerk. Mrs. Dalloway kon mij minder boeien (te grote verwachtingen waarschijnlijk), en The Waves was misschien net iets te moeilijk (of ik was het Engels misschien niet machtig genoeg) maar dit is perfect. :love:

(en voor de rest wou ik dat ik meer tijd had om te lezen en niet na tien minuten in slaap viel. De dertig voorbij, de aftakeling begint...)
Ik ben een van die robuuste lezers die lezen zoals ze snurken, eten en winden laten – een gildenbroeder van het eerlijke ezelsoor en niet van het pretentieuze leeslint.
Patrick Demompere

Desire. Poetry. -
Verlangen is het beest in mijn wijn.

Plaats reactie