weerwolven: Hogwarts op het forum

Zoek je iets met al veel stof op? Dan is dit the place to be. (Tip: de zoekfunctie is een handige tool om hier je weg te vinden.)
metalhead94
Experienced user
Experienced user
Berichten: 678
Lid geworden op: 21 jan 2011 20:44
Geslacht: Vrouw
Locatie: Berendrecht

weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door metalhead94 » 24 jun 2012 20:10

Het laatste spelletje is nog maar net gedaan en hier is het volgende al. Ik hoop dat jullie deze editie ook goed vinden!

Verhaal
Spoiler! :
op het kerkhof, aan het graf van Voldemort's vader
Harry zag hem terug oprijzen. Hij had terug een nieuw lichaam, en was van plan hem te doden. Voor hem stond de meest gevreesde tovenaar ooit: Lord Voldermort. Hij vroeg aan Peter Pettigrew om op het Merk te drukken, zodat hij kon zien wie hem trouw was gebleven. In een mum van tijd stonden bijna alle dooddoeners daar, in een kring rond Harry en Lord Voldemort.

Rond hetzelfde tijdstip in de kamer van Dumbledore
*toktok* Albus deed de deur open. Voor hem stond niemand minder dan een zenuwachtige Severus Snape. Toen Albus de deur open deed, zei Snape: “ik moet je dringend spreken. Over De Heer Van Het Duister.” “Hij is terug. Ik wist eigenlijk al lang dat dit moment zou aanbreken. Als sinds de dood van de Potters.” antwoordde Albus meteen. “ja,” antwoordde Snape, “wat moet er nu gebeuren? Ga ik terug of niet?” “Ik denk dat terug gaan het beste is, voor ons allemaal, want het ministerie gaat het sowieso ontkennen en we moeten paraat staan. Ik ga de orde van de Feniks terug oprichten en hier op school komt Dumbledore's Army terug op gang.”
Voldemort is teruggekeerd, en dat merken we ook op het forum. Achter sommige accounts zitten death eaters verborgen, achter anderen schuilt een lid van Dumbledore's Army.
Het doel van Dumbledore's Army is om zo snel mogelijk de death eaters en Lord Voldemort himself uit te schakelen, maar de death eaters zitten natuurlijk niet stil. Ze vermoorden elke nacht een persoon en overdag zitten ze verscholen tussen de anderen.

ps: ik heb de laatste tijd enkel boeken en films van Harry Potter gelezen/gezien in het engels. Ik ga dus de Engelse namen en begrippen gebruiken, omdat het anders door elkaar gaat zijn. (ik weet bijvoorbeeld niet meer de Nederlandse naam van Neville Longbottom) en dan gaat het misschien verwarrend zijn.

Dumbledore's Army
Ja, ik weet dat Dumbledore's Army eigenlijk een initiatief is van leerlingen, maar ik heb er een klein draaitje aan gegeven. Vergeef me hiervoor ;)
Spoiler! :
Professor Snape
Afbeelding
Professor Snape wordt vertrouwd door zowel Voldermort als door Dumbledore. Hier kan Dumbledore goed gebruik van maken, door Snape te laten spioneren bij de death eaters en informatie aan Dumbledore te geven.

Rol: Professor Snape kan elke nacht een rol bekijken van een speler.

Professor McGonagall
Afbeelding
Als onderdirecteur van Hogwarts, wil professor McGonagall natuurlijk dat alle leerlingen veilig zijn. Ze kan het niet aanzien dat er leerlingen zo hard afzien wanneer You-Know-Who terug aan de macht komt en probeert hen dan ook met alle macht te beschermen.

Rol: Professor McGonagall kan elke nacht 1 speler beschermen. Maar omdat ze zich zo hard concentreert op de leerlingen, kan ze zichzelf niet beschermen.

Madame Pomfrey
Afbeelding
Madame Pomfrey is de verpleegster van Hogwarts en ze geneest dus ook alle leerlingen en leerkrachten die gewond zijn. Wat niemand weet, is dat ze in het geheim ook een drankje heeft dat iemand weer tot leven kan brengen.

Rol: Madame Pomfrey kan in heel het spel 1 keer iemand terug tot leven wekken met haar wonderbaarlijke medicijn.

