Documentaires!

Verrijk het forum met je nieuwste ontdekkingen, oude klassiekers of ondergewaardeerde pareltjes van film en muziek.
Gasquet
Forum addict
Forum addict
Berichten: 2428
Lid geworden op: 03 mei 2009 00:41
Geslacht: Man
Locatie: Brussel
Contacteer:

Documentaires!

Bericht door Gasquet » 27 apr 2011 23:33

Tot mijn grote verbazing is hier geen topic over docu's, dus bij deze: welke documentaires hebt u (onlangs) gezien en waren het aanraders?

Zelf het goede voorbeeld gevend:

Meat The Truth, via GRAS-Leuven (jaja, sluikreclame)
Spoiler! :
De film is bedoeld als aanvulling en kritiek op de klimaatfilm An Inconvenient Truth van Al Gore. Volgens de makers van de film Meat the Truth is de bio-industrie als medeveroorzaker van de klimaatverandering onderbelicht gebleven. De hoofdconclusie van de film is dat wereldwijd de veehouderij de grootste bijdrage levert aan uitstoot van broeikasgassen (18%). Dat is meer dan de wereldwijde transportsector (13%). Dat was niet algemeen bekend. De veehouderij legt niet alleen beslag op grond, water en energie door het houden van vee, maar ook door de productie van veevoer (soja, mais). Het is efficiënter om landbouwgrond te gebruiken voor gewassen die direct door de mens geconsumeerd kunnen worden. Je hebt dan maar 10% van de landbouwgrond nodig. Zelfs als een deel van de vleesconsumptie vervangen zou worden door plantaardige voeding, zou dat de opwarming van het klimaat aanzienlijk kunnen verminderen. De inhoud van de film is voornamelijk gebaseerd op het FAO-rapport Livestock’s Long Shadow[1] en op onderzoek van het Instituut voor Milieuvraagstukken van de VU Amsterdam. Auteurs van de rapporten worden ook in de film geïnterviewd: Dr. Henning Steinfeld (FAO) en Dr. Harry Aiking (VU, Amsterdam). Verder worden geïnterviewd: Howard Lyman (veeboer die vegetariër werd), Danielle Nierenberg (Worldwatch Institute), Dr. Matt Prescott (PETA), Wayne Pacelle (Humane Society of the US), Patricia Schutte (Voedingscentrum), Lousewies van der Laan, Georgina Verbaan, Antonie Kamerling, en Karen van Holst Pellekaan.
Het is een beetje preaching to the converted maar wel een zware aanrader eigenlijk. Het in een artikel lezen is toch iets helemaal anders dan het zien in een film.

Men for Sale
Spoiler! :
Men for Sale follows eleven sex-trade workers over the course of a year, recounting their struggles to survive alcohol and drug-related addictions, abuse and stigmatization – and, their troubled pasts. Trapped in a vicious circle of prostitution and drug, they pursue their hardscrabble lives, knowing their prospects for the future are dim. An unflinching portrait with neither voyeurism nor false sympathy, Men for Sale acknowledges those society prefers to ignore.
Érg aangrijpend, ik was er echt niet goed van. De film is enorm rauw en confronterend maar het belicht op pijnlijk goede manier iets wat toch nog een groot taboe is, namelijk mannelijke prostitues (en de gerelateerde drugsproblematiek). Ook een aanrader (maar niet voor gevoelige zielen).


op het verlanglijstje: American Blackout (eindelijk vastgekregen :D )
Ik ben een vaste slaper. Volgens hem was het makkelijker om mij in bed te krijgen dan er terug uit.

JFK
I have no life
I have no life
Berichten: 6574
Lid geworden op: 06 jan 2010 23:07
Geslacht: Man
Locatie: The Upper East Side of Ghent.
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door JFK » 27 apr 2011 23:49

Ik ga de modetoer op. 8)

Mijn lievelingsdocumentaires:

- Signé Chanel

Achter de schermen in het atelier van Chanel, aan de Rue Cambon.Nu pas besef je waarom het allemaal zoveel geld kost. Wat een menselijke input. En vooral :adore: voor het vakmanschap van de naaisters.

