Vragen rond de liefde

Je hebt er vaste, open, gefantaseerde, onbestaande, beëindigde, versmachtende, seksuele of verrijkend relatie? Deel het hier!
Plaats reactie
Anonymousse

Vragen rond de liefde

Bericht door Anonymousse » 25 jan 2017 15:25

Ik heb voortdurent twijfels over 'de liefde'. Hoor je persee eerst verliefd te worden op iemand vooraleer je een duurzame relatie kan aangaan of is het ook goed mogelijk om een liefdesrelatie op te bouwen met iemand zonder dat er vooraf gevoelens zijn? En stel dat je voor dat laatste gaat, is het dan normaal dat een kus als 'niks' als 'gevoelloos' betekent? Zegt dat dan iets over geaardheid?

Stel je vind iemand interessant, je vind die persoon knap en deze persoon zou de 'ideale' voor jou kunnen zijn. Maar het enige wat je ontbreekt zijn gevoelens. Je zou wel bij die persoon willen zijn, ermee praten, misschien nog een hand vasthouden en knuffelen maar zodra het intiemer wordt begin je het minder leuk te vinden.

Gebruikersavatar
vorvzie
Senior user
Senior user
Berichten: 1481
Lid geworden op: 15 mei 2010 13:43
Geslacht: Man
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Vragen rond de liefde

Bericht door vorvzie » 25 jan 2017 16:06

Wanneer de andere die gevoelens wel heeft lijkt je beschrijving op gegarandeerde miserie.

Zoek u goede vrienden, bouw een vriendschapsrelatie op, die kan je knuffelen, knap vinden, hoef je niet te kussen en een vriendschapsrelatie kan zeer duurzaam zijn.

Het zegt niets rechtstreeks iets over je seksuele geaardheid. Dat zou het wel doen als je nooit zin hebt in seks, enkel met mensen van hetzelfde geslacht, beiden of van het andere geslacht. Volgens mij staan verliefd worden en seks in lijn met elkaar, maar het ontbreken van verliefde gevoelens automatisch in verband brengen met je geaardheid lijkt me dan weer te sterk.
Datgene wat er nog te redden valt, moet gekoesterd worden met oneindig veel begrip, geduld en een uitzonderlijk grote goedheid. (Phil Bosmans)

De stilte vind je niet op de toppen van de bergen,
het lawaai niet op de markten van de steden,
beiden vind je in de harten van de mensen.

Plaats reactie