Pagina 1 van 4

middel tegen menstruatie

Geplaatst: 02 jan 2008 22:17
door Gast
Heej, weet er iemand een middel voor menstruatie uit te stellen of juist te vervroegen?
Ik heb wel al enkele dingen gevonden, maar er staat bij dat je daar voor naar de huisarts moet, en da zie ik niet zitten.
Kan iemand me helpen :D (this dringend)
Danku

Geplaatst: 02 jan 2008 22:28
door dancehallchicca
je hebt tegenwoordig een pil waar je menstruatie er niet meer door komt, je kan je pil ook gewoon eens een maandje doornemen.Gezond is het niet maar als je het geen maanden na elkaar doet.Dat is wat mijn dokter toch zegt.

Geplaatst: 03 jan 2008 00:52
door Prince Igor
ik heb vriendinnen genoeg die 3 maand de pil doornemen omdat ze niet graag hun regels hebben...

Geplaatst: 03 jan 2008 01:42
door Sith Lord Nemo
ik ben mannelijk sinds m'n geboorte
en sindsdien heb ik geen
menstruatie meer
werkt echt!

Geplaatst: 03 jan 2008 10:42
door Snicky
Prince Igor schreef:ik heb vriendinnen genoeg die 3 maand de pil doornemen omdat ze niet graag hun regels hebben...
mijn dokters (keb er 3 of zo) zeggen allemaal dat je de pil 3 maand gerust mag doornemen, maar dan moet je ze toch eens n keertje laten doorkomen ...

Geplaatst: 03 jan 2008 11:14
door Faramir
Sith Lord Nemo schreef:ik ben mannelijk sinds m'n geboorte
en sindsdien heb ik geen
menstruatie meer
werkt echt!
Als je zwanger bent menstrueer je trouwens ook een hele tijd niet meer :ibi:

Genoeg gezwanst. Ik vind persoonlijk dat veel meisjes tegenwoordig te los omspringen met het nemen van de pil, alsof het gaat om een agendaplanning. Het gaat hier immers om een in mijn ogen toch relatief drastische hormonale behandeling.
er staat bij dat je daar voor naar de huisarts moet, en da zie ik niet zitten.
Spring niet dwaas om met je hormonen, bezoek hiervoor je huisdokter!
Heus. Ik kan het niet genoeg benadrukken.

Geplaatst: 03 jan 2008 11:23
door bieke007
Met de pil kan je je menstruatie 'regelen' en in de meeste gevallen verzacht het ook eventuele ongemakken. Veel jonge meisjes krijgen om die reden de pil reeds op vroege leeftijd voorgeschreven. Of dat op termijn allemaal zo gezond is valt nog af te wachten. Als je een gecontroleerd middel zoekt om je menstruatie wat te plannen dat kan je idd met je huisdokter eens praten over de pil. Of het zo gezond is om je menstruatie telkens 3 maand uit te stellen dat valt nog te betwijfelen.

Mijn raad, praat erover met je huisdokter!

Geplaatst: 03 jan 2008 11:26
door Hanneke
Faramir schreef: Genoeg gezwanst. Ik vind persoonlijk dat veel meisjes tegenwoordig te los omspringen met het nemen van de pil, alsof het gaat om een agendaplanning. Het gaat hier immers om een in mijn ogen toch relatief drastische hormonale behandeling.
er staat bij dat je daar voor naar de huisarts moet, en da zie ik niet zitten.
Spring niet dwaas om met je hormonen, bezoek hiervoor je huisdokter!
Heus. Ik kan het niet genoeg benadrukken.
Blij te lezen dat dit door een man geschreven is :) Kort, maar het belangrijkste staat erin!

Geplaatst: 03 jan 2008 11:39
door Faramir
Hanneke schreef:Blij te lezen dat dit door een man geschreven is :) Kort, maar het belangrijkste staat erin!
Ik ben blijkbaar een van de weinige mannen van tegenwoordig die merkt hoeveel meisjes een "snor" hebben. Zonder grappen: veel. Zoiets zal niet uitsluitend aan gebruik van de pil te wijten zijn, maar allicht wel voor een groot deel.

Ik hoor ook van veel meisjes dat hun dokter zomaar vrijgeleide geeft naar believen hun menstruatie te regelen... Sorry, maar dergelijks vind ik absoluut niet verantwoord.

Geplaatst: 03 jan 2008 13:09
door karmeliet
Je moet voor zo'n dingen zeker eens langsgaan bij de dokter. Ik denk ook niet dat er dingen zijn die je kan doen om uw menstruatie uit te stellen waarvoor je niet naar de dokter moet, tenzij zwanger worden.