Hermione Granger
Afbeelding
Hermione Granger is de slimste leerling in de hele school. Ze is dan ook supergoed in poisons, een vak dat daar gegeven wordt. Ze is de verboden sectie van de bibliotheek in geslopen, en heeft daar een boek gevonden met gevaarlijke toverdranken in. Eentje daarvan heeft ze gemaakt, namelijk de Sleeping Draught. Dit drankje is een enorm sterk slaapdrankje, waardoor je wel dood lijkt als je dit drinkt. Ze gebruikt dit drankje om iemand tijdelijk uit te schakelen, omdat het niet in haar gewoonte zit om mensen te doden.

Rol: Hermione Granger kan in heel het spel 1 keer iemand het drankje geven, waardoor die persoon uitgeschakeld is. Als het spel gedaan is, ontwaakt die persoon terug uit een diepe slaap.

Draco Malfoy
Afbeelding
Draco Malfoy is eigenlijk opgenomen bij de death eaters, maar dat wil hij eigenlijk niet. Daarom staat hij nog steeds aan de kant van Dumbledore. Wat hij wel is, is zo veel mogelijk mensen opzetten tegen Harry Potter, en bij zijn anti-potter clubje krijgen.

Rol: Draco Malfoy kan elke nacht iemand overtuigen om bij zijn anti-potter clubje te komen. Als alle levende spelers bij zijn clubje horen, wint hij het spel.

Harry Potter
Afbeelding
Doordat Harry Potter al een paar keer in contact is gekomen met Lord Voldemort, kan hij zich vaag een aantal death eaters herinneren die op dat moment ook op die plek waren.

Rol: Harry Potter kan in de even nachten de rol van 3 spelers opvragen. Maar omdat hij zich de gesprekken van Voldemort maar vaag kan herinneren, weet hij niet precies wie welke rol heeft. Hij krijgt de rollen dus in alfabetische volgorde te horen.

Albus Dumbledore – dorpsoudste
Afbeelding
De enige voor wie Lord Voldemort bang is, is Albus Dumbledore, het hoofd van Hogwarts. Hij heeft dan ook grote moeilijkheden met hem te vermoorden. Hij is echter wel geliefd bij de leden van Dumbledore's Army, dat wanneer hij gedood wordt door de schuld van (1 van) de leden (slechte heks, gelyncht, ...), is iedereen zo geschokt dat ze hun krachten niet meer willen gebruiken.

Rol: Albus Dumbledore moet 2 maal gedood worden door de death eaters om effectief uitgeschakeld te zijn. Als hij gelyncht wordt, verliest ieder lid van dumbledore's army zijn speciale krachten.

Rubeus Hagrid – jager
Afbeelding
Hagrid is de enige op heel Hogwarts die een kruisboog kan gebruiken, en nog goed ook. Hij kan het zo goed gebruiken dat wanneer hij halfdood op de grond ligt, hij nog zijn laatste pijl kan afvuren.

Rol: Rubeus Hagrid kan nog een speler mee zijn graf in trekken met zijn laatste pijl.

Neville Longbottom
Afbeelding
Neville Longbottom heeft niet alles mee. Hij is de domste van de klas, heeft niet veel geluk in de liefde en wordt steeds uitgelachen door andere leerlingen. Maw: hij is het zwarte schaap van de school.

Rol: De stem van Neville Longbottom telt niet als:
- het gelijkspel is,
- hij stemt op 1 van de personen met de meeste stemmen
- de burgemeesterstem geen invloed heeft

Luna Lovegood
Afbeelding
Luna Lovegood is een beetje getikt, maar heeft het beste voor met iedereen. Ze wil iedereen gelukkig zien en doet alles hiervoor.

Rol: Luna Lovegood kan 2 mensen aanduiden die in het spel een koppel vormen. Gaat de ene dood, dan gaat de andere ook dood. (btw: de twee geliefden komen elkaars rol te weten. Ze mogen echter niet op elkaar stemmen)

Aberforth Dumbledore
Afbeelding
In alles wordt hij overschaduwd door zijn 'grote broer' Albus Dumbledore. Hij pikt echter niet dat hij geen enkele rol heeft in het verslaan van You-Know-Who.

