Weerwolven - You Rang m'Lord?

Zoek je iets met al veel stof op? Dan is dit the place to be. (Tip: de zoekfunctie is een handige tool om hier je weg te vinden.)
Springbal
I have no life
I have no life
Berichten: 11021
Lid geworden op: 09 jul 2007 16:30
Geslacht: Man
Locatie: Willebroek
Contacteer:

Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door Springbal » 07 sep 2012 18:13

Het is al even geleden, maar we proberen nog is een topic weerwolven te starten, dit maal keurig, stijfjes en stijlvol in de dolle jaren 20 in een residentiële villa in London bij de familie Meldrum. Gebaseerd op een tamelijk succesvolle serie van de BBC eind jaren '80. Let op, het is een aardige boterham die we gaan doornemen. Delen van de serie zijn op Youtube terug te vinden. Eerstdaags probeer ik ook nog foto's te zetten bij de personages zo heb je wat zicht op de spelers.Wat vooraf ging
Het was een regenachtige oktoberavond in het Londen van 1927. De gezette Alf Stokes stapte duchtig door naar het huis van Sir Ralph Shawcross, de rivaal van zijn meester, lord George Meldrum. Silvester Archer, de butler van Sir Ralph deed open. “je bent laat mister Stokes, mijn heer wacht op u”. Stokes zette zijn hoed kwam het comfortabele salon van Sir Ralph en Lady Agatha binnen waar Sir Ralph en Mister Fisher - de malafide eigenaar van het pandjeshuis - hem vanuit de fauteuil aankeken, het laaiende vuur in de haard gaf hen een sinistere uitstraling, bijna zo duister als het plan waarvoor Sir Ralph Stokes en Fisher bij hem had ontboden. “Ah mister Stokes” zei Sir Ralph, het leek alsof hij zijn woorden wou proeven voor hij ze uitsprak, hij liet zijn Pinet Castillon uit 1918 walsen in zijn bel en genoot even van het aroma. “Je bent laat. Je kent mister Fisher ongetwijfeld dus hoef ik jullie niet aan elkaar voor te stellen, en ik ken jullie beiden en jullie reputatie dus dan kunnen we de formaliteiten overslaan lijkt mij”. Stokes knikte bedeesd. In zijn kop draaiden zijn hersenen overuren, hij had het raden naar de reden waarom Sir Ralph hem ontboden had. Met zijn pafferig gezicht keek hij star voor zich uit. Mister Fisher die van een Port nipte keek naar Stokes en haalde voorzichtig zijn schouders op ook hij had geen flauw benul waarom Sir Ralph hen ontboden had, en dan nog op zo’n desolaat laat uur. “Wat blieft u te drinken mister Stokes” vroeg Sir Ralph. “Port graag m’Lord, indien gepermitteerd” antwoordde Stokes afgemeten. “Mister Archer, Port voor mister Stokes alsjeblieft”. Archer schonk snel een glas vol bracht het op een dienblad naar Stokes en stapte naar de deur “wenst u nog iets M’lord”. “neen dank je, dat is alles. Zorg ervoor dat we niet gestoord worden, en als Lady Agatha thuis komt zeg haar dat ik nog bezig ben aan mijn stuk voor de BBC”. “zeer goed M’lord” zei Archer, en hij sloot de deur. Sir Ralph gebood Stokes te gaan zitten. Nog steeds niet wetende wat zou komen ging Stokes in de overgebleven fauteuil zitten.

“Heren, ik ga er geen doekjes omwinden” stak Sir Ralph van wal. “ik weet dat wij allen ...” hij hield even in en sprak luchtig “’belangen’ hebben bij Lord Meldrum. Stokes, jij heimelijke wijnnippelaar buiten de wijn van Lord Meldrum ben je uit op de aandelen van Lady Lavender, en natuurlijk ook het fortuin van Lord Meldrum. Fisher, van een malafide lommerd tot een mislukte meubel hersteller en een halve inbreker probeerde jij ook in de kluis van Lord Meldrum te zitten, maar je werd betrapt tijdens een poëzie avond. Kluns die je bent. En ik, ja heel de straat spreekt er van dat Lord Meldrum en mijn Lady Agatha..” Hij moest even slikken, hij herpakte zich snel en sprak vastberaden verder “dat hij en mijn Lady Agatha regelmatig intiem zijn. Vodoo, zijn auto bekladden en een “jachtongeval” hebben hem niet weerhouden om nog met mijn Lady Agatha aan te pappen. Heren, ik hoef niet verder uit te leggen dat wij heel wat te winnen hebben bij een ondergang van Lord Meldrum”. En met onze gezamenlijke troeven en belangen ben ik er van overtuigd dat we de Meldrums binnen de kortste keren ten gronde kunnen richten.” “Bedoelt u het huis leeghalen?” vroeg Fisher die zich de inboedel na het blitzbezoekje herinnerde, en wel enkele zaken kon bedenken die hem een stevige duit konden opleveren”. “niet helemaal” zei Sir Ralph “ieder krijgt zijn deel, dat wel maar dan moeten we ze eerst wel” Sir Ralph dacht even na. “Liquideren?” vroeg Stokes aarzelend. “neem toch zo’n geen zware woorden in de mond Stokes, ik prefereer eerder ‘magere Hein een handje helpen’. Voor die oude Lavender is dat overigens maar een koud kunstje. Heren, hebben wij een pact?” Sir Ralph hief het glas. Stokes en Fisher keken elkaar aan, dachten enkele seconden na en hieven eveneens het glas “magere Hein een handje helpen” zei Stokes die de ponden al door zijn handen voelde glijden.

