Openheid

Zoek je iets met al veel stof op? Dan is dit the place to be. (Tip: de zoekfunctie is een handige tool om hier je weg te vinden.)
Gesloten
Lelie_
New user
New user
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 jan 2012 13:14
Geslacht: Vrouw
Locatie: Ergens in Oost-Vlaanderen

Openheid

Bericht door Lelie_ » 29 nov 2013 12:34

Beste forummers,

Onlangs ben ik erachter gekomen dat mijn partner heeft gelogen over haar seksueel verleden. Dat heeft mij zwaar gekwetst, omdat ik nooit had gedacht dat ze zou liegen tegen mij. Over niets. Ze wil er ook niet over praten.

Het kwetst mij dat ze mij blijkbaar niet kan vertrouwen of haar niet voldoende op haar gemak voelt bij mij om gewoon daar open en eerlijk over te praten. Ik zou nooit iemand veroordelen op basis van zijn/haar verleden, maar die leugens blijven mij parten spelen. Ze kon dan toch ook gewoon gezegd hebben dat ze daar nu (nog) niet over wou praten ipv te liegen?

Nu mijn vraagjes..
Praten jullie met je partner over je seksueel verleden?
Hechten jullie daar belang aan dat je dit weet?
Of horen jullie liever niet hoeveel bedpartners je huidig liefje voor jou heeft gehad?

Ik zit er echt mee. Waarom kan daar niet gewoon over gepraat worden?
Laatst gewijzigd door Lelie_ op 10 dec 2013 06:35, 1 keer totaal gewijzigd.

Liro
Senior user
Senior user
Berichten: 1360
Lid geworden op: 02 nov 2011 21:44
Geslacht: Man
Locatie: Leuven

Re: Verleden

Bericht door Liro » 29 nov 2013 19:23

Is 'maakt niet uit' ook ok als antwoord? Ik zie eigenlijk the big deal niet. Kan mij wat schelen wat die persoon allemaal heeft uitgestoken voor mij..
Waarom hecht je daar zo'n belang aan? Ik zou daar zelf wel over praten als de desbetreffende partner dat leuk vindt, en niet als dat niet zo is. Tenzij het opwindende verhalen zijn :mrgreen:

Je hebt ergens een beetje gelijk i.v.m. dat liegen. Ik zou gewoon gezegd hebben dat ik het er niet over wil hebben.
All the world is not, of course, a stage, but the crucial ways in which it isn't, are not easy to specify.

MiAmorPorSiempre
New user
New user
Berichten: 43
Lid geworden op: 05 feb 2013 21:36
Geslacht: Vrouw
Locatie: gent (lovendegem)

Re: Verleden

Bericht door MiAmorPorSiempre » 29 nov 2013 20:09

heeeey

Mijn vriendin praat niet graag over haar verleden maar ik ken het wel :) en daar ben ik ook wel blij om maar ik zou me niet te veel zorgen maken dat ze dat nu pas zegt :)
xx
I'm jealous of every girl who held you, 'cause at that moment, she held my entire world.

Manspersoon
Senior user
Senior user
Berichten: 815
Lid geworden op: 10 okt 2010 15:26
Geslacht: Man

Re: Verleden

Bericht door Manspersoon » 29 nov 2013 22:23

Ik zou het graag allemaal willen weten. Uiteraard met respect voor de gevoeligheden van de partner, maar wie niets wil loslaten mag voor mijn part meteen oprotten. Tenslotte ga je een relatie aan, dat is niet zomaar iets. Als je je partner niet kunt bekennen wat jij voor hem betekent in verhouding met wat je vroeger gekend heb, dan heeft die partner redenen genoeg om zich als een nummertje in een lange rij te voelen. Er zijn toch een paar elementen die een relatie onderscheiden van een fuckbuddyverhouding en je partner tijdens de seks niet behandelen als een gratis hoer hoort daar bij.