Rol: Aberforth Dumbledore kan in het begin 1 van de spelers aanduiden van wie hij de rol overneemt wanneer deze persoon dood is.

leerling
Dean Thomas, Seamus Finnigan, Ron Weasley en Cho Chang
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Afbeelding
Zij zijn gewone doordeweekse leerlingen van de school. Ze helpen mee om de death eaters gevangen te nemen, maar hebben voor de rest geen speciale krachten.
In deze rollen wordt gesnoeid als er te weinig spelers zijn, en de overgebleven namen gebruik ik als professor Snape of Harry Potter toevallig diegene wil bekijken die de Lucius Malfoy aanduidt
Death eaters
Spoiler! :
Lord Voldemort (You-Know-Who)
Afbeelding
Lord Voldemort was de duisterse tovenaar die de tovergemeenschap ooit gekend heeft. Het waren duistere tijden. Hopen muggles die verdwenen, families die uigemoord werden, niemand die tegen hem opgewassen was. Tot hij Harry Potter wilde vermoorden. Op de een of andere manier kon hij dit niet en verdween in het niets. 14 jaar later, wanneer Harry in het vierde jaar zat, kreeg Lord Voldemort terug een nieuw lichaam en was hij nog vreselijker dan ooit.

Rol: Lord Voldemort is het hoofd van de death eaters. Hij kan in heel het spel 1 iemand converteren tot death eater.

Bellatrix Lestrange-Black & Bartemius Crouch Jr
AfbeeldingAfbeelding
Zij waren 2 van de enige death eaters die echt trouw bleven aan Lord Voldemort. Zelfs wanneer iedereen dacht dat Voldemort verdwenen was en nooit meer zou terugkomen.

Rol: Deze twee death eaters spreken 'snachts samen met Voldemort af wie ze gaan vermoorden.

Lucius Malfoy
Afbeelding
Lucius Malfoy is Lord Voldemort niet trouw gebleven toen hij verdwenen was, maar is, om zijn familie te beschermen, terug aangesloten bij de death eaters. Lord Voldemort heeft echter in de gaten dat Lucius twijfelde wanneer hij 'weg' was, en gaf hem dus een andere job dan mensen vermoorden.

Rol: Lucius Malfoy kan 2 verschillende dingen doen: Oftewel zondert hij iemand van Dumbledore's army af, waardoor Professor McGonagall die persoon niet meer kan beschermen (hij komt niet te weten wie beschermd wordt!) of hij kan er voor zorgen dat die persoon niet herkend wordt door professor Snape of Harry Potter.
Inschrijven maar!

deelnemers
Spoiler! :
1. GameAngel
2. omicron
3. Springbal
4. herman frodiet
5. Delta.
6. Bieke007
7. Tsjebbe
8. party*time
9. Asiangel
10. Vorvzie
11. Femmie
edit: FantomRider mag deze versie niet meespelen gezien haar valsspelerij (of toch poging tot) in het vorige spelletje.
Laatst gewijzigd door metalhead94 op 08 jan 2013 12:32, 12 keer totaal gewijzigd.
It doesn't do well to dwell on dreams if you forget to live.

Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

wasurenai ano hi kanjita itami - I don't forget the pain I felt that day

GameAngel
Regular user
Regular user
Berichten: 194
Lid geworden op: 26 jan 2011 17:48
Geslacht: Man

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door GameAngel » 24 jun 2012 22:05

Ik haal mijn toverstok boven! :)

DifferentHeart

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door DifferentHeart » 24 jun 2012 22:33

en ik mijn onzichbaarheidmantel :p

DifferentHeart

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door DifferentHeart » 24 jun 2012 22:40

metalhead94 schreef: ps: ik heb de laatste tijd enkel boeken en films van Harry Potter gelezen/gezien in het engels. Ik ga dus de Engelse namen en begrippen gebruiken, omdat het anders door elkaar gaat zijn. (ik weet bijvoorbeeld niet meer de Nederlandse naam van Neville Longbottom) en dan gaat het misschien verwarrend zijn.
Neville Longbottom heet trouwens Marcel Lubbermans in het Nederlands ;)

Berly
Experienced user
Experienced user
Berichten: 582
Lid geworden op: 16 jan 2012 03:16
Geslacht: Vrouw

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door Berly » 24 jun 2012 23:23

bah, harry potter..
ik sla deze editie dus over
Berly is back!