De pil doornemen mag, maar het is niet helemaal zonder gevolgen. Persoonlijk doe ik het enkel als ik in de examens mijn regels moet krijgen, omdat ik meestal wel de eerste dag van mijn regels een dat buiten strijd ben. Nadien, wanneer na de 2e strip mijn regels dan komen voel ik mij wel emotioneel onstabieler en heb ik vaker migraine dan wanneer ik mijn pil niet doorneem.

Gewoon een kritische noot

Geplaatst: 03 jan 2008 13:44
door gastvrouw
Met hormonen mag je inderdaad niet onvoorzichtig omspringen.
De natuur zijn gang laten gaan is zeker aan te raden.
Kan je toch niet anders raadpleeg een dokter. Ja zelfs een homeophaat heeft natuurlijke hormonenregelende middeltjes !!!idee ???

Die " het is dringend" baart me wel zorgen, prioriteiten eens bekijken misschien ?? Wat staat boven gezondheid ?
Dat je je regels eens een keertje laat overslaan ( max 3 maanden) daar kan ik nog inkomen,en mag best wel eens, tenslotte kunnen die regels het je soms echt lastig maken, volledig akkoord. je regels verleggen doe je niet op een paar dagen, eerder maanden. Logisch toch !!!

Zelf al zeer veel op de sukkel geweest met mijn hormonenhuishouding en vanaf nu laat ik de natuur zijn gang gaan. De snor neem ik erbij !!! :D ( ik heb een ietsie teveel aan mannelijke hormonen) . Tja, ik zeg het, ik laat de natuur zijn gang gaan ... al doe ik wel iets aan de snor uiteraard ... 8) Hier zit nu echt wel geen halve man hoor, integendeel !!

Knoei niet met je hormonen !!! ze zij te belangrijk en op de duur weet je schildklier, baarmoeder, eierstokken etc etc ook niet meer hoe of wat ...,

Trouwens, de grote degeneratie is al een tijdje bezig om nog eens terug te keren op de snor .... jonge meisjes hebben niet zo vaak een vrouwenlichaam meer,geen uitgesproken heupen en taille meer, wel grotere borsten. jonge manner hebben vaker borstvorming, jammer genoeg meer onvruchtbaarheid. Hier valt natuurlijk uren over te discussiëren... het zal wel een combinatie zijn van hormonen, voeding, gezondheid in het algemeen, om nog maar te zwijgen van alle oestrogeenresten in de natuur. ik baseer me nu puur op een artikel uit de macrobiothiek, geschreven begin jaren 90.

Maar misschien verliezen we hier de clue van de vraag of er een middel is voor je regels.

Geplaatst: 03 jan 2008 13:49
door Knight_of_Cydonia
Dat ge er met de huisarts moet over praten, staat er niet voor de lol. :wink:
Ik kan mij voorstellen dat uw regels hebben geen groot feest is, maar dat is nu eenmaal uw lichaam. Ge kunt de pil af en toe eens doornemen, maar ge moet er bewust van zijn dat ge hier met uw hormonen aan't jongleren zijt en tegen de natuur van uw lichaam aan't ingaan bent. Uw lichaam is er niet op voorzien om al die tijd zonder regels door te maken.

Zoals hierboven gezegd wordt, de pil af en toe eens doornemen in momenten dat ge uw regels écht wel kunt missen kan weinig kwaad, maar uw regels blijven uitstellen is een geen goed plan.


Dus, ter herhaling: naar de huisarts!


Voor de rest zijn er eigenlijk niet echt middelen om uw regels tegen te gaan. Het enigste wat ge verder kunt doen is de ongemakken zoals (hoofd)pijn etc bestrijden met medicatie. Al moet ge ook daar niet al te veel op eigen houtje gaan doen.

Geplaatst: 03 jan 2008 14:47
door Dr.Feel
Ach ach, zó drastisch is het nemen van de pil nu ook weer niet hoor. Daags nadat je gestopt bent met de pil ben je terug vruchtbaar. Het is niet zo dat er 'heel wat' hormonen inzitten die uit je lichaam zouden moeten gaan. Om maar te zeggen dat het allemaal niet zo overroepen moet worden.

Je pil continu doornemen is niet ongezond an sich. Als je een pilstopweek inlast heb je trouwens niet echt "natuurlijke" bloedingen hoor. Het is door het stoppen van het toedienen van de oestrogeenderivaten dat het baarmoederslijmvlies gaat atrofiëren (euh hoe noem je dat... afbreken?) en je dus bloedt. Dus heeft niets te maken met je natuurlijke cyclus maar met een reactie van je lichaam.

