Kaalheid

Rode oortjes? Gebeuren er rare zaken met je lichaam? Zet hier je blabla en verwacht heel wat boemboem terug.
Gesloten
gast1234567

Kaalheid

Bericht door gast1234567 » 24 okt 2016 12:09

Hey iedereen!

Ik ben de laatste tijd wat down. Ik zit voor het eerst op kot en heb opgemerkt dat ik veel haar verlies, van enkele haren op mijn kussen tot haren in mijn kam. Toen bleek dat ik luizen had, zei de dermatoloog, die me verzekerde dat ik niet kaal zou worden. Toch schreef ze mij iets voor tegen genetische kaalheid, ook al is niemand in mijn familie tot op 3 generaties terug kaal of kalend, behalve mijn opa rond zijn 50ste.

Het is zover geëvolueerd dat elk haar dat ik zie mij dieper in een bodemloze put duwt. Ik moet vaak wenen, voel mij over het algemeen rotslecht en zit elke dag uren op google te zoeken naar haargerelateerde problemen. Op sommige momenten ben ik zelfs wat suïcidaal. Ik heb al geen zelfvertrouwen, dus kaalheid zou er echt niet goed aan doen.

Ik heb ondertussen een obsessie gekregen en check elke ochtend zodra ik wakker ben hoeveel haren in mijn bed liggen, zit constant aan mijn kruin (en hoofd in het algemeen) te trekken, maar specifiek de kruin omdat ik vind dat ik daar kaal aan het worden ben. Het kan ook zijn dat dat gewoon mijn weerborstel/natuurlijke haarplooi is, maar rationeel denken lukt toch niet op dit moment. Ik zit constant foto's te nemen van mijn hoofd om te vergelijken, en zo voort en zo verder.

Het is nu waarschijnlijk meer een psychologisch probleem aan het worden, dat zie ik wel in, maar ik durf niet naar psychologen en zo. Iedereen vertelt mij dat alles er normaal uit ziet en dat het normaal is om haar te verliezen (zelfs tot 200 haren per dag is normaal), maar ik blijf er niet gerust in.

Na deze hele melige post wou ik de mannen onder jullie vragen hoe jullie kampen met haaruitval. Valt het jullie op, hoe staan jullie ertegenover? Zulke dingen. Want zo kan het niet verder.

groetjes

redwings
Forumbeheerder WJNH
Forumbeheerder WJNH
Berichten: 5379
Lid geworden op: 11 feb 2011 18:17
Geslacht: Vrouw
Locatie: west-vlaanderen

Re: Kaalheid

Bericht door redwings » 24 okt 2016 13:37

Hey!
Ik ben dan wel geen man, maar wou even zeggzn dat de (onbewuste) stress van op kot gaan er ook mee te maken kan hebben, ik heb ook ooit last gehad van haaruitval (echt plukken soms) door stress...
Aan je tekstje te lezen lijkt het me wel goed moest je eens met een psycholoog gaan praten, daar moet je je zeker niet voor schamen en heel veel mensen gaan praten met iemand :)

Coincidence
Forum addict
Forum addict
Berichten: 4445
Lid geworden op: 29 okt 2013 22:14
Geslacht: Man
Locatie: Gent

Re: Kaalheid

Bericht door Coincidence » 24 okt 2016 15:32

Ik heb daar ook een paar jaar geleden last van gehad, maar ik weet niet of dat te maken had met dat mijn haar toen een pak langer was, of dat het gewoon iets was dat tussen mijn oren zat omdat ik er toen ook veel te veel op lette. Vooral met een kam kwam er ook heel veel haar af naar mijn gedachten, maar mijn kapster zei me toen ook dat het heel normaal is dat er veel haren uitvallen. Inderdaad 100 tot 200 per dag!