Komt er nog bij dat ik me niet comfortabel zou voelen bij iemand die met meer dan drie mannen seks gehad heeft. Het zou zo'n scheefgetrokken verhouding zijn bij de eerste keer.
Uiteindelijk zijn we niets meer dan een ingewikkelde tekening op een rots, midden in een woestijn van sterren.

liekex3
New user
New user
Berichten: 74
Lid geworden op: 16 nov 2012 22:12
Geslacht: Vrouw
Locatie: vlaams-brabant

Re: Verleden

Bericht door liekex3 » 30 nov 2013 01:17

Ik zou niet willen dat mijn lief al tientallen bedpartners heeft gehad.
Daarom is het misschien beter dat ik het niet weet :)

Het verleden is het verleden toch?
Als zij er over zou willen praten, dan zou ik daar zeker voor openstaan, en ook ik zal eerlijk antwoorden op haar vragen.
Wil ze dat niet, ook goed. Ik vind dat het heden telt. Het is natuurlijk wel leuk om op voorhand te weten hoe die persoon tegenover relaties staat, en een beetje te weten hoe serieus die vorige relaties waren, maar ook dat is niet superbelangrijk.
Als je maar weet dat ze het serieus met jou meent is dat toch goed? :)

Lawstudent
Forum addict
Forum addict
Berichten: 1822
Lid geworden op: 08 dec 2010 22:21
Geslacht: Man
Locatie: Brussel

Re: Verleden

Bericht door Lawstudent » 30 nov 2013 12:55

Wat ik mij afvraag is hoe je erachter bent gekomen dat ze loog? Heeft ze het nu pas gezegd of via-via?

Persoonlijk kan ik het begrijpen dat je niet meteen je hele verleden zit te vertellen aan je nieuw lief. Er is geen echte zekerheid in hoelang de relatie gaat duren en of die persoon echt 100% te vertrouwen is. Daarbij kan verleden nogal afschrikken en is niet iedereen er heel trots op. Dit geldt voor zowel seksuele, relationele als gewone verleden. Het is iets heel intiems uiteindelijk.

We praten soms over de seksuele verleden, hoewel ik heel rap ben uitgepraat op dat vlak. Ik hecht er niet veel belang aan. Ik heb me wel opengesteld naar hem toe en toen hij het wou kon hij het vertellen, nog steeds. Hij moest het niet vertellen en als hij het nooit zou vertellen zou het me niets uitmaken.

Ik ken het aantal bedpartners van mijn lief en ik had het veel hoger geschat.
Uiteindelijk om mijn broer te quoteren: "Mijn lief mocht brussels grootste slet zijn of een porno-actrice met meer dan 1000 films, het enige wat voor mij belangrijk is, is dat ze voor mij kiest en enkel voor mij."
Most of life is hell, the best moments of life when everything comes together are few and fleeting. But you'll never get to the next great moment if you don't keep going. -P.A.-

Samotex
Senior user
Senior user
Berichten: 809
Lid geworden op: 17 mar 2013 19:06
Geslacht: Man

Re: Verleden

Bericht door Samotex » 30 nov 2013 14:01

Ik zou meer aandacht besteden aan dat liegen dan aan dat verleden op zich. Zeg haar dat je dat niet meer kan appreciëren.

Ik ben opgegroeid in een gezin, familie waar ik niet voor koos en op basis van die mensen zou niemand voor mij kiezen. Maar ik heb op een dag gezegd: ik ben mijn familie niet en ik ging door, dus het verleden, dat kies je niet. Het heden en de toekomst heb je voor een deel zelf in handen.

Krisman
Regular user
Regular user
Berichten: 186
Lid geworden op: 25 aug 2013 00:31
Geslacht: Man

Re: Verleden

Bericht door Krisman » 01 dec 2013 10:01

Je kan soms dingen doen in het verleden waar je achteraf spijt van hebt omdat je bvb dan een ander leven had of een andere levensstijl.
Dan snap ik dat je opnieuw wil beginnen en dat wil vergeten.
En dan snap ik volkomen dat je dat niet direct verteld als je een nieuwe partner hebt om zo met een propere lei te kunnen beginnen. En dan is het ook niet gemakkelijk om dat na verloop van tijd te vertellen aan je nieuwe partner waardoor je wacht en het dan soms eerder uitkomt dan je had verwacht.