- De Arte France-documentaire over Marc Jacobs bij Louis Vuitton.-Valentino, the Last Emperor

Over de laatste shows, zijn relatie en het pensioen van Valentino.Mijn absolute favoriet:
- The September Issue

Een blik op Anna Wintour, Grace Coddington & de redactie van Vogue US tijdens het maken van een september-nummer; het belangrijkste nummer van het jaar.IT'S FASHION, BABY !!!!!

:rock: :love:
Fluctuat nec mergitur

Zupi
Vader Abt
Berichten: 1110
Lid geworden op: 13 jul 2010 02:45
Geslacht: Man
Locatie: Brugge

Re: Documentaires !

Bericht door Zupi » 28 apr 2011 00:01

Hoe breed mag het overigens gaan?
Laatst gewijzigd door Zupi op 28 apr 2011 15:23, 1 keer totaal gewijzigd.

Valova
Senior user
Senior user
Berichten: 933
Lid geworden op: 10 apr 2007 11:34
Geslacht: Man
Locatie: Antwerpen

Re: Documentaires !

Bericht door Valova » 28 apr 2011 11:48

Ik heb hem al eens in een ander topic vermeld: The Power of Nightmares (2004) van Adam Curtis, over de geschiedenis en de opkomst van de neoconservatieve beweging in Amerika en de radicale islamitische groepen in het Midden-Oosten. De documentaire focust op hoe politici de angst en de dreiging van groepen als Al Qaida bewust overdrijven om hun eigen punten te ondersteunen. Heel boeiend!

Ook het bekijken waard is The Thin Blue Line (1988) van Errol Morris, een klassieker in het genre. De Film ist-reeks van Gustav Deutsch is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in filmstudies. Wie graag controversiële docu's ziet kan kijken naar Roger & Me (1989) van Michael Moore, over het sluiten van de autofabrieken van GM in Flint, en Notre Nazi (1985) van Robert Kramer, een soort van making of van Wundkanal van Thomas Harlan (zoon van Viet Harlan, die gekend is vanwege het infameuze Jud Süss), waar een oude nazi-officier wordt ondervraagd.

Bernard
**BANNED**
Berichten: 3686
Lid geworden op: 17 okt 2003 13:48
Geslacht: Man
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door Bernard » 28 apr 2011 12:43

The fog of war, prachtige docu van Errol Morris :wink: over Robert S. McNamara, voormalig minister van defensie onder verschillende Amerikaanse presidenten. Gewoon een bejaarde man met een bewogen verleden en een nog actieve geest voor de camera laten praten, afgewisseld met archiefbeelden. Eenvoudig maar zo effectief. :D
Had Donald Rumsfeld deze film maar gezien indertijd... :roll:


JFK
I have no life
I have no life
Berichten: 6574
Lid geworden op: 06 jan 2010 23:07
Geslacht: Man
Locatie: The Upper East Side of Ghent.
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door JFK » 28 apr 2011 14:32

Bernard schreef:The fog of war, prachtige docu van Errol Morris :wink: over Robert S. McNamara, voormalig minister van defensie onder verschillende Amerikaanse presidenten. Gewoon een bejaarde man met een bewogen verleden en een nog actieve geest voor de camera laten praten, afgewisseld met archiefbeelden. Eenvoudig maar zo effectief. :D
Inderdaad een aanrader. Ik heb dit nog gebruikt in een stageles over de Cuba/Caraïbische crisis.

OT.

Apocalypse: The Second World WarEen zesdelige documentaire van France 2 volledig in kleur met ongeziene authentieke beelden.
Fluctuat nec mergitur

Bernard
**BANNED**
Berichten: 3686
Lid geworden op: 17 okt 2003 13:48
Geslacht: Man
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door Bernard » 29 apr 2011 11:30

Capturing the Friedmans, een hallucinant verhaal over wiskundeleraar Arnold Friedman en zijn gezin. Hij wordt beschuldigd van de verkrachting van een groep jongeren die bij hem een cursus volgen. Hierdoor wordt hij en zijn omgeving meegesleept in een stroom van gebeurtenissen waardoor hun leven nooit meer hetzelfde zal zijn.
Eén van de straffe aspecten is dat je op het einde niet echt weet wie wat precies gedaan heeft. En dit nadat je voor de camera een volledig gezin, en hun buurt, ziet verscheurd worden. :-?
Bovendien is de film oprecht geestig op verschillende momenten. :D
Ook: deze docu begon eigenlijk als het verhaal over een zoon van Arnold, een populaire partyclown. Telkens als er vragen kwamen over zijn familie wou hij over iets anders praten. Deze film verklaart zijn zwijgzaamheid...