Omicron
Forum addict
Forum addict
Berichten: 4000
Lid geworden op: 27 okt 2005 16:50
Geslacht: Man

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door Omicron » 24 jun 2012 23:56

Allez dan... ik zit toch net opt einde van het laatste boek dus dan doen we maar mee...

Springbal
I have no life
I have no life
Berichten: 11021
Lid geworden op: 09 jul 2007 16:30
Geslacht: Man
Locatie: Willebroek
Contacteer:

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door Springbal » 24 jun 2012 23:59

*komt op zijn bezem aanvliegen*
ik doe mee denk ik
Onderzoek wees uit dat een man depressief wordt als zijn vrouw meer verdient dan hij. Daarom wordt een homo koppel in het Engels a Gay couple genoemd
Wall schreef:Zo gevaarlijk lijkt Springbal niet.

bieke007
I have no life
I have no life
Berichten: 6148
Lid geworden op: 12 mar 2003 18:34
Geslacht: Vrouw
Locatie: Oost-Vlaanderen

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door bieke007 » 25 jun 2012 09:45

Jammer, wat een fantastisch thema en deze moet ik missen omdat ik vrijdag al op reis vertrek.
every new beginning comes from some other beginning's end

herman frodiet
T-Jong begeleider
T-Jong begeleider
Berichten: 2268
Lid geworden op: 19 jan 2006 19:47

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door herman frodiet » 25 jun 2012 17:56

Ik doe mee!
weten zou fataal zijn, het is juist de onwetendheid die een mens bekoort. (Oscar Wilde)

mister macho min 19-kamp 2008

metalhead94
Experienced user
Experienced user
Berichten: 678
Lid geworden op: 21 jan 2011 20:44
Geslacht: Vrouw
Locatie: Berendrecht

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door metalhead94 » 25 jun 2012 18:07

Disco Trut schreef:Om helemaal in haar stijl te blijven: Het is Hermi-one. Niet Hermo-ine.
die moetk aanpassen. Zal ik meteen doen als ik op de pc zit ;)

edit: bij deze aangepast ;)
It doesn't do well to dwell on dreams if you forget to live.

Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

wasurenai ano hi kanjita itami - I don't forget the pain I felt that day

metalhead94
Experienced user
Experienced user
Berichten: 678
Lid geworden op: 21 jan 2011 20:44
Geslacht: Vrouw
Locatie: Berendrecht

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door metalhead94 » 27 jun 2012 14:28

met 6 mensen gaat het niet gaan hoor :lol:
It doesn't do well to dwell on dreams if you forget to live.

Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

wasurenai ano hi kanjita itami - I don't forget the pain I felt that day

metalhead94
Experienced user
Experienced user
Berichten: 678
Lid geworden op: 21 jan 2011 20:44
Geslacht: Vrouw
Locatie: Berendrecht

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door metalhead94 » 27 jun 2012 16:12

mits ik niet genoeg inschrijvingen heb, en delta. veel meer enthousiastelingen gaat hebben, laat ik hem voor. Deze versie gaat van start als de zijne gedaan is. Je kan natuurlijk nog steeds inschrijven tijdens zijn spelletje ;)

grt,
metalhead
It doesn't do well to dwell on dreams if you forget to live.

Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

wasurenai ano hi kanjita itami - I don't forget the pain I felt that day

DifferentHeart

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door DifferentHeart » 27 jun 2012 16:15

metalhead94 schreef:mits ik niet genoeg inschrijvingen heb, en delta. veel meer enthousiastelingen gaat hebben, laat ik hem voor. Deze versie gaat van start als de zijne gedaan is. Je kan natuurlijk nog steeds inschrijven tijdens zijn spelletje ;)

grt,
metalhead
:confi: :confi: :confi: waar staat Delta. zijn versie?

metalhead94
Experienced user
Experienced user
Berichten: 678
Lid geworden op: 21 jan 2011 20:44
Geslacht: Vrouw
Locatie: Berendrecht