Ik zou er gewoon eens over praten en laten merken dat je je partner nig altijd graag ziet en dat je nu in het heden leeft en woont en niet in het verleden. Zorg voor een mooie toekomst samen en laat het verleden het verleden zijn!

Samotex
Senior user
Senior user
Berichten: 809
Lid geworden op: 17 mar 2013 19:06
Geslacht: Man

Re: Verleden

Bericht door Samotex » 01 dec 2013 14:46

Zoals ik al zei, met dat liegen zou ik meer moeite hebben. Maar ik zou het makkelijker kunnen plaatsen als het iets uit het verleden is.
Ik heb ook erge dingen meegemaakt, sommige dingen had ik in de hand, andere weer niet, maar op een dag wil ik kunnen zeggen: dat is het verleden. Ik heb er dingen uit geleerd, het heeft me gemaakt wie ik ben, maar ik geef het een plaats.

Ik zou bv. zeggen: ik begrijp dat je verleden in het verleden moet blijven, maar je mag eerlijk zijn als je erover zou willen praten.

Aap in een Potje
Forum addict
Forum addict
Berichten: 1816
Lid geworden op: 06 jun 2009 17:54
Geslacht: Vrouw
Locatie: Vlaams-Brabant

Re: Verleden

Bericht door Aap in een Potje » 01 dec 2013 21:01

Boeit mij niet. Verleden is verleden en als dat niet zo was dan was mijn lief nu niet mijn lief :) Wat maakt het uit wie er was vóór jou? Jij bent degene die NU met haar bent, met haar naar bed gaat en al die shizzle. Sommige dingen vertelt mijn lief mij ook liever niet en daar heb ik respect voor. Misschien is het voor haar te pijnlijk, of ze wil het gewoon achter haar laten, dan is dat zo. Ok ja, mss voelt het aan alsof ze zich niet op haar gemak voelt bij jou maar weet je, aan sommige dingen word je gewoon liever niet herinnerd, zelfs niet door het aan je huidig lief te vertellen. Zo zijn er ook dingen bij mij. Mijn lief wéét ze, maar ze vraagt er niet achter omdat ze weet dat ik er liever niet meer aan denk. En als ik er klaar voor ben vertel ik het haar mss en ik weet dat dat omgekeerd ook zo is.
Iedereen gunt je alles, zolang je het maar niet hebt

Lelie_
New user
New user
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 jan 2012 13:14
Geslacht: Vrouw
Locatie: Ergens in Oost-Vlaanderen

Re: Verleden

Bericht door Lelie_ » 02 dec 2013 10:13

Ik ben ook van het principe dat het verleden voorbij is en het verandert niets aan het heden. Maar ik vind het gewoon erg dat ze toen niet gewoon kon zeggen dat ze er nog niet klaar was om over te praten ipv te liegen of halve waarheden te vertellen. Nu vraag ik mij soms af over wat ze nog allemaal zou liegen, terwijl ik diep vanbinnen wel weet dat ze dat niet doet. Ik kan de leugens wel beter plaatsten omdat het over het verleden gaat, maar toch.

Het is ook een beetje zoals krisman zei. Ze had vroeger een andere levensstijl en andere normen en waarden. Toen fladderde ze zo maar wat rond en had ze vaak random seks. Met mij is alles veranderd, zegt ze zelf. Is de eerste keer dat ze er echt voor wilt gaan.. Ze praat niet graag over het verleden, maar heeft nu wel gezegd dat ze dit wel gaat doen. Omdat ze dat wil bij mij. Wanneer ze er klaar voor is.