Veel van wat je schrijft klinkt me eigenlijk bekend in de oren. Toen ik vervolgens mijn haar weer veel korter liet knippen ben ik er vanzelf niet meer op gaan letten en uiteindelijk leek het alsof ik weer veel minder tot geen last van haaruitval had. Ofwel lag ik er gewoon niet van wakker. In ieder geval valt het me nu wel op dat ik nog maar zeer weinig haaruitval heb bij het kammen / gel door m'n haar doen / afdrogen.
Hoewel ik uiteindelijk, tegenover 5 jaar geleden, duidelijk wel lichte voorhoofdskaalheid heb en mijn achterhoofd ook een beetje kaler is geworden. Dat valt wel op als je er vanboven op kijkt. Maar eerlijk gezegd lig ik daar niet wakker van. Het is zo en daar kan ik niets aan veranderen, dus dan maar ermee leven.

Ik zou als tip meegeven: probeer dit op een of andere manier wat van je af te zetten. Als je de stap naar een psycholoog te groot vindt of liever niet zet, praat er dan met vrienden over – als je dat nog niet gedaan hebt – en leg alles uit. Mogelijk kunnen zij je helpen.
Misschien kan je er ook mee terecht bij een gespecialiseerde arts?
Come quickly, I'm tasting stars!

gast1234567

Re: Kaalheid

Bericht door gast1234567 » 24 okt 2016 17:54

Bedankt voor jullie antwoord!

Ik weet echt niet wat ik er moet van denken. Op mijn kruin lijkt het echt alsof ik kaal word, maar niemand denkt dat ik kaal aan het worden ben. Ik heb wel nooit eerder een foto genomen van mijn kruin, dus ik kan moeilijk vergelijken en bovendien verandert de grootte van die plek elke dag door hoe mijn haar ligt.

Ik kan pas begin februari naar de dermatoloog door reservaties en zo, dus ik weet niet goed wat ik moet doen. Ik had wel eerder dit jaar een B12-tekort, een vitamine die instaat voor haargroei, en misschien is dat nog niet volledig over, maar ik ben niet echt in de mogelijheid nu om een bloedstaal te laten afnemen.

Haar neemt mijn leven over. Ik ben er enorm gefocust op. Ik had ook gelezen dat wanneer je hoofdhuid branderig aanvoelt, dat je kaal wordt, en mijn hoofdhuid voelt wel degelijk wat branderig aan. Misschien omdat ik er constant aan pruts, dat weet ik niet...

In elk geval al merci voor jullie antwoorden!

Nora79
Senior user
Senior user
Berichten: 1084
Lid geworden op: 15 dec 2014 11:51
Geslacht: Vrouw

Re: Kaalheid

Bericht door Nora79 » 25 okt 2016 11:32

Hallo Gast

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben.
1 ) - Er is bvb seizoensgebonden haaruitval: in bvb de herfst zijn er mensen die meer haaruitval hebben. Da's in deze periode dus niet zo abnormaal.
2) - Het kan veroorzaakt worden door stress (zoals ook Redwings al schreef en zelf ervaarde)
Nu heb je er een obsessie over, je controleert je kruin etc: stress
3) - Een andere oorzaak kan zijn dat je medicatie neemt dat als bijwerking haaruitval heeft (je kreeg nu medicatie van de dermatoloog tegen haaruitval...) Neem je misschien momenteel nog andere medicatie? Misschien eens nagaan.
4) - Ook bepaalde haarverzorgende producten kunnen dit veroorzaken: mss eens een andere shampoo/conditioner (of gel, haarspray gebruiken). Kan je raad vragen aan de kapper bvb.
5)- Zwangere vrouwen, en vrouwen die bevallen zijn (jij behoort niet tot deze categorie natuurlijk) hebben vaak te maken met haarverlies omwille van een tekort van vitaminen en mineralen (wat jij wel hebt of had: B12)
Misschien kan je toch eens bij je huisarts langsgaan om bloed te controleren op tekorten. Misschien moet je supplementen innemen.
Kan foliumzuur, ijzer zijn, vitaminse B...
6)- Genetische aanleg

Probeer u der niet te hard op te focussen of bang te zijn.

Veel geluk.

gast1234567

Re: Kaalheid

Bericht door gast1234567 » 25 okt 2016 14:41

Dank je wel Nora79

Ik heb het medicament van de dermatoloog nog niet gebruikt omdat het voor genetische kaalheid bestemd is, en ik dus niet begrijp waarom ze me dat eigenlijk heeft voorgeschreven. Ik vroeg of ik kaal zou worden en zei zei: "Absoluut niet". Dus ja... Ik zou beter nog enkele maanden wachten voor een nieuwe consultatie, zeker?

