Moskee roept op tot doden homo's

Zoek je iets met al veel stof op? Dan is dit the place to be. (Tip: de zoekfunctie is een handige tool om hier je weg te vinden.)
Gesloten
Anonym

Moskee roept op tot doden homo's

Bericht door Anonym » 21 apr 2004 15:46

Moskee roept op tot doden homo's

UTRECHT - 21/04/04 - De Amsterdamse moskee El Tawheed blijkt ook Nederlandse lectuur te verkopen waarin wordt opgeroepen tot de jihad tegen 'ongelovigen' en het doden van homoseksuelen. Dat schrijft Trouw.

De moskee raakte onlangs nog in opspraak door te pleiten voor
vrouwenbesnijdenis. "Het is de plicht van iedere moslim die onder de invloed van een ongelovige vandaan wil komen, om een vrome leider te kiezen", aldus een van de boekjes, dat waarschijnlijk verwijst naar de in het Westen levende moslims. "Daarna kan hij de strijd aangaan, met alle middelen, van woorden tot wapens", meldt de Nederlandstalige serie 'De weg van de moslim'. Het boekje zou met name onder Marokkanen gretig aftrek vinden.

Over homoseksuelen en moslims die van hun geloof afvallen zegt het boek: "Dood hen! Hierover is met unaniem." Homo's wacht de doodstraf, door verbranding of door steniging of zoek het hoogste gebouw in de buurt 'waarvan men ze vanaf het terras met het hoofd naar beneden gooit, vervolgens doodt men ze met stenen'.

Het slaan van vrouwen wordt in geen van de boeken van de moskee verboden. Wel wordt er gesproken in gradaties van 'zacht slaan' tot het vermijden van ernstig letsel of 'wreedheid'. Een woordvoerder van El Tawheed ontkent dat de moskee oproept tot de jihad of homohaat. Het zou gaan om oude boeken.
(c) Tiscali/Novum

SAID
Regular user
Regular user
Berichten: 191
Lid geworden op: 16 okt 2002 15:27
Locatie: Brussel
Contacteer:

Artikel: De Morgen

Bericht door SAID » 24 apr 2004 11:23

Gooi homo's van het dak en andere aanbevelingen

In Nederland ontstond afgelopen week commotie over een radicaal-islamitisch boek waarin onder meer wordt aanbevolen om vrouwen te slaan, homo’s van het dak te gooien en de gewapende jihad te voeren.

De weg van de moslimis ook in Belgiл verkrijgbaar.

Via het internet, islamitische boekhandels of gewoon gratis bij een boekenwinkel die reclame maakt op Assabyle.com, de extremistische Brusselse website die al vaker in opspraak kwam met doodsbedreigingen en oproepen tot de jihad.

De Tweede Kamer in Nederland reageerde afgelopen week woedend op de inhoud van De weg van de moslim. Het boek, dat uit 1964 dateert, dreigt zelfs op dezelfde lijst te komen van verboden boeken als Hitlers Mein Kampf. Behalve dat erin wordt opgeroepen tot de gewapende heilige oorlog, de jihad, en dat mannen hun vrouwen het liefst moeten straffen vrouwen het liefst straffen door hen te slaan, wordt aanbevolen homo’s van een gebouw naar beneden te gooien, met het hoofd naar beneden, en ze daarna te stenigen.

Homoseksualiteit Homoseksualiteit wordt door de koran immers beschouwd als een zonde.

Een journalist van het Nederlandse dagblad Trouwkocht het boek onlangs in de Amsterdamse El Tawheed-moskee, die al eerder in opspraak kwam wegens het radicale discours, en bond de kat de bel aan in een artikel.

De weg van de moslim van sjeik Aboe Bakr Djaber al-Djezeiri is ook in Belgiл gemakkelijk verkrijgbaar. Via het internet bijvoorbeeld kunnen de drie volumes aangeschaft worden. Islamboeken. nl noemt het boek een standaardwerk en neemt ook bestellingen aan uit het buitenland.

Ook verschillende islamitische boekhandels hebben het boek in voorraad. Zo bijvoorbeeld El Kitab in Molenbeek. “La voie du musulman?Natuurlijk heb ik dat”, klinkt de enthousiaste mannenstem aan de andere kant van de lijn, als we het gsm-nummer draaien van ene Abdel Wahid van El Kitab. “De drie volumes, samen in een boek. Hoeveel het kost? Gratis.

Helemaal niets. Ik verdeel gratis boeken. Kom morgen maar af voor een exemplaar van La voie du musulman.” Wahid vraagt waar we zijn nummer vonden. “Op het internet?

Op Assabyle dan zeker, want daar adverteer ik!” Het gaat om de website Assabyle.com, van de zoon van de extremistische sjeik Ayachi, die eerder in opspraak kwam wegens oproepen tot jihad en doodsbedreigingen aan de Franse minister Sarkozy.

Vooral volume 3 van het boek is omstreden. In het hoofdstuk ‘de djihиd’ wordt bijvoorbeeld aanbevolen zich te wapenen voor de heilige oorlog. ‘De aanschaf van oorlogsmateriaal is een verplichting, evenals de djihиd zelf’, citeert Trouw uit het boek. Ook het slaan van vrouwen wordt aanbevolen, bij opstandigheid of als ze ongehoorzaam zijn. Maar De weg van de moslim beveelt wel aan om van geweld geen wreedheid te maken en om het gezicht van een vrouw te vermijden als ze wordt geslagen. Homo’s moeten nog strenger worden aangepakt.

Ze mogen verbrand worden of gestenigd. Of, zo vindt sjeik al-Djezeiri, ze moeten van een terras naar beneden worden gegooid, met het hoofd naar beneden.

De website van islamboeken.nl meldt dat sjeik Aboe Bakr Djaber al-Djezeiri van Algerijnse afkomst is en aan een universiteit van Medina werd benoemd tot rector magnificus. Minhaj El Muslim, zoals het boek in het Arabisch heet, is beroemd in de wereld, aldus de site. Het leidt de moslim op het gebied van geloof, gedrag, ethiek, religieuze praktijk en sociale betrekkingen. Het boek blijkt heel populair, niet enkel bij Nederlandse en Belgische moslims, maar bijvoorbeeld ook in de Franse voorsteden van grote steden, waar concentraties van allochtonen zitten. “Natuurlijk heeft iedereen het recht op een vrije meningsuiting”, reageert een medewerker van Merhaba, een organisatie voor en door allochtone holebi’s in Brussel. “Maar er zijn grenzen aan die vrijheid. Dit is de persoonlijke en sectaire visie van een man, een fundamentalist. In de koran staat, net als in de bijbel, dat homoseksualiteit een zonde is, maar niet dat homo’s van het dak moeten worden gegooid.

Wat ik nu zou willen is dat de gematigde moskeeлn en moslimorganisaties spontaan afstand nemen van de inhoud van dit boek, zonder dat ze daartoe worden gedwongen. Maar jammer genoeg durven vele gematigden dat niet.”


--------------------------------------------------------------------------------

Bron: De Morgen -- (24 april 2004

SeTh
Experienced user
Experienced user
Berichten: 629
Lid geworden op: 22 apr 2003 18:53

Bericht door SeTh » 25 apr 2004 00:39

Zoals bij elke godsdienst: hoe meer zo'n boek (de bijbel, de koran, de...) gelezen wordt, hoe gekker de interpretaties worden... :roll:

Die mannen zullen de koran dus al vaak gelezen hebben! Jammer genoeg valt er niets aan te doen... Het boek verbieden gaat het enkel maar populairder maaken... Misschien kan Allah de lezers van dat soort vodden voorzien van een portie gezond verstand! 't zal de wereld ten goede komen.
Greetz!
SeTh

SAID
Regular user
Regular user
Berichten: 191
Lid geworden op: 16 okt 2002 15:27
Locatie: Brussel
Contacteer:

De Bijbel zal niet gauw verboden worden

Bericht door SAID » 28 apr 2004 09:26

De Bijbel zal niet gauw verboden worden (Nederlands Dagblad 28 april 2004)

door onze redacteur Maarten Vermeulen

DEN HAAG - De Tweede Kamer praat vandaag over de gewraakte serie boeken 'De weg van de moslim', waarin onder meer geweld tegen homo's wordt aangemoedigd. Het kabinet wil desnoods de wet aanpassen om dit soort lectuur te verbieden. Geen goed idee, vindt Paul Zoontjens, hoofddocent staatsrecht aan de Universiteit van Tilburg.