Intussen zit ik met veel vragen , maar ik denk dat ik deze best eventjes kan wegbergen in een doosje tot zij er zelf over begint.
Laatst gewijzigd door Lelie_ op 03 dec 2013 13:27, 1 keer totaal gewijzigd.

Liro
Senior user
Senior user
Berichten: 1360
Lid geworden op: 02 nov 2011 21:44
Geslacht: Man
Locatie: Leuven

Re: Verleden

Bericht door Liro » 02 dec 2013 11:25

Dat wilt uiteraard wel iets zeggen over die persoon en zijn of haar verleden. Als jij heel veel belang hecht aan iemand die heel heel serieus is in relaties, kan ik me voorstellen dat dat uitmaakt.
Voor mij persoonlijk mag dat een ex-escort(e) zijn, ik zou daar nog mee kunnen leven.
All the world is not, of course, a stage, but the crucial ways in which it isn't, are not easy to specify.

JFK
I have no life
I have no life
Berichten: 6574
Lid geworden op: 06 jan 2010 23:07
Geslacht: Man
Locatie: The Upper East Side of Ghent.
Contacteer:

Re: Verleden

Bericht door JFK » 02 dec 2013 12:18

Manspersoon schreef: Komt er nog bij dat ik me niet comfortabel zou voelen bij iemand die met meer dan drie mannen seks gehad heeft. Het zou zo'n scheefgetrokken verhouding zijn bij de eerste keer.
Ik zou eerlijkgezegd meer problemen hebben met iemand die al pakweg twintig relaties achter de rug heeft, dan iemand die al met twintig mannen seks heeft gehad.
Fluctuat nec mergitur

mientje
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3280
Lid geworden op: 23 mei 2010 14:21
Geslacht: Vrouw
Locatie: Roeselare/Leuven

Re: Verleden

Bericht door mientje » 08 dec 2013 08:29

Ik vind dat verleden je deels vormt, dus dat dat iets belangrijk is. Bovendien kan je elkaar volgens mij soms op die manier ook beter inschatten. Als je lief al 2x bedrogen is geweest, begrijp je misschien beter waarom hij/zij sneller jaloers is. En ik zou liever ook van mijn lief zelf horen dat ze in het verleden ooit iemand heeft bedrogen dan dat ik het moet horen viavia. Al bij al komt het er op neer dat ik het verleden liever van de persoon zelf hoor dan viavia. Dus dat is hetzelfde met aantal bedpartners en godweetwat uit een seksueel verleden.
Ik denk ook dat er nog een verschil is tussen verzwijgen omdat je er nooit over praat en echt liegen. Liegen (in een relatie) werkt niet, punt uit. Ik geloof graag dat de waarheid vroeg of laat toch uitkomt. Wat ben ik heerlijk naïef?

Fox is not my name
New user
New user
Berichten: 67
Lid geworden op: 15 sep 2013 21:38
Geslacht: Man
Locatie: Antwerpen

Re: Verleden

Bericht door Fox is not my name » 13 dec 2013 16:31

liekex3 schreef:Ik zou niet willen dat mijn lief al tientallen bedpartners heeft gehad.
Daarom is het misschien beter dat ik het niet weet :)
Ja daar gaat het juist om, misschien was ze gewoon bang dat je af zou knappen op je verleden. Ze was misschien zo verliefd op jou dat ze niet wilde dat je een verkeerd beeld van haar krijgt.

Ik snap haar wel en zou niet boos op haar zijn. Als je iemand leert kennen, vertel je niet op de eerste dag al je intieme details. Als ze zou zeggen 'daar praat ik liever nog niet over' dan zou je er al van kunnen afleiden dat ze veel bedpartners heeft gehad. Praat er nu nog eens over, probeer haar te begrijpen waarom ze "loog" en probeer haar niet te snel te beoordelen. Wat jullie nu samen hebben is te belangrijk om van het verdelen iets bedreigends te maken.
What does the Fox say?