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door metalhead94 » 27 jun 2012 16:23

DifferentHeart schreef:
metalhead94 schreef:mits ik niet genoeg inschrijvingen heb, en delta. veel meer enthousiastelingen gaat hebben, laat ik hem voor. Deze versie gaat van start als de zijne gedaan is. Je kan natuurlijk nog steeds inschrijven tijdens zijn spelletje ;)

grt,
metalhead
:confi: :confi: :confi: waar staat Delta. zijn versie?
Hij had me gecontacteerd via pb of hij zijn versie (vervolg op silas' vorige versie) ook online mocht zetten, omdat de mijne niet zo veel inschrijvingen kreeg. Diegene die het snelste genoeg inschrijvingen heeft mag als eerste beginnen, dus dat is eerlijk geregeld.
Ik denkt dat hij het vandaag nog online ging zetten, al weet ik dat niet zeker.

grt,
metalhead
It doesn't do well to dwell on dreams if you forget to live.

Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

wasurenai ano hi kanjita itami - I don't forget the pain I felt that day

DifferentHeart

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door DifferentHeart » 27 jun 2012 16:34

DifferentHeart schreef:
metalhead94 schreef: :confi: :confi: :confi: waar staat Delta. zijn versie?
Hij had me gecontacteerd via pb of hij zijn versie (vervolg op silas' vorige versie) ook online mocht zetten, omdat de mijne niet zo veel inschrijvingen kreeg. Diegene die het snelste genoeg inschrijvingen heeft mag als eerste beginnen, dus dat is eerlijk geregeld.
Ik denkt dat hij het vandaag nog online ging zetten, al weet ik dat niet zeker.

grt,
metalhead
ah, oké. Nu snap ik het, ik benieuwd :)

greets

DifferentHeart

Delta.
Forum addict
Forum addict
Berichten: 2722
Lid geworden op: 28 aug 2009 21:36
Geslacht: Man

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door Delta. » 27 jun 2012 17:04

Hij staat hier! ;-)

Ik was me trouwens nog vergeten in te schrijven voor deze versie, dus bij deze! :)
What do you do when you win? Party!
What do you do when you lose? Party harder!

bieke007
I have no life
I have no life
Berichten: 6148
Lid geworden op: 12 mar 2003 18:34
Geslacht: Vrouw
Locatie: Oost-Vlaanderen

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door bieke007 » 27 jun 2012 18:50

Ik hoop eigenlijk dat die van jou uitgesteld wordt, metalhead. Dan kan ik na mijn vakantie misschien toch nog meedoen :wink: !
every new beginning comes from some other beginning's end

metalhead94
Experienced user
Experienced user
Berichten: 678
Lid geworden op: 21 jan 2011 20:44
Geslacht: Vrouw
Locatie: Berendrecht

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door metalhead94 » 27 jun 2012 19:20

bieke007 schreef:Ik hoop eigenlijk dat die van jou uitgesteld wordt, metalhead. Dan kan ik na mijn vakantie misschien toch nog meedoen :wink: !
haha danku ^^
It doesn't do well to dwell on dreams if you forget to live.

Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

wasurenai ano hi kanjita itami - I don't forget the pain I felt that day

Berly
Experienced user
Experienced user
Berichten: 582
Lid geworden op: 16 jan 2012 03:16
Geslacht: Vrouw

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door Berly » 04 jul 2012 13:19

ik moest van DifferentHeart laten weten dat ze niet mee doet omdat ze een tijd niet op internet kan...
Berly is back!

metalhead94
Experienced user
Experienced user
Berichten: 678
Lid geworden op: 21 jan 2011 20:44
Geslacht: Vrouw
Locatie: Berendrecht

Re: weerwolven: Hogwarts op het forum

Bericht door metalhead94 » 04 jul 2012 20:58

Berly schreef:ik moest van DifferentHeart laten weten dat ze niet mee doet omdat ze een tijd niet op internet kan...
okeetjes, is genoteerd.
It doesn't do well to dwell on dreams if you forget to live.

Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

wasurenai ano hi kanjita itami - I don't forget the pain I felt that day

Gesloten