Laatst gewijzigd door Bernard op 30 apr 2011 14:10, 1 keer totaal gewijzigd.

AGE-411
Forum addict
Forum addict
Berichten: 2906
Lid geworden op: 04 aug 2009 01:11
Geslacht: Man
Locatie: Merelbeke / Erpe-Mere / Geraardsbergen

Re: Documentaires !

Bericht door AGE-411 » 29 apr 2011 14:25

JFK schreef: OT.

Apocalypse: The Second World WarEen zesdelige documentaire van France 2 volledig in kleur met ongeziene authentieke beelden.
Als je een levensechte documentaire wil zien over de opkomst van het nationaal-socialisme, dan moet je onderstaande film bekijken:
Spoiler! :
Afbeelding
EDIT door DT: Hoe vaak moeten wij eigenlijk tegen jou blijven zeggen dat je grote foto's moet spoileren?

Vorige jaar hebben ze hem vertoond in enkele Nederlandse bioscopen. Ik hoop dat ik ooit de kans krijg van hem op het grote scherm te zien, want hij is fantastisch!
Leni Riefenstahl was de beste vrouwelijke regisseur ooit! (ze is nog maar een paar jaar geleden, op 101-jarige leeftijd overleden). De technieken die ze in de film gebruikt zijn verbluffend. Nog nooit had iemand een film op deze manier gemaakt. Dit is de eerste echte moderne film.

Zowel een aanrader dus voor de filmfan, als voor diegenen die het interbellum een interessante historische periode vinden.

Ook tof voor de mensen die graag massa-scènes zien:
Spoiler! :
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Enkele stukjes:

De intro. Het lief vanaf 1:35 (Deutschland Erwache) is in de moderne filmversies geschrapt. Verder is de film nog volledig ongecensureerd (niet dat er iets gecensureerd moet worden. Een doordeweekse hollywoodfilm bevat meer politiek-incorrectheid dan deze film).Den Führer spreekt de Duitse jeugd toe.De afsluiter. Het Horst Wessel (partijlied) waarbij het hakenkruis uitgefade wordt op marcherende bruinhemden op de strofen "Kam'raden, die Rotfront und Reaktion erschossen, Marschier'n im Geist in unser'n Reihen mit."
De films is overigens gewoon te koop in de Fnac of de Free Record Shop (heb hem al in de rekken zien liggen aldaar)

BastardPriest
Senior user
Senior user
Berichten: 1334
Lid geworden op: 29 jun 2007 18:58
Geslacht: Man
Locatie: Leuven
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door BastardPriest » 29 apr 2011 22:32

^Bedankt voor de tip! Ziet er ferm de moeite uit.

Mijn aanrader: Touching The Void

Een gruwelijk verhaal over 2 klimmers die de Siula Grande in Peru beklimmen en daarbij ten val komen. Het verhaal klinkt misschien niet zo spectaculair, maar ik kan je verzekeren dat het echt een GRUWELIJKE documentaire is. Ik was er serieus niet goed van de eerste keer dat ik ze zag lol

http://www.imdb.com/title/tt0379557/

Nazis: The Occult Conspiracy

Nazis-the occult conspiracy is a documentary about how the Hitler and the Nazis made use of occultism to win the war, and to remind the Germans that they were the best humans on the planet, the master-race.

Blijkbaar staat die volledig op video.google.com:

http://video.google.com/videoplay?docid ... 0742625275#
http://video.google.com/videoplay?docid ... 2300937848
A church in ruin...

Twilightje
Senior user
Senior user
Berichten: 1151
Lid geworden op: 13 aug 2002 12:30
Geslacht: Vrouw
Locatie: Leuven

Re: Documentaires !

Bericht door Twilightje » 02 mei 2011 23:11

Momenteel loopt in Leuven het documentaire festival 'Docville', zeker een aanrader!
Gisteren naar Plug & Pray geweest, een filosofische beschouwing over robotica. Best angstaanjagend soms.