NeW2
Experienced user
Experienced user
Berichten: 488
Lid geworden op: 19 feb 2010 12:46
Geslacht: Vrouw
Locatie: Antwerpen

Re: Verleden

Bericht door NeW2 » 13 dec 2013 18:41

Het verleden is het verleden. Ik vind wel dat daar over gepraat moet kunnen worden, maar om effectief te weten met wie, waar en wanneer is erover. Liefst weet ik het eigenlijk niet. Uit mezelf zal ik het ook niet opbrengen. Als ernaar gevraagd wordt, vind ik het wel belangrijk eerlijk te zijn.

Verder ben ik het eens met de interessante opmerking van JFK:
JFK schreef: Ik zou eerlijkgezegd meer problemen hebben met iemand die al pakweg twintig relaties achter de rug heeft, dan iemand die al met twintig mannen seks heeft gehad.
Serial monogamists are the worst.

JFK
I have no life
I have no life
Berichten: 6574
Lid geworden op: 06 jan 2010 23:07
Geslacht: Man
Locatie: The Upper East Side of Ghent.
Contacteer:

Re: Verleden

Bericht door JFK » 20 dec 2013 10:06

NeW2 schreef:
Verder ben ik het eens met de interessante opmerking van JFK:
JFK schreef: Ik zou eerlijkgezegd meer problemen hebben met iemand die al pakweg twintig relaties achter de rug heeft, dan iemand die al met twintig mannen seks heeft gehad.
Serial monogamists are the worst.
Ja. Want dat zegt veel meer over hoe ze staan tegenover en omgaan met relaties. Seks is soms maar gewoon seks. Relaties aangaan en telkens weer doen/laten mislukken toont volgens mij veel diepere en persoonlijkere problemen aan.
Fluctuat nec mergitur

Manspersoon
Senior user
Senior user
Berichten: 815
Lid geworden op: 10 okt 2010 15:26
Geslacht: Man

Re: Verleden

Bericht door Manspersoon » 21 dec 2013 14:37

JFK schreef:
Manspersoon schreef: Komt er nog bij dat ik me niet comfortabel zou voelen bij iemand die met meer dan drie mannen seks gehad heeft. Het zou zo'n scheefgetrokken verhouding zijn bij de eerste keer.
Ik zou eerlijkgezegd meer problemen hebben met iemand die al pakweg twintig relaties achter de rug heeft, dan iemand die al met twintig mannen seks heeft gehad.
Bij Ra, dat is toch wat ik ervoor zei? :x Daarbij, twintig relaties wordt een beetje omsloten door twintig sekspartners, is het niet? Draai mijn woorden nu niet om zodat het lijkt alsof ik mensen sletterig vind. :x Jongens, toch...
Uiteindelijk zijn we niets meer dan een ingewikkelde tekening op een rots, midden in een woestijn van sterren.

Lawstudent
Forum addict
Forum addict
Berichten: 1822
Lid geworden op: 08 dec 2010 22:21
Geslacht: Man
Locatie: Brussel

Re: Openheid

Bericht door Lawstudent » 22 dec 2013 01:17

Daar is al een logica fout. Relatie is niet gelijk aan seksuele relatie. Mensen kunnen een relatie hebben zonder seks te hebben met elkaar.

En nu ga ik weer op in de achtergrond
Most of life is hell, the best moments of life when everything comes together are few and fleeting. But you'll never get to the next great moment if you don't keep going. -P.A.-

Manspersoon
Senior user
Senior user
Berichten: 815
Lid geworden op: 10 okt 2010 15:26
Geslacht: Man

Re: Openheid

Bericht door Manspersoon » 22 dec 2013 15:00

Lawstudent schreef:Daar is al een logica fout. Relatie is niet gelijk aan seksuele relatie. Mensen kunnen een relatie hebben zonder seks te hebben met elkaar.

En nu ga ik weer op in de achtergrond
Gast, ik weet ook wel dat er iets bestaat als platonische relaties.
Uiteindelijk zijn we niets meer dan een ingewikkelde tekening op een rots, midden in een woestijn van sterren.

Gesloten