Wie is wie?

De (Geld)wolven
Spoiler! :
Sir Ralph Shawcross: Sir Ralph is een rijke aristocraat, getrouwd met de begeerlijke lady Agatha die “heimelijk” met Lord Meldrum aanhoudt. Elke nacht komt hij met Stokes en Fisher samen om ‘magere Hein een handje te helpen’.

Mister Fisher: Fisher is eigenaar van een Londens pandjeshuis, hij kent mister Stokes al jaren en klust af en toe bij als meubelhersteller, inbreker of een combinatie van de voorgaande “ambachten”. Op zijn timmermansgeklungel na heeft hij geen speciale gaven.

Mister Alf Stokes: Stokes is de Butler van Lord Meldrum. In de eerste wereldoorlog vocht hij nog in de loopgraven, samen met James. Hij was gehuwd met een meisje van het circus. Met haar heeft hij een dochter Ivy. In dienst bij Meldrum houdt hij aan met Blanche. Hij is een doortrapte leugenaar en manipulator. Buiten het gegeven dat hij elke nacht met de wolven iemand Liquid euh ‘magere Hein een handje helpt” kan hij ook in de eerste nacht iemand overtuigen van zijn zaak, deze speler zal dan aan de zijde van de wolven strijden.
De burgers
Spoiler! :
Lord George Meldrum: Hij is de pater Familias hij beheert het fortuin van de familie, wat ze vergaard hebben met de rubberplantages, slaven- en suikerhandel (vreselijk! En nog ongezond voor de tanden). Hij is eerder conservatief en binnen het gezin de meest ‘normale’. Dat hij met Lady Agatha aanhoudt is geen geheim meer, al denkt hij het tegendeel.
Rol: Als familieoudste overleeft hij een eerste aanval van de geldwolven. Wanneer hij sterft verliezen alle burgers echter hun krachten

De eerdbiedwaardige Teddy Meldrum: Mister Teddy heeft een voorliefde voor kamermeisjes. Lord Meldrum is dan ook de wanhoop nabij wanneer hij al vijf kamermeisjes verloren heeft die vluchten voor mister Teddy’s handtastelijkheden. Hij hoopt dat met de komst van Ivy mister Teddy wat getemperd is, maar niets is minder waar. Haar glimmende gezichtje, bril en de geur van carbolzeep maken hem zo wat gek. Hij is excentriek in zijn kleurige pakken en monocle maar steekt eigenlijk geen poot uit buiten de krant lezen, naar zijn favoriete club gaan, en natuurlijk achter de dienstmeisjes aanzitten.
Rol: Ziener; Mister Teddy dwaalt ’s nachts regelmatig door het mansion of door de straten van Londen. Per nacht kan hij in een kamer binnen gaan om de rol van een speler te bekijken.

James Twelvetrees: Hij is al 9 jaar knecht ten huize Meldrum, hij werd na de oorlog aangenomen door mister Teddy, nadat hij en mister Stokes hem tijdens de oorlog het leven redden. James is knap en doet menig hart sneller slaan. Hij is tamelijk conservatief en zeer correct. Hij ligt regelmatig overhoop met mister Stokes en is stiekem verliefd op miss Poppy.
Rol: Cupido; Aan het begin van het spel duidt James twee spelers aan die heimelijk maar hartstochtelijk verliefd op elkaar zijn, hun liefde voor elkaar is onvoorwaardelijk en zij moeten trachten het spel te overleven. Wanneer één van beiden sterft, dan sterft de andere aan liefdesverdriet.