Mag je zeggen dat de 'zonde' die homo's begaan, gelijk staat aan die van een dief? Uiteindelijk moest de Hoge Raad eraan te pas komen om daar een oordeel over te vellen, waarna oud-Kamerlid Leen van Dijke van de ChristenUnie werd vrijgesproken. Later gebeurde hetzelfde met imam El Moumni: van haatzaaierij was volgens de rechterlijke macht geen sprake.

Maar oproepen homo's van een hoog gebouw te duwen, gaat veel te ver, oordeelde premier Balkenende afgelopen vrijdag na afloop van de ministerraad. Als de bestaande regels niet voldoen, overweegt het kabinet de wet aan te passen om de verspreiding van 'De weg van de moslim' tegen te gaan.

Het is niet de eerste keer dat de regering wil snoeien in de vrijheid van meningsuiting. Al in het urenlange terrorismedebat enkele weken terug kondigde minister Donner van justitie aan, dat het kabinet beperkingen van de vrijheid van godsdienst en meningsuiting in voorbereiding heeft. Door het rumoer rond het moslimboek en eerdere ophef over de Amsterdamse El Tawheedmoskee, lijken de woorden van Donner ineens in een stroomversnelling te geraken.

Paul Zoontjens, hoofddocent staatsrecht aan de Universiteit van Tilburg, ziet helemaal niets in een aanpassing van de wet. Volgens hem heeft de democratie voldoende veerkracht om het boek te tolereren. ,,Een verbod raakt aan fundamentele waarden. Nu gaat het om een moslimboek, maar wat als een politicus straks een boek schrijft waarin hij voorstelt alle moslims het land uit te drijven? Dat is niet te verbieden. Daarbij loop je de kans dat dit soort drukwerk ondergronds gaat, zonder enige discussie of controle.''

Daarbij vraagt Zoontjens zich af, of de opschudding even groot was geweest als de schrijver van het boek een 'overspannen dominee' was geweest. Want achter alle commotie rond het boek zit een veel diepere angst, vermoedt de hoofddocent. ,,Iedereen is bang dat de inhoud van dat boek staat voor de mening van een grote groep mensen in onze samenleving. Een mening die de fundamenten van onze democratie aantast.''

In verscheidene media werd ook de Bijbel bij de discussie over het moslimboek betrokken. Ook daar staan immers soms gruwelijke teksten in, oordeelden journalisten. Balkenende liet vrijdag al weten dat hij toch grote verschillen ziet. ,,Er is een verschil tussen wat er staat en de conclusies die eraan worden verbonden.''

Dat vindt ook Zoontjens, die zich niet kan voorstellen dat de Bijbel ooit verboden zal worden. Ook niet wanneer het kabinet besluit de wet aan te scherpen naar aanleiding van het omstreden moslimboek. ,,De bijbelse opvattingen over bijvoorbeeld homoseksualiteit en de positie van vrouwen zijn inmiddels zover geëvolueerd dat ze geen grote onrust veroorzaken. Over de bijbel bestaan verschillende meningen, van liberaal tot zeer strikt. Dat zal iedereen beseffen wanneer bijvoorbeeld die overspannen dominee tekeer gaat tegen homo's. Bij de islam ontbreekt dat besef, terwijl ook daarbinnen zeer uiteenlopend wordt gedacht.''

Waakzaam

Hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Maastricht Ties Prakken wordt 'ontzettend waakzaam' van de ophef in de Tweede Kamer over het moslimboek. Volgens haar is een verbod zeer onverstandig. ,,Het eigenlijke probleem is dat de mening bestaat, niet dat die is opgeschreven in een boek.''