Ik gok misschien ook nog op een vitaminetekort gezien mijn verleden en aangezien ik de laatste tijd erg moe en lusteloos ben, en nog een aantal andere dingen waar ik niet op in ga gaan.

Ik ga nu gewoon proberen het van mij af te zetten. Erg bedankt iedereen

Nora79
Senior user
Senior user
Berichten: 1084
Lid geworden op: 15 dec 2014 11:51
Geslacht: Vrouw

Re: Kaalheid

Bericht door Nora79 » 26 okt 2016 10:05

Hallo Gast

Da's inderdaad niet logisch dat de dermatoloog u zo'n medicament tegen kaalheid voorschrijft als ze zichzelf tegenspreekt dat je niet kaal zal worden. Gek is dat.
Je kan altijd eens naar een andere dermatoloog gaan, dat staat u vrij, een tweede opinie bvb.

Als je echt denkt dat het door vitamine/mineralentekort is, kan je met deze vraag (die je hier post) ook terecht bij je huisarts, denk ik. Daar kan je dan ook je zorgen vertellen rond kaalheid, of je andere privé-zaken die je hieraan koppelt misschien. Ook het B12 tekort dat je eerder had.
Soms geven ze vitamine injecties (natuurlijk afhankelijk van persoon, diagnose etc ).

Hopelijk geraak je eruit. :)

Groetjes

lenny
Forumkoppel 2017
Berichten: 1943
Lid geworden op: 09 aug 2012 14:31
Geslacht: Man
Locatie: Gent (op kot)

Re: Kaalheid

Bericht door lenny » 26 okt 2016 13:36

Nora79 schreef: Da's inderdaad niet logisch dat de dermatoloog u zo'n medicament tegen kaalheid voorschrijft als ze zichzelf tegenspreekt dat je niet kaal zal worden. Gek is dat.
Hangt er allemaal vanaf wat er precies is voorgeschreven.

-Matteo-

Re: Kaalheid

Bericht door -Matteo- » 26 okt 2016 14:42

gast1234567 schreef:Dank je wel Nora79

Ik heb het medicament van de dermatoloog nog niet gebruikt omdat het voor genetische kaalheid bestemd is, en ik dus niet begrijp waarom ze me dat eigenlijk heeft voorgeschreven. Ik vroeg of ik kaal zou worden en zei zei: "Absoluut niet". Dus ja... Ik zou beter nog enkele maanden wachten voor een nieuwe consultatie, zeker?

Ik gok misschien ook nog op een vitaminetekort gezien mijn verleden en aangezien ik de laatste tijd erg moe en lusteloos ben, en nog een aantal andere dingen waar ik niet op in ga gaan.

Ik ga nu gewoon proberen het van mij af te zetten. Erg bedankt iedereen
Hey Gast1234567,
Ik kan niet uit ervaring spreken maar wat je kan doen is gevariëerd en gezond eten, gaan sporten, supplementen met aminozuren in zoals whey shakes die goed zijn voor haargroei, een goede multivit en je vooral niet stressen. Stress veroorzaakt haarverlies. Tot februari wachten vind ik persoonlijk lang. Waarom ga je niet naar een andere arts of afspraak maken in een ziekenhuis en bloedstaaltjes laten nemen voor onderzoek van een mogelijke vitaminentekort en ook staaltje van je haar zodat ze de oorzaak van je haarverlies kunnen vinden?
Gewoon doen! :)

gast1234567

Re: Kaalheid

Bericht door gast1234567 » 29 okt 2016 13:46

Dag Matteo

De vroegst mogelijke datum is februari, aangezien de wachtlijst bij specialisten nogal groot is. En ik ga liever naar een gerupteerde dermatoloog met kennis van zaken dan iemand die er minder van kent, snap je?

Ik ga binnenkort naar de huisarts voor een bloedstaal, dus dan weet ik wel meer. Op hoop van zegen!

Springbal
I have no life
I have no life
Berichten: 11021
Lid geworden op: 09 jul 2007 16:30
Geslacht: Man
Locatie: Willebroek
Contacteer:

Re: Kaalheid

Bericht door Springbal » 01 nov 2016 12:31

Ik ben sedert mijn 21e haar aan het verliezen. In het begin zat ik er redelijk mee, maar niet zo diep. Wat ik heb gedaan? Euh ja dat is met de tijd leren aanvaarden en een stuk aanpassen: ik laat nu regelmatig mijn haar vrij kort trimmen (kam op stand 1 van de trimmer) en laat mijn baardje veel vaker staan, dan komt het vind ik beter uit. De zijkanten van mijn hoofd zijn nog vrij dicht begroeid, maar mijn kruin zullen we maar zeggen wordt dunner en dunner begroeid. Ik scheer me bijna nooit nog met het mes omdat ik dan zo'n glad gezicht heb (jekkie :) )en dan komt dat op mijn gezicht vreemd over vind ik met mijn dunner wordende haardos. Ooit zo iet geprobeerd zo een spray of zo tegen 't haarverlies, maar dat heeft me niet zo bijster geholpen. Ik wijt het aan het testosteron 8)
Spoiler! :
alleen kan ik dat niet altijd zeggen, aangezien ik op het werk zowat de grootste softie ben, en ik werk als zorgkundige tussen 25 vrouwen, kan je nagaan :D :D
Onderzoek wees uit dat een man depressief wordt als zijn vrouw meer verdient dan hij. Daarom wordt een homo koppel in het Engels a Gay couple genoemd
Wall schreef:Zo gevaarlijk lijkt Springbal niet.

Rino

Re: Kaalheid

Bericht door Rino » 01 nov 2016 14:42

Het kan stress en een voedingstekort zijn ook. Vitamine B12, IJzer en Zink zijn vaak de oorzaak van haaruitval. Bij vrouwen is het meestal ijzer en B12 Terwijl bij mannen zink heel vaak het probleem vormt. Zou te maken hebben met de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron of DHT http://moedergaia.com/algemeen/zink-tab ... aaruitval/

Thijsje

Re: Kaalheid

Bericht door Thijsje » 01 nov 2016 14:56

Ik heb dat ook al meer gehoord over dat DHT. Weet niet wat er van waar is. Maar het is wel zo dat veel mannen te weinig zink hebben. En daardoor prostaatklachten, haaruitval en erectieproblemen kunnen krijgen

BiNDing
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3526
Lid geworden op: 18 jan 2012 20:26
Geslacht: Man
Locatie: Leuven

Re: Kaalheid

Bericht door BiNDing » 04 nov 2016 17:22

Ik ben daarvoor ook naar de dermatoloog geweest en bloed laten afnemen. Er was bij mij een tekort aan enkele vitaminen en die neem ik nu ook extra in. Hiernaast zit er in de familie ook kaalheid (dat soort kaalheid had een naam, maar ben te lui om het op te zoeken). Hierdoor kon ik ook andere medicatie nemen die die de omzetting van testosteron beïnvloedt en dus het kalingsproces afremt.

Er is dan wel regelmatig controle nodig om oa je prostaatwarden in het oog te houden, en al die dingen nemen is niet van het goedkoopste. Ik spreek uit ervaring :) het brengt dus wel kleine ongemakken met zich mee.

Waarom? Ik ben er ook nog niet helemaal klaar voor om kaal te worden. Heel mooi die 'accepteer het, want je bent zo'-praat, maar nee bedankt. Nog even niet. Wacht nog een paar jaartjes :)

Raar genoeg vind ik dat enkel bij mezelf een probleem en vind ik dat bij anderen niet. Ik zou het bij mijn lief ook totaal niet erg vinden.
24/7 vrolijk en enthousiast!
[Forumkoppel van het Jaar 2015]

gast1234567

Re: Kaalheid

Bericht door gast1234567 » 05 nov 2016 12:02

[quote="BiNDing"]Ik ben daarvoor ook naar de dermatoloog geweest en bloed laten afnemen. Er was bij mij een tekort aan enkele vitaminen en die neem ik nu ook extra in. Hiernaast zit er in de familie ook kaalheid (dat soort kaalheid had een naam, maar ben te lui om het op te zoeken). Hierdoor kon ik ook andere medicatie die die de omzetting van testosteron beïnvloedt en dus het kalingsproces afremt.