Misses Blanche Lipton: Zij werkt al vele jaren ten huize Meldrum en is de kokkin. Ze is streng, maar heeft soms ook een warm hart. Ze voelt zich de eerste vrouw van het personeel en zal dat dan ook regelmatig laten blijken, vooral tegenover Mabel. Haar kersen-taart is gekend bij de hele straat en haar thee is “most delgightfull”. Ze heeft een relatie met mister Stokes.
Rol: goede heks; Mrs. Lipton kan één keer in het spel een speler ’s nachts een speler redden

Mabel Wheeler: zij is een oude, ietwat verwaarloosde keukenhulp. Ze wordt door zowat iedereen van het personeel uitgesloten. Ze werkt hard, wordt slecht betaald en moet proberen met haar karige loontje zichzelf en haar aan zijn bed gekluisterde echtgenoot in leven te houden. Ze is soms nogal verbitterd en cynisch. Haar stopzin is vaak “ de laatste keer dat ik *** at/had was ...”
Rol: slechte heks; ondanks haar goede inborst probeert Mabel een keer in het spel een speler om te brengen door hem/ haar de schedel in te slaan.

Agent Wilson: hij is de wijkagent en klopt regelmatig aan, vooral dan wanneer de thee op tafel staat en informeert maar al te graag naar het diner voor het personeel. Hij staat op het respect voor zijn ambt en uniform, heeft moeilijk-heden met de jeugd (en de soms cynische opmerkingen van Henry) maar is een tamelijk goed en inschikkelijk mens (wanneer je hem 5 pond betaalt voor het politiebal, dan ziet hij al eens iets door de vingers), toch moet je oppassen voor deze diender van de wet. Wanneer hij in het nauw gedreven wordt haalt hij zijn dienstwapen boven.
Rol: Jager; wanneer hij sterft kan hij nog een speler aanduiden die hij mee in zijn dood sleurt.

Miss Cissy Meldrum: ze is overduidelijk lesbisch en socialistisch. Hoewel niet iedereen dat eerste snapt (“kussen meisjes elkaar tegenwoordig op de mond” vraagt Lord Meldrum zich soms af). Ze is stijlvol in kostuum en monocle, ze draagt altijd een broek. Ze stelt zich kandidaat voor de gemeenteraad-verkiezingen in Londen, als lid van de United Workers Party, en ze raakt verkozen. Ze zocht toenadering tot Ivy, maar Ivy snapte dat niet volledig, de overige bedienden raden Ivy aan om de kamer van miss Cissy telkens zo snel mogelijk te verlaten. Ze heeft een relatie met miss Penelope Barrington.
Rol: Sekteleider; Cissy tracht elke nacht iemand aan te sluiten bij de UWP, wanneer alle nog levende spelers in haar partij zitten wint zij het spel.

Ivy Teasdale: Zij is de nieuwste bediende in het huishouden. Ze is jong, een beetje stuntelig en wat naïef (heel naïef eigenlijk). Haar onhandigheid brengt haar en het gezin af en toe in een gênante situatie, maar ze heeft het hart op de juiste plaats. Ze vind Henry wel leuk, maar voelt meer iets voor mister Twelvetrees. Ze is wel als de dood voor Mister Teddy die af en toe probeert in haar kamer in te breken waardoor ze niet alleen een stoel voor de deur moet zetten, maar ook een extra grendel op de deur liet plaatsen. Elke avond voor het slapengaan bidt ze nog even tot onze Lieve Heer en kust ze haar pop Dorothy slaapwel.
Rol: Beschermengel; Ivy kan elke nacht een speler beschermen, zij kan zichzelf ook beschermen, ze kan zichzelf maar een keer beschermen, en nooit twee keer dezelfde speler tweemaal na elkaar.

Henry Livingstone: Henry groeide op in een weeshuis en werkt bij de Meldrums als assistent van mister Twelvetrees. Hij is alles behalve naïef en geeft van tijd tot tijd al eens een cynisch commentaar, wat hem regelmatig een klap op het hoofd oplevert.
Rol: het zwarte schaap; tijdens de stemronden zal Henry telkens beginnen met één tegenstem

Lady Lavender: De grootmoeder van Cissy en Poppy, schoonmoeder van Lord Meldrum. Ze bezit een aanzienlijk deel van de aandelen in de rubberplantage van Lord Meldrum en geeft deze al eens weg aan leden van het personeel, of ze geeft andere zaken weg. Ze komt bijna nooit van haar kamer af, waar haar papegaai “Captain”. Ze vult haar dagen met herinneringen ophalen aan de victoriaanse dagen, sherry/port of andere drank zoeken, of probeert één of andere kunstvorm uit. Volgens Lord Meldrum is ze een beetje getikt.
Rol: dorpsgek; eenmaal in het spel krijgt Lady Lavender een visioen waarbij ze drie rollen en drie namen van spelers in willekeurige volgorde te zien krijgt.