Christenen hoeven volgens haar niet bang te zijn dat ook de Bijbel op een lijst met verboden boeken terechtkomt. ,,Niet in een land als Nederland. Daarbij zijn er nog maar weinig mensen die de bijbel letterlijk nemen, zoals bij de koran wel gebeurt.''

Hoewel ze de inhoud van de moslimboeken afkeurt, komt het grootste gevaar uit Den Haag. ,,De politiek heeft de neiging moslims als barbaren te bestempelen, daar moet je mee oppassen. Iedere mogelijkheid om de discussie aan te gaan wordt de kop ingedrukt. Het blind toepassen van censuur kan niet, ook niet als het een mening betreft die je niet bevalt.''

Zoontjens is het daarmee eens. Paniekerig optreden van de overheid zal moslims tot striktere opvattingen veroordelen, vreest hij. ,,Moslims vormen een zeer pluriforme beweging, net als het christendom. Maar we ontnemen ze democratische ruimte, die we onszelf wel gunnen. Op die manier creëer je een probleem dat je juist wilt voorkomen.''

slangetje

Bericht door slangetje » 28 apr 2004 10:16

Iedereen zegt hier dat in de bijbel staat dat homoseksualiteit een zonde is. Jammer genoeg (of mss gelukkig) heb ik dat nog nooit gevonden.

Wel staat er dat er gelijkheid moet zijn tussen 'underclas' en de 'uperclas. Waarbij emigranten, joden, moslims en holebi's tot de 'underclas' horen. Ik weet niet in welke benamingen het staat, maar ga dat achte mijn examens zeker eens opzoeken.
Moest er me iemand het evangelie, hoofdstuk en regels kunnen geven waar homoseksualiteit als zonde staat zou ik dat wel tof vinden.

BTW wat moslims betrefd: als ze 2 meisje hand in hand zien lopen of kussen zijn het zeker zo vaak Marokannen als Belgen die er op staan te fluiten en doen... Eigenlijk heb ik er geen schrik van.

Varkentje Knor

Bericht door Varkentje Knor » 28 apr 2004 14:15

Da's al 1 vers :
1 Korinthiërs 6 schreef:
10 Dwaalt niet; noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch ontuchtigen, noch die bij mannen liggen, noch dieven, noch gierigaards, noch dronkaards, geen lasteraars, geen rovers zullen het Koninkrijk Gods beërven.
Nu het tweede, van nog een aantal verzen. Hier wordt homoseksualiteit zelfs gelijkgesteld aan het hebben van seks met dieren.
Leviticus 18 schreef:

22 Bij een manspersoon zult gij niet liggen met vrouwelijke bijligging; dit is een gruwel.
23 Insgelijks zult gij bij geen beest liggen, om daarmede onrein te worden; een vrouw zal ook niet staan voor een beest, om daarmede te doen te hebben; het is een gruwelijke vermenging.

Colón
Forum addict
Forum addict
Berichten: 2550
Lid geworden op: 18 jun 2003 13:05
Locatie: Oost-Vlaanderen
Contacteer:

Bericht door Colón » 29 apr 2004 10:35

De grotbewoners maakten tekeningen op de grotmuren van dieren van toen die ze wilden opeten.
Eigenlijk zijn dat ook oude geschriften.
Ik zie daar 1 gouden regel in: DOE NIET ONNOZEL!

(als ge dan toch kunt maken van de teksten wa ge wilt, fout vertalen etc)
Just watch me burn

SAID
Regular user
Regular user
Berichten: 191
Lid geworden op: 16 okt 2002 15:27
Locatie: Brussel
Contacteer:

Standpunt Merhaba controverse boek "De weg van de mosli

Bericht door SAID » 30 apr 2004 08:58

Standpunt Merhaba controverse rond het boek "De weg van de moslim"

Merhaba, de vereniging voor en door allochtone holebi's wenst naar aanleiding van de controverse rond het boek "De weg van de moslim" de volgende punten naar voor te schuiven:

1. Onder deze misleidende titel worden een aantal richtlijnen gegeven die in totale tegenstelling zijn met de belangrijkste principes van de Islam, met name respect. Het is niet toevallig dat een groot aantal Nederlandse moslimgroeperingen zich gedistantieerd hebben van dit boek. We hopen dat de
Belgische moslimgroeperingen snel en ondubbelzinnig het voorbeeld van de Nederlandse collega's gaan volgen.