Die pilstrips met 3 weken wel en 1 week niet doen ze trouwens om de 'natuur' te benaderen, heeft niets te maken met of het gezond/ongezond zou zijn en je om de drie weken eens zou moeten bloeden.

Ga dus naar je dokter, of praat er thuis eens over, als ze merken dat je er écht veel last van hebt gaan ze niet zo barbaars doen om je die pijnen te laten doormaken me dunkt.

Geplaatst: 03 jan 2008 16:02
door Callisto
Dr.Feel schreef: Die pilstrips met 3 weken wel en 1 week niet doen ze trouwens om de 'natuur' te benaderen, heeft niets te maken met of het gezond/ongezond zou zijn en je om de drie weken eens zou moeten bloeden.
Oh kijk. Ik leer bij :D.
Zelf pak ik de pil omdat ik anders telkens niet weet waar kruipen van rugpijn.
Handig omdat ik zo ook perfect weet wanneer ze beginnen/gedaan zijn én om de pil eens door te pakken als ik bv net dan op reis ga (wat tot nu toe, vreemd genoeg, nog nooit voorgevallen is).
Nadelen zijn uiteraard ook: aankomen, gedaald libido, .. ge moet dus soms even 'zoeken' bij welke pil ge u het beste voelt.
Qua prijs liggen bepaalde merken ook fameus uit elkaar: ik had tot voor kort een gratis pil, en vriendinnen van mij betalen 30 euro voor dezelfde hoeveelheid.
Ik heb al vaker gehoord dat het niet gezond is om de pil op jonge leeftijd te nemen. Wat daarvan aan is, weet ik niet juist.
Enfin, ik zou voor de rest geen enkel middeltje kennen dat de topicstartser uit de nood kan helpen. Hoewel, veel stress, is dat geen oorzaak van het uitblijven van uw regels? Het kan natuurlijk ook een fabeltje zijn.

Geplaatst: 03 jan 2008 23:18
door Obscura
Hmmm indien het zou gaan over het pijnlijke van het hele gedoe:

PERDOfemina, ideaal tegen pijnlijke menstruatie :)

Geplaatst: 04 jan 2008 00:00
door Sweet Sugah'Lips
Het valt natuurlijk te zien welke leeftijd je hebt en hoeveel last je werkelijk van je menstruatie hebt...

Ikzelf mocht de pil niet meer nemen, doordat er een bepaalde stof in zit die opstoot kan geven aan mijn ziekte. Aangezien ik te lang en te pijnlijke maandstonden had, heeft de gyneacoloog mij een spiraaltje voorgesteld.


Mijn punt... Ben je niet zeker over het al dan niet gebruiken van de pil en zijn werking, of denk je dat er misschien iets anders beter past bij jou... Ga eens langs bij de gyneacoloog en bespreek het!

Ken zo bv ook een meisje die zo'n stickers gebruikt en een ander die een staafje in de arm heeft...


PS: Ikzelf heb me steeds gehouden aan de strips van de pil :lol: Zo'n braaf meiske als ik :angelface:

Geplaatst: 04 jan 2008 09:29
door Gast
Het is eigenlijk meer voor mn vriendin 8)
Binnekort gaan we weg voor enkele daagjes(en da valt niet veel voor).
Ze is al regelmatig en ze weet dat ze dan haar regels zal hebben, dus daarom wil ze die voor even uitstellen, het is maar uitzonderlijk.

Geplaatst: 04 jan 2008 11:36
door J-La
de pil moet je toch ook al even (een maandje ofzo) nemen voordat die echt de menstruatie gaat uitstellen, dacht ik.. zo snel mogelijk naar de dokter dus! :wink: want zonder voorschrift krijg je dat niet mee...

Geplaatst: 04 jan 2008 12:28
door eef2
heb het de eerste maand dat ik ze nam doorgenomen en heeft geen probs veroorzaakt!
voorschrift is niet nodig, je betaalt enkel maar meer! ze zijn verplicht dat te geven!

Geplaatst: 04 jan 2008 13:04
door J-La
eef2 schreef:voorschrift is niet nodig, je betaalt enkel maar meer! ze zijn verplicht dat te geven!
ah dat wist ik dus niet.. dat is eigenlijk wel logisch, maar omdat ik zelf altijd een voorschrift haal voordat ik mij een nieuwe pil aanschaf, ging ik ervanuit.. soit, halen die pil dus!

als je vriendin het voor langere termijn wil gebruiken, zou ik een doktersbezoek wel aanraden..