Miss Poppy: Zij is de andere dochter van Lord Meldrum, ietwat verwend en soms onuitstaanbaar. Ze speelt vaak met de voeten van mister Twelvetrees en heeft lak aan regeltjes. Ze gaat dan ook vaak ’s avonds naar één of andere hippe club in Londen.
Rol: slet; elke avond duid Miss Poppy iemand aan waarmee ze uitgaat. Wanneer de wolven haar willen doden ’s nachts vinden ze haar niet op haar kamer. Willen ze echter diegene met wie ze uitgaat doden, dan sterft Poppy ook.
Wie meedoet, hieronder even "inschrijven".
Onderzoek wees uit dat een man depressief wordt als zijn vrouw meer verdient dan hij. Daarom wordt een homo koppel in het Engels a Gay couple genoemd
Wall schreef:Zo gevaarlijk lijkt Springbal niet.

metalhead94
Experienced user
Experienced user
Berichten: 678
Lid geworden op: 21 jan 2011 20:44
Geslacht: Vrouw
Locatie: Berendrecht

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door metalhead94 » 07 sep 2012 19:55

Eehm der zijn al twee topics voor weerwolven ... Alleen waren er tijdens de vakantie niet veel mensen die mee konden doen
It doesn't do well to dwell on dreams if you forget to live.

Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

wasurenai ano hi kanjita itami - I don't forget the pain I felt that day

DifferentHeart

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door DifferentHeart » 07 sep 2012 20:32

metalhead94 schreef:Eehm der zijn al twee topics voor weerwolven ... Alleen waren er tijdens de vakantie niet veel mensen die mee konden doen
dan halen we de schade nu in

Laysiv
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3068
Lid geworden op: 17 jun 2008 16:21
Geslacht: Vrouw
Locatie: Gent

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door Laysiv » 08 sep 2012 16:42

DifferentHeart schreef:
metalhead94 schreef:Eehm der zijn al twee topics voor weerwolven ... Alleen waren er tijdens de vakantie niet veel mensen die mee konden doen
dan halen we de schade nu in
Hmm, I see.

De topics zijn inderdaad allebei een beetje in het water gevallen. Ik stel voor dat we deze een kans geven en inderdaad de schade nu gaan inhalen. :)

Van zodra we hiervoor genoeg forummers hebben en het spel naar zijn einde aan het gaan is, kunnen we wel eens vermelden dat er nog 2 andere Weervolventopics open staan. ;)


Nu in ieder geval: Ik wil nog wel eens meedoen!
Dus count me in, Springbal. :D
Aujourd'hui, j'ai décidé d'être heureuse.

metalhead94
Experienced user
Experienced user
Berichten: 678
Lid geworden op: 21 jan 2011 20:44
Geslacht: Vrouw
Locatie: Berendrecht

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door metalhead94 » 08 sep 2012 17:05

Owkay, jullie hebben idd gelijk, er was tijdens de vakantie niet zo veel interesse en ik denk niet dat veel mensen weten dat die nog open staan :p nu jah, ik schrijf me bij deze ook in voor deze versie.
It doesn't do well to dwell on dreams if you forget to live.

Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

wasurenai ano hi kanjita itami - I don't forget the pain I felt that day

Kikkerkop
Senior user
Senior user
Berichten: 869
Lid geworden op: 27 aug 2011 01:23
Geslacht: Man

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door Kikkerkop » 08 sep 2012 23:13

Moi 8)

vorvzie
Senior user
Senior user
Berichten: 1480
Lid geworden op: 15 mei 2010 13:43
Geslacht: Man
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door vorvzie » 09 sep 2012 01:30

ik wil anders nog wel een kansje wagen :)
Datgene wat er nog te redden valt, moet gekoesterd worden met oneindig veel begrip, geduld en een uitzonderlijk grote goedheid. (Phil Bosmans)

De stilte vind je niet op de toppen van de bergen,
het lawaai niet op de markten van de steden,
beiden vind je in de harten van de mensen.