2. Het recht op vrije meningsuiting is zeer belangrijk in een democratie, maar er zijn grenzen aan, dit recht mag niet misbruikt worden om haat of geweld te prediken tegen individuen of groepen.

3. De controversiële passages uit het boek hebben een duidelijke
extremistische inslag, en zijn de persoonlijke en sectaire visie van één man. In de Koran staat, net als in de Bijbel, nergens dat homo's met hun hoofd naar beneden van daken gegooid moeten worden.

4. Wat de specifieke situatie in Nederland betreft vinden we het ronduit onbegrijpelijk dat de subsidies voor de Nederlandse Stichting Yoesuf, net nu, bedreigd worden. Deze stichting heeft zich met succes ingezet tegen het verspreiden van verkeerde beelden rond Islam en (homo)seksualiteit. Ze vormt
dus een belangrijk element om de dialoog te bevorderen tussen enerzijds moslims onderling, alsook tussen moslims en de rest van Nederlandse maatschappij. Ze vormt een ideale buffer tegen extremistische standpunten door allerlei sectaire interpretaties te weerleggen met argumenten.

Ook in België is meer dialoog, in alle sereniteit, de beste garantie om verdere polarisatie te vermijden.

http://www.islamenburgerschap.nl/pers7.html

http://www.yoesuf.nl

slangetje

Bericht door slangetje » 30 apr 2004 11:12

Vinnce schreef:Da's al 1 vers :
1 Korinthiërs 6 schreef:
10 Dwaalt niet; noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch ontuchtigen, noch die bij mannen liggen, noch dieven, noch gierigaards, noch dronkaards, geen lasteraars, geen rovers zullen het Koninkrijk Gods beërven.
Nu het tweede, van nog een aantal verzen. Hier wordt homoseksualiteit zelfs gelijkgesteld aan het hebben van seks met dieren.
Leviticus 18 schreef:

22 Bij een manspersoon zult gij niet liggen met vrouwelijke bijligging; dit is een gruwel.
23 Insgelijks zult gij bij geen beest liggen, om daarmede onrein te worden; een vrouw zal ook niet staan voor een beest, om daarmede te doen te hebben; het is een gruwelijke vermenging.
Hé, thx

Mijn 'kennis' en interesse in de bijbel gaat dan ook niet verder dan enkele psalmen en de 4 testamanten. :-?

Mi

Varkentje Knor

Bericht door Varkentje Knor » 30 apr 2004 12:44

slangetje schreef:
Vinnce schreef:Da's al 1 vers :
1 Korinthiërs 6 schreef:
10 Dwaalt niet; noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch ontuchtigen, noch die bij mannen liggen, noch dieven, noch gierigaards, noch dronkaards, geen lasteraars, geen rovers zullen het Koninkrijk Gods beërven.
Nu het tweede, van nog een aantal verzen. Hier wordt homoseksualiteit zelfs gelijkgesteld aan het hebben van seks met dieren.
Leviticus 18 schreef:

22 Bij een manspersoon zult gij niet liggen met vrouwelijke bijligging; dit is een gruwel.
23 Insgelijks zult gij bij geen beest liggen, om daarmede onrein te worden; een vrouw zal ook niet staan voor een beest, om daarmede te doen te hebben; het is een gruwelijke vermenging.
Hé, thx

Mijn 'kennis' en interesse in de bijbel gaat dan ook niet verder dan enkele psalmen en de 4 testamanten. :-?

Mi
Graag gedaan ofzo :-) over vrouwen die bij vrouwen "liggen" wordt er eigenlijk niets gezegd, dat zal dus wel weer mogen wsl :lol:

Gesloten