Alpha
Regular user
Regular user
Berichten: 122
Lid geworden op: 19 dec 2010 17:10
Geslacht: Vrouw
Locatie: Brussel

Re: Documentaires !

Bericht door Alpha » 03 mei 2011 00:07

JFK schreef:
Bernard schreef:The fog of war, prachtige docu van Errol Morris :wink: over Robert S. McNamara, voormalig minister van defensie onder verschillende Amerikaanse presidenten. Gewoon een bejaarde man met een bewogen verleden en een nog actieve geest voor de camera laten praten, afgewisseld met archiefbeelden. Eenvoudig maar zo effectief. :D
Inderdaad een aanrader. Ik heb dit nog gebruikt in een stageles over de Cuba/Caraïbische crisis.
:adore:

Ik was er zwaar van onder de indruk!
Twilightje schreef:Momenteel loopt in Leuven het documentaire festival 'Docville', zeker een aanrader!
Woensdag ga ik naar The Regretters, een docu over twee transseksuelen die uiteindelijk spijt krijgen van hun geslachtsoperatie. Benieuwd naar hun verhaal!
(&Of gaat er ook naartoe!)
Es muss alles anders werden.

Bernard
**BANNED**
Berichten: 3686
Lid geworden op: 17 okt 2003 13:48
Geslacht: Man
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door Bernard » 03 mei 2011 15:19

Alpha schreef:
JFK schreef:
Bernard schreef:The fog of war, prachtige docu van Errol Morris :wink: over Robert S. McNamara, voormalig minister van defensie onder verschillende Amerikaanse presidenten. Gewoon een bejaarde man met een bewogen verleden en een nog actieve geest voor de camera laten praten, afgewisseld met archiefbeelden. Eenvoudig maar zo effectief. :D
Inderdaad een aanrader. Ik heb dit nog gebruikt in een stageles over de Cuba/Caraïbische crisis.
:adore:

Ik was er zwaar van onder de indruk!

binnenkort tonen ze hem nog eens op canvas! :D

De lachende profeet
I have no life
I have no life
Berichten: 6831
Lid geworden op: 14 aug 2007 21:26
Geslacht: Man
Locatie: Gaia
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door De lachende profeet » 05 mei 2011 11:51

AGE-411 schreef:
Als je een levensechte documentaire wil zien over de opkomst van het nationaal-socialisme, dan moet je onderstaande film bekijken:
Spoiler! :
Afbeelding
EDIT door DT: Hoe vaak moeten wij eigenlijk tegen jou blijven zeggen dat je grote foto's moet spoileren?

Vorige jaar hebben ze hem vertoond in enkele Nederlandse bioscopen. Ik hoop dat ik ooit de kans krijg van hem op het grote scherm te zien, want hij is fantastisch!
Leni Riefenstahl was de beste vrouwelijke regisseur ooit! (ze is nog maar een paar jaar geleden, op 101-jarige leeftijd overleden). De technieken die ze in de film gebruikt zijn verbluffend. Nog nooit had iemand een film op deze manier gemaakt. Dit is de eerste echte moderne film.

Zowel een aanrader dus voor de filmfan, als voor diegenen die het interbellum een interessante historische periode vinden.
Ik heb er niks op tegen dat die film verkocht wordt, en persoonlijk heb ik hem ook met veel interesse en fascinatie beken, maar je kunt 'Triumph des Willens' echt geen documentaire noemen. Wees eerlijk en noem het gewoon een propagandafilm, want dat is het. Leni Riefenstahl kon daarover zeggen wat ze wou, maar dat is praat achteraf.

En wat de technieken van de film betreft: Riefenstahl was een heel goede regisseur, voor die tijd was 'Triumph des Willens' verbluffend gemaakt, maar het is absoluut niet de eerste moderne film en de technieken die zij gebruikte waren al bij al niet zooo origineel. Als je echt vernieuwende films wilt bekijken die bovendien een gigantische invloed hebben gehad op Leni Riefenstahl, trek dan iets meer naar het Oosten: de Sovjets waren al in de jaren '20 meesters in het maken van meesterlijke propaganda/cinematograsiche kunst. Sergei Eisenstein is de bekendste regisseur, maar Dovzhenko, Pudovkin, Dziga Vertov en Kuleshov zijn andere grote namen. Die regisseurs waren stukken vernieuwender dan Riefenstahl en konden zich (in de jaren '20 althans) heel wat meer permitteren wat esthetische experimenten betreft.