DifferentHeart

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door DifferentHeart » 09 sep 2012 08:23

ik ga het ook nog eens proberen

dancinglife
New user
New user
Berichten: 72
Lid geworden op: 02 jun 2011 17:29
Geslacht: Vrouw
Locatie: Kortrijk/Leuven(kot)

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door dancinglife » 09 sep 2012 16:11

ik zal ook eens deelnemen :)

Laysiv
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3068
Lid geworden op: 17 jun 2008 16:21
Geslacht: Vrouw
Locatie: Gent

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door Laysiv » 09 sep 2012 16:15

Dat maakt dat we al met z'n 6 zijn.

Hoeveel heb je er nodig, Springbal?
Aujourd'hui, j'ai décidé d'être heureuse.

Springbal
I have no life
I have no life
Berichten: 11021
Lid geworden op: 09 jul 2007 16:30
Geslacht: Man
Locatie: Willebroek
Contacteer:

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door Springbal » 09 sep 2012 22:57

Om te kunnen starten heb ik nog zeker acht deelnemers nodig, meer kan omdat er nog enkele gewone burgers tussen zitten (die moet ik nog gewoon in de beschrijving zetten)
Onderzoek wees uit dat een man depressief wordt als zijn vrouw meer verdient dan hij. Daarom wordt een homo koppel in het Engels a Gay couple genoemd
Wall schreef:Zo gevaarlijk lijkt Springbal niet.

herman frodiet
T-Jong begeleider
T-Jong begeleider
Berichten: 2268
Lid geworden op: 19 jan 2006 19:47

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door herman frodiet » 10 sep 2012 12:22

ik wil ook wel!
weten zou fataal zijn, het is juist de onwetendheid die een mens bekoort. (Oscar Wilde)

mister macho min 19-kamp 2008

bieke007
I have no life
I have no life
Berichten: 6148
Lid geworden op: 12 mar 2003 18:34
Geslacht: Vrouw
Locatie: Oost-Vlaanderen

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door bieke007 » 10 sep 2012 18:31

Het is alweer lang geleden! Ik doe mee!
every new beginning comes from some other beginning's end

DaddyCool
Experienced user
Experienced user
Berichten: 755
Lid geworden op: 14 feb 2012 22:37
Geslacht: Man
Locatie: Schoten

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door DaddyCool » 10 sep 2012 20:36

I'm in ;)
Disco owns the world

GameAngel
Regular user
Regular user
Berichten: 194
Lid geworden op: 26 jan 2011 17:48
Geslacht: Man

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door GameAngel » 11 sep 2012 20:45

Ik doe ook mee :)

Springbal
I have no life
I have no life
Berichten: 11021
Lid geworden op: 09 jul 2007 16:30
Geslacht: Man
Locatie: Willebroek
Contacteer:

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door Springbal » 17 sep 2012 21:36

Okay voorlopige deelnemerslijst:
- Laysiv
- metalhead94
- Kikkerkop
- Vorvzi
- Differentheart
- Dancinglife
- HermanFrodiet
- Bieke
- Daddycool
- Gameangel

Ik heb nog minimum 4 spelers nodig. Ronselen mensen:)
Onderzoek wees uit dat een man depressief wordt als zijn vrouw meer verdient dan hij. Daarom wordt een homo koppel in het Engels a Gay couple genoemd
Wall schreef:Zo gevaarlijk lijkt Springbal niet.

Daluicis
Senior user
Senior user
Berichten: 1477
Lid geworden op: 30 okt 2011 18:43

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door Daluicis » 23 sep 2012 21:26

Indien het spel niet voor vrijdagavond start kan ik meespelen.
Ik heb op het weekend ook Mattijs proberen te ronselen.

mattijs487
Senior user
Senior user
Berichten: 985
Lid geworden op: 16 sep 2009 17:03
Geslacht: Man
Locatie: Gent en Zulte

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door mattijs487 » 25 sep 2012 21:26

Hmm, misschien doe ik wel nog eens mee.
DaddyCool schreef: Ik vind dat de avatar helemaal bij je past. Zo een serieuze meneer die eigenlijk grappig is. Hij lijkt mij ook een machtsgeile persoon :)

GameAngel
Regular user
Regular user
Berichten: 194
Lid geworden op: 26 jan 2011 17:48
Geslacht: Man

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door GameAngel » 26 sep 2012 15:43

mattijs487 schreef:Hmm, misschien doe ik wel nog eens mee.
Misschien? :evil:

Sjippe
T-Jong begeleider
T-Jong begeleider
Berichten: 135
Lid geworden op: 10 jan 2009 01:27

Re: Weerwolven - You Rang m'Lord?

Bericht door Sjippe » 26 sep 2012 18:25

ik doe mee

Gesloten