Er is dan wel regelmatig controle nodig om oa je prostaatwarden in het oog te houden, en al die dingen nemen is niet van het goedkoopste. Ik spreek uit ervaring :) het brengt dus wel kleine ongemakken met zich mee.

Waarom? Ik ben er ook nog niet helemaal klaar voor op kaal te worden. Heel mooi die 'accepteer het, want je bent zo'-praat, maar nee bedankt. Nog even niet. Wacht nog een paar jaartjes :)

Raar genoeg vind ik dat enkel bij mezelf een probleem en vind ik dat bij anderen niet. Ik zou het bij mijn lief ook totaal niet erg vinden.[/quote]
Welke medicatie neem je, als ik vragen mag? En ondervind je bijwerkingen met die medicatie? Bevestigde de dermatoloog dan dat je kaal zou worden?

BiNDing
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3526
Lid geworden op: 18 jan 2012 20:26
Geslacht: Man
Locatie: Leuven

Re: Kaalheid

Bericht door BiNDing » 05 nov 2016 12:42

gast1234567 schreef: Welke medicatie neem je, als ik vragen mag? En ondervind je bijwerkingen met die medicatie? Bevestigde de dermatoloog dan dat je kaal zou worden?
Als je me een PB stuurt (met een nieuwe account of bestaande account) zal ik hier een antwoord op geven. Wat ik neem, wat dokters zeggen en wat dat allemaal van effect heeft, zet ik liever niet hier :)
24/7 vrolijk en enthousiast!
[Forumkoppel van het Jaar 2015]

lenny
Forumkoppel 2017
Berichten: 1943
Lid geworden op: 09 aug 2012 14:31
Geslacht: Man
Locatie: Gent (op kot)

Re: Kaalheid

Bericht door lenny » 05 nov 2016 22:30

gast1234567 schreef:
BiNDing schreef:Ik ben daarvoor ook naar de dermatoloog geweest en bloed laten afnemen. Er was bij mij een tekort aan enkele vitaminen en die neem ik nu ook extra in. Hiernaast zit er in de familie ook kaalheid (dat soort kaalheid had een naam, maar ben te lui om het op te zoeken). Hierdoor kon ik ook andere medicatie die die de omzetting van testosteron beïnvloedt en dus het kalingsproces afremt.

Er is dan wel regelmatig controle nodig om oa je prostaatwarden in het oog te houden, en al die dingen nemen is niet van het goedkoopste. Ik spreek uit ervaring :) het brengt dus wel kleine ongemakken met zich mee.

Waarom? Ik ben er ook nog niet helemaal klaar voor op kaal te worden. Heel mooi die 'accepteer het, want je bent zo'-praat, maar nee bedankt. Nog even niet. Wacht nog een paar jaartjes :)

Raar genoeg vind ik dat enkel bij mezelf een probleem en vind ik dat bij anderen niet. Ik zou het bij mijn lief ook totaal niet erg vinden.
Welke medicatie neem je, als ik vragen mag? En ondervind je bijwerkingen met die medicatie? Bevestigde de dermatoloog dan dat je kaal zou worden?
Als er hier mensen vragen over hebben kan ik er als arts in wording ook altijd antwoord op geven.

bloemenpersoon
New user
New user
Berichten: 57
Lid geworden op: 14 feb 2016 21:57
Geslacht: Vrouw

Re: Kaalheid

Bericht door bloemenpersoon » 11 dec 2016 20:50

Hallo, ik heb ongeveer 4 jaar
Al een haarziekte met de naam alopecia(haarverlies)je hebt alopecia in alle verschillende niveaus
Ik ben kaal nu daardoor
Het kan dat zijn dat je hebt of iets anders
Als je er over wilt praten pb me
Mijn pb staat altijd open
Groetjes bloemenpersoon

Gesloten