T-day; dé trefdag voor trans*personen en hun omgeving

Zoek je iets met al veel stof op? Dan is dit the place to be. (Tip: de zoekfunctie is een handige tool om hier je weg te vinden.)
Gesloten
Het_Roze_Huis
New user
New user
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 okt 2016 18:20
Locatie: Antwerpen-Berchem
Contacteer:

T-day; dé trefdag voor trans*personen en hun omgeving

Bericht door Het_Roze_Huis » 18 okt 2016 18:59

Op zaterdag 5 november 2016 organiseert çavaria ism Het Roze Huis-çavaria Antwerpen alweer een T-Day, dé trefdag voor trans*personen en hun omgeving. Dit jaar vieren we de 5e verjaardag van de T-Day met een mooie, grotere locatie in hartje Antwerpen, meer workshops, meer dialoog en meer ontmoeting. Er zijn ook verschillende activiteiten die specifiek gericht zijn naar jongeren maar je kan aan alle workshops deelnemen.

Verwacht je aan een brede waaier aan workshops voor transpersonen zelf en voor hun omgeving. We verwelkomen verschillende professionele experts die op jullie vragen ingaan tijdens een face-to-face ‘speeddate’. Een heuse standenmarkt informeert jullie over de verschillende trans*- en koepelverenigingen, stijl- en make-uptips, binders, genderneutraal speelgoed en de nieuwste boeken. Meer informatie over het programma kan je vinden via https://cavaria.be/t-day

*Locatie: De Studio, Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen

*Datum: Zaterdag 5 november 2016

*Prijs: Om zo toegankelijk mogelijk te blijven, is er geen inkomprijs. Koffie, thee en water worden voorzien, alsook een broodjeslunch maar inschrijven is VERPLICHT.

*Kleedruimtes: er is een kleedruimte voorzien voor mensen die zich bij aankomst nog graag willen omkleden. Vraag naar de kleedruimte aan het onthaal, onze onthaalmedewerkers helpen je graag verder.

*Toiletten: de toiletten op de T-Day zijn volledig genderneutraal.

*Toegankelijkheid: De Studio is momenteel nog niet rolstoeltoegankelijk. De standenmarkt en ontmoetingsplaats kunnen bereikt worden, maar de workshoplokalen vinden op de 1e verdieping plaats. Er zijn plannen om een lift te installeren, maar die zal pas volgend jaar afgewerkt zijn. Wil je graag met je rolstoel naar de T-Day komen? Geef dit hieronder aan en we nemen verder contact met je op. Heb je nood aan een doventolk of begeleider?

Inschrijven en meer informatie via https://cavaria.be/t-day

https://www.facebook.com/events/975966815880543/

Uitleg programma gericht naar jongeren

Meet T others voor 12-18 jarigen
Ben je tussen 12 en 18 jaar en ben je zus, broer, vriend(in) van of zelf transgender of twijfel je nog een beetje? Kom dan naar deze workshop en je ontmoet een heleboel andere jongeren met dezelfde vragen, ideeën en ervaringen. Je bent van harte welkom om wat te babbelen over jouw ervaringen, vragen te stellen aan de anderen of gewoon te luisteren naar hun verhaal.

Marijs Huysmans (zij/haar) en Ann-Sophie Baeken (zij/haar) zijn vrijwilligers bij Wel Jong Niet Hetero, dé deskundige partner op het terrein van het holebi- en transgenderthema bij jongeren tot en met 30 jaar.

Praten en Grenzen stellen voor 12-18 jarigen
Tijdens deze workshop krijg je een heleboel tips en tricks.
Hoe zie je jezelf graag? Hoe ga je om met onzekerheden? Hoe herken je emoties, en hoe spreek je ze uit? Hoe doe je dat, je grenzen stellen?
Jong & Van Zin wil jongeren empoweren via een brede relationele en seksuele vorming, zodat ze kwaliteitsvolle, geëngageerde relaties kunnen opbouwen.

Griet Vanhaevre (zij/haar); geeft al zeven jaar graag relationele en seksuele vorming en teambuilding aan jongeren in Vlaanderen voor de organisatie Jong & van Zin. Stiekem een leraren-diploma op zak maar geniet voorlopig meer van informele/interactieve communicatie.

Gesloten