OT: Blij dat er hier mensen zijn die The Power of Nightmares (enige minpunt is dat het soms op het randje van de schimmige wereld van samenzweringstheorieën balanceert), Meat the Truth en - vooral - The Fog of War aanraden.

Daarnaast raad ik alle documentaires van John Pilger aan, maar The War on Democracy (over - eufemistisch uitgedrukt - de verhouding tussen de VS en Latijns-Amerikaanse landen) en Year Zero: The Silent Death of Cambodia (over de Amerikaanse bombardementen, het terreurregime van de Rode Khmer en de onverschilligheid van Westerse landen tegenover Cambodja) verdienen een speciale vermelding.

En een heel andere documentaire, die ik met veel plezier heb bekeken is American Hardcore over Amerikaanse hardcore punk in de jaren '80, een door de mainstream vaak vergeten, maar ongelooflijk invloedrijke stroming voor moderne rock.

TRAILER
AGE-411 schreef:Freddy Horion is echt de hipste crimineel ooit in dit apenland.
Binge Drinking Blues: Screwing Society since 1985

miss fraise
Senior user
Senior user
Berichten: 1206
Lid geworden op: 16 mei 2009 22:54
Geslacht: Vrouw
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door miss fraise » 05 mei 2011 12:40

De lachende profeet schreef:
AGE-411 schreef:
Als je een levensechte documentaire wil zien over de opkomst van het nationaal-socialisme, dan moet je onderstaande film bekijken:
Spoiler! :
Afbeelding
EDIT door DT: Hoe vaak moeten wij eigenlijk tegen jou blijven zeggen dat je grote foto's moet spoileren?

Vorige jaar hebben ze hem vertoond in enkele Nederlandse bioscopen. Ik hoop dat ik ooit de kans krijg van hem op het grote scherm te zien, want hij is fantastisch!
Leni Riefenstahl was de beste vrouwelijke regisseur ooit! (ze is nog maar een paar jaar geleden, op 101-jarige leeftijd overleden). De technieken die ze in de film gebruikt zijn verbluffend. Nog nooit had iemand een film op deze manier gemaakt. Dit is de eerste echte moderne film.

Zowel een aanrader dus voor de filmfan, als voor diegenen die het interbellum een interessante historische periode vinden.
Ik heb er niks op tegen dat die film verkocht wordt, en persoonlijk heb ik hem ook met veel interesse en fascinatie beken, maar je kunt 'Triumph des Willens' echt geen documentaire noemen. Wees eerlijk en noem het gewoon een propagandafilm, want dat is het. Leni Riefenstahl kon daarover zeggen wat ze wou, maar dat is praat achteraf.

En wat de technieken van de film betreft: Riefenstahl was een heel goede regisseur, voor die tijd was 'Triumph des Willens' verbluffend gemaakt, maar het is absoluut niet de eerste moderne film en de technieken die zij gebruikte waren al bij al niet zooo origineel. Als je echt vernieuwende films wilt bekijken die bovendien een gigantische invloed hebben gehad op Leni Riefenstahl, trek dan iets meer naar het Oosten: de Sovjets waren al in de jaren '20 meesters in het maken van meesterlijke propaganda/cinematograsiche kunst. Sergei Eisenstein is de bekendste regisseur, maar Dovzhenko, Pudovkin, Dziga Vertov en Kuleshov zijn andere grote namen. Die regisseurs waren stukken vernieuwender dan Riefenstahl en konden zich (in de jaren '20 althans) heel wat meer permitteren wat esthetische experimenten betreft.
Hartjes voor Gasquet! :wink:
Punt Andere Lijn! Wij zijn er voor en door holebi's tot en met 30 jaar en organiseren activiteiten, fuiven, praatcafé's,... in het Brugse en omstreken. Voor elk wat wils dus. :rock:

De lachende profeet
I have no life
I have no life
Berichten: 6831
Lid geworden op: 14 aug 2007 21:26
Geslacht: Man
Locatie: Gaia
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door De lachende profeet » 05 mei 2011 14:18

Bernard schreef:
Alpha schreef:
JFK schreef:
Inderdaad een aanrader. Ik heb dit nog gebruikt in een stageles over de Cuba/Caraïbische crisis.
:adore:

Ik was er zwaar van onder de indruk!

binnenkort tonen ze hem nog eens op canvas! :D
Voorafgegaan door het Baader-Meinhof Komplex. :love:
AGE-411 schreef:Freddy Horion is echt de hipste crimineel ooit in dit apenland.
Binge Drinking Blues: Screwing Society since 1985

Echo
I have no life
I have no life
Berichten: 6967
Lid geworden op: 30 dec 2004 15:06
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door Echo » 05 mei 2011 16:32

De lachende profeet schreef:
Bernard schreef: binnenkort tonen ze hem nog eens op canvas! :D
Voorafgegaan door het Baader-Meinhof Komplex. :love:
Filmavond! Wie heeft een TV?


Weet iemand trouwens de titel van de serie documentaires over verschillende genres muziek doorheen de 20e eeuw? Ik herinner me vooral de fantastische aflevering over punk en een over de opkomst van de stadion-rock met Pink Floyd heel erg centraal. Een hele tijd terug ook op Canvas gezien, maar ik zou ze graag terugvinden...
Ik ben een van die robuuste lezers die lezen zoals ze snurken, eten en winden laten – een gildenbroeder van het eerlijke ezelsoor en niet van het pretentieuze leeslint.
Patrick Demompere

Desire. Poetry. -
Verlangen is het beest in mijn wijn.

Valova
Senior user
Senior user
Berichten: 933
Lid geworden op: 10 apr 2007 11:34
Geslacht: Man
Locatie: Antwerpen

Re: Documentaires !

Bericht door Valova » 05 mei 2011 19:42

De lachende profeet schreef: Ik heb er niks op tegen dat die film verkocht wordt, en persoonlijk heb ik hem ook met veel interesse en fascinatie beken, maar je kunt 'Triumph des Willens' echt geen documentaire noemen. Wees eerlijk en noem het gewoon een propagandafilm, want dat is het. Leni Riefenstahl kon daarover zeggen wat ze wou, maar dat is praat achteraf.

En wat de technieken van de film betreft: Riefenstahl was een heel goede regisseur, voor die tijd was 'Triumph des Willens' verbluffend gemaakt, maar het is absoluut niet de eerste moderne film en de technieken die zij gebruikte waren al bij al niet zooo origineel. Als je echt vernieuwende films wilt bekijken die bovendien een gigantische invloed hebben gehad op Leni Riefenstahl, trek dan iets meer naar het Oosten: de Sovjets waren al in de jaren '20 meesters in het maken van meesterlijke propaganda/cinematograsiche kunst. Sergei Eisenstein is de bekendste regisseur, maar Dovzhenko, Pudovkin, Dziga Vertov en Kuleshov zijn andere grote namen. Die regisseurs waren stukken vernieuwender dan Riefenstahl en konden zich (in de jaren '20 althans) heel wat meer permitteren wat esthetische experimenten betreft.
Een kenner :love:

Vreemd trouwens dat nog niemand de natuurdocumentaires van de BBC van David Attenborough vermeld heeft. Zijn Life-series en de documentaires waar hij de voice-over verzorgd (vooral dan de Blue Planet-serie) zijn monumenten in het genre.

Stilicho
Forum addict
Forum addict
Berichten: 4684
Lid geworden op: 10 feb 2006 00:22
Geslacht: Man

Re: Documentaires !

Bericht door Stilicho » 05 mei 2011 22:08

Echo schreef:
De lachende profeet schreef:
Bernard schreef: binnenkort tonen ze hem nog eens op canvas! :D
Voorafgegaan door het Baader-Meinhof Komplex. :love:
Filmavond! Wie heeft een TV?


Weet iemand trouwens de titel van de serie documentaires over verschillende genres muziek doorheen de 20e eeuw? Ik herinner me vooral de fantastische aflevering over punk en een over de opkomst van de stadion-rock met Pink Floyd heel erg centraal. Een hele tijd terug ook op Canvas gezien, maar ik zou ze graag terugvinden...
Classic Albums?
7 Ages of Rock?

De lachende profeet
I have no life
I have no life
Berichten: 6831
Lid geworden op: 14 aug 2007 21:26
Geslacht: Man
Locatie: Gaia
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door De lachende profeet » 06 mei 2011 14:25

Stilicho schreef:
Echo schreef:
De lachende profeet schreef: Voorafgegaan door het Baader-Meinhof Komplex. :love:
Filmavond! Wie heeft een TV?


Weet iemand trouwens de titel van de serie documentaires over verschillende genres muziek doorheen de 20e eeuw? Ik herinner me vooral de fantastische aflevering over punk en een over de opkomst van de stadion-rock met Pink Floyd heel erg centraal. Een hele tijd terug ook op Canvas gezien, maar ik zou ze graag terugvinden...
Classic Albums?
7 Ages of Rock?
7 Ages of Rock. Ik vond die serie eigenlijk heel wisselend van kwaliteit, vooral enorm selectief in hun keuze. De punk-aflevering was degelijk (maar ook weinig meer dan dat), de aflevering over alternatieve rock was heel erg slecht (veel te Cobain-centered en veel te dramatisch). En van veel afleveringen begrijp ik de bestaansreden niet eens: stadion-rock en art-rock bijvoorbeeld. Wat betekent dat in godsnaam?

Maar goed. Toch veel kijkplezier gewenst! :P
Valova schreef:Een kenner :love:
Helemaal niet. Ik heb ooit eens een cursus filmgeschiedenis gehad, en die periode sprak mij het meeste aan. :P
AGE-411 schreef:Freddy Horion is echt de hipste crimineel ooit in dit apenland.
Binge Drinking Blues: Screwing Society since 1985

Gasquet
Forum addict
Forum addict
Berichten: 2428
Lid geworden op: 03 mei 2009 00:41
Geslacht: Man
Locatie: Brussel
Contacteer:

Re: Documentaires !

Bericht door Gasquet » 07 mei 2011 00:51

Alpha schreef: Woensdag ga ik naar The Regretters, een docu over twee transseksuelen die uiteindelijk spijt krijgen van hun geslachtsoperatie. Benieuwd naar hun verhaal!
(&Of gaat er ook naartoe!)
Ik was er ook! En ik vond het een erg goede docu, deed me nadenken (dus een aanrader)
+
kudos voor Valova, The Power of Nightmares ziet er massa's interessant uit, bedankt voor de tip!

ot: Escape to Canada
Spoiler! :
Creator of Stupidity and founder of the World Stupidity Awards, documentary filmmaker Albert Nerenberg points his lens into his own backyard in Escape to Canada, examining the growing divide between American and Canadian politics, specifically over gay marriage and marijuana legalization.

In 2003, two completely separate bills of legislation passed in both federal and provincial government that would irrevocably shake up the geopolitical landscape of North America. On May 27th, the federal government introduced laws that effectively decriminalized possession of small amounts of marijuana. This, along with existing provisions for medical use and a de facto tolerance for the drug in Canadian society essentially green-lit a cultural acceptance of marijuana across the country. Barely two weeks later on June 10th, the province of Ontario legalized same-sex marriages, granting the same matrimonial rights to gay men and women as to straight couples. Other provinces soon followed suit.

Almost immediately, Canada was hailed on the international stage as a forward-thinking leader in liberal politics, pushing a trend towards a more open and freer society. In sharp contrast, the United States was clamping down on its excesses and liberal ideology, growing more isolated and politically and morally conservative, getting ready to re-elect George W. Bush into a second term in a few short months. Suddenly, the longest undefended border in the world was heating up—refugees from America began showing up in Canada in search of "greener" pastures, the freedom to marry who they please, and, for soldiers, a chance to get out of being sent to Iraq.

Canada and the United States, two inseparable allies, now found themselves at opposite ends of the moral compass, moving further away with each step…
Bron

Niet beresterk, maar ook niet slecht ofzo, ik zou het samenvatten als een makkelijk tussendoortje.
Ik ben een vaste slaper. Volgens hem was het makkelijker om mij in bed te krijgen dan er terug uit.

Gesloten