Coup de Foudre

Rode oortjes? Gebeuren er rare zaken met je lichaam? Zet hier je blabla en verwacht heel wat boemboem terug.
2 berichten • Pagina 1 van 1

Coup de Foudre

Berichtdoor Nora79 » 16 feb 2017 18:10
Quote
Een bliksemflits van verliefdheid, vlinders in de buik: zo mooi als een coup de foudre kan zijn, zo kort kan hij ook duren. (…) En dat is allemaal de schuld van een stel chemische stoffen.

Meer dan een stoot dopamine en een scheut oxytocine is er, puur biologisch, niet voor nodig om een plotse verliefdheid te ervaren. (…) "Het dopamine-systeem in onze hersenen treedt in werking wanneer we bij iemand in onze omgeving fysieke kenmerken zien die we sterk appreciëren," verduidelijkt biologisch psycholoog Rudi D'Hooge (KU Leuven). (…)

Deels is het dus pure chemie die bepaalt wie we leuk vinden, maar daarna staan we zélf in voor de keuzes die we met dat gevoel maken. "Die eerste respons is een kwestie van seconden. Dan is het aan ons verstand: ga ik achter dat knappe kopje aan of niet? Onze frontale cortex, de 'baas' van onze hersenen, probeert daarin steeds alles onder controle te houden. Sommige mannen of vrouwen kunnen zich bedwingen, andere zijn impulsiever."

Bron: Bo Coolsaet (2016-01-27), ‘Coup de foudre is pure chemie’, Het Laatste Nieuws, p.11

Het artikeltje kan je ook hier lezen: http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/2597242/2016/01/27/Coup-de-foudre-krachtig-maar-kort.dhtml

Heb je zelf al eens (of misschien meermaals) een coup de foudre meegemaakt?
Denk je dat het bestaat om een duurzame relatie te hebben na een coup de foudre, of dat het eerder pure lust/seksuele aantrekkingskracht is?
Wat doe je /deed je als je zo'n ervaring hebt/had?
Coup de foudre kan je immers altijd wel eens overkomen: jong of oud, man of vrouw, single of in relatie, hetero of holebi, transgender,.....

Groetjes
Nora
Avatar gebruiker
Nora79
Senior user
Senior user

Berichten: 1186
Geregistreerd: 15 dec 2014 12:51
Leeftijd: 37
Geslacht: Vrouw

Re: Coup de Foudre

Berichtdoor JFK » 20 feb 2017 09:45
Quote
Oh ja.. Ik geloof zeker in coupe de foudre's. Ik heb het bijna nooit...maar als ik het heb, is het heftig.
Laatste keer was in september in Berlijn bij een Britse kerel in een bar. Ik was er gewoon niet goed van ...zo weird was het.. Knikkende knieên, rood worden, zweten, vlinders in de buik (normaal heb ik nooit), beschaamd zijn...Ik durfde er gewoon niets te zeggen. Ik was letterlijk van de kaart..En mijn vrienden zagen dat ook. :lol: Ik wou eigenlijk terug naar het hotel gaan, gewoonweg omdat ik zo ongemakkelijk was.

Natuurlijk kende één van mijn Britse vrienden hem en heeft hij dat later op de avond met zijn zatte botten tegen hem gezegd. :roll:
Toen we hem de volgende dag aan een koffiebar terug tegenkwamen (met zijn lief!) was hij wel gecharmeerd een beetje aan flirten met me. :lol: Wat dan weer wel weer grappig en aangenaam was. :ibi:Ik weet nog altijd niet wat mij toen is overkomen...En waarom ook niet bij hem precies, want zo speciaal was hij eigenlijk niet. Het was echt wel een coupe de foudre en absoluut geen verliefdheid. Als ik hem af en toe zie passeren op Facebook doet hij mij nu eigenlijk bitter weinig zelfs.
Alhoewel..

Spoiler! :
Afbeelding
Fluctuat nec mergitur
Avatar gebruiker
JFK
Forummoderator WJNH
Forummoderator WJNH

Berichten: 6455
Geregistreerd: 07 jan 2010 00:07
Woonplaats: The Upper East Side of Ghent.
Leeftijd: 30
Geslacht: Man


 
2 berichten • Pagina 1 van 1

Keer terug naar Lichaam & seksualiteitWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast