Films, series,... die gaan over holebiliefde

Verrijk het forum met je nieuwste ontdekkingen, oude klassiekers of ondergewaardeerde pareltjes van film en muziek.
Elkerd700
New user
New user
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 nov 2009 00:47
Geslacht: Vrouw

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Elkerd700 » 03 nov 2009 18:36

D.E.B.S.<3
Amy, Dominique, Max and Janet zijn zeer jonge maar vooral zeer sexy D.E.B.S oftewel 'special agents', die 'undercover' werken voor de regering. Regelmatig wordt een beroep gedaan op de meiden om de wereld te verlossen van menige snoodaard. In schooluniformen, trekt het dappere viertal ten strijde. Tijdens één van hun missies gaat het echter mis; Amy wordt gegijzeld door juwelendief Lucy Diamond. Terwijl de andere D.E.B.S. denken dat Amy in gevaar is en zich op een reddingsplan beramen, wordt Amy volslagen verliefd op haar voormalige vijand Lucy. Zal Amy de D.E.B.S vaarwel zeggen om met Lucy de horizon tegemoet te gaan? Of zal ze de liefde van haar leven aan zich voor bij laten gaan vanwege haar roeping om de wereld van slechteriken te ontdoen?

keimooie film!!
& hottie jordana brewster speelt erin mee!! :love:
"Be true to yourself and always follow your heart"

I love you so much Kim 28/12/09 <33

Secret2
Experienced user
Experienced user
Berichten: 411
Lid geworden op: 28 nov 2009 21:08
Geslacht: Vrouw
Locatie: Zwevegem - Leuven

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Secret2 » 30 nov 2009 13:27

Volgens mij is 'Producing adults' hier nog niet vermeld. Ik vond het een mooie en aangename film. Het is wel Fins gesproken, klinkt wat raar, maar met ondertiteling is er geen probleem hé :).
Dit is de korte inhoud:
Venla en Antero zijn al een hele tijd samen. Stilaan is hun relatie in een impasse geraakt. Venla is er namelijk klaar voor om een gezinnetje te stichten. Antero is echter bang dat het vaderschap zijn carrière als speedskater in de weg zal staan, en laat stiekem een vasectomie doen. Venla raakt maar niet zwanger, en roept de hulp in van een collega, de vruchtbaarheidsspecialiste Satu. Venla en Satu worden vervolgens verliefd op elkaar, met alle gevolgen van dien…
"Not all girls are raving, bloody lesbians, you know!"
- "That is a misfortune I'm perfectly well aware of."
(The Killing of Sister George)

Just_Fantasyy
New user
New user
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 dec 2009 22:20
Geslacht: Vrouw

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Just_Fantasyy » 26 dec 2009 23:07

South of nowhere vind ik zeer mooi!!

http://www.ayvevos.com/foros/archive/in ... 43594.html

Hier kan je alle afleveringen downloaden, ze zijn in goede kwaliteit.
Zeker een aanrader voor alle lesbische zielen onder ons :p
what if being myself, isn't what pupil expect of me?

Buffyken69
Regular user
Regular user
Berichten: 236
Lid geworden op: 12 dec 2006 00:00
Locatie: Herzele
Contacteer:

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Buffyken69 » 27 dec 2009 17:20

Just_Fantasyy schreef:South of nowhere vind ik zeer mooi!!

http://www.ayvevos.com/foros/archive/in ... 43594.html

Hier kan je alle afleveringen downloaden, ze zijn in goede kwaliteit.
Zeker een aanrader voor alle lesbische zielen onder ons :p
als ik me niet vergis, is die reeks stopgezet :roll:
Afbeelding

Snicky
Senior user
Senior user
Berichten: 1306
Lid geworden op: 06 aug 2006 01:21
Geslacht: Vrouw
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Snicky » 27 dec 2009 22:25

Buffyken69 schreef:
Just_Fantasyy schreef:South of nowhere vind ik zeer mooi!!

http://www.ayvevos.com/foros/archive/in ... 43594.html

Hier kan je alle afleveringen downloaden, ze zijn in goede kwaliteit.
Zeker een aanrader voor alle lesbische zielen onder ons :p
als ik me niet vergis, is die reeks stopgezet :roll:

inderdaad, na 3 seizoenen is het vorig jaar stopgezet ...


Iets anders nu;
vandaag de opmerking gekregen van een 40-jarige hetero mannelijke collega die enkele films van mijn harde schijf heeft gekopieerd dat hij Lost & Delirious een fantastische film vond qua inhoud en psychologie ...
ff slikken - was een raar moment ... maar hij had wel gelijk :D
* Proudly So *

Faramir
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3983
Lid geworden op: 10 mar 2006 19:34
Geslacht: Man
Locatie: Mechelen

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Faramir » 07 jan 2010 12:17

Even berichten van elders hier plaatsen:
The_ Future schreef:Film Philadelphia

Velen van jullie zullen die film wel al eens gezien hebben?
Ik heb die film vroeger eens gezien op school, en ik vond het eigenlijk wel een goeie film.
En wat vinden jullie, van deze film?


Regie

Jonathan Demme
Genre drama
Tijdsduur 125 minuten
Jaar 1993
Acteurs Tom Hanks, Denzel Washington, Antonio Banderas, Joanne Woodward, Jason Robards, Mary Steenburgen, Roberta Maxwell, Buzz Kilman, Karen Finley, Daniel Chapman, Mark Sorensen Jr., Jeffrey Williamson, Charles Glenn, Ron Vawter, Anna Deavere Smith, Daniel von Bargen
Kijkwijzer

Samenvatting
Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij is ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Andy denkt daar anders over: hij denkt dat ze ontdekt hebben dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag was. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

Aan het eind van de jaren zeventig stak er een onbekende ziekte de kop op in Amerika en iets later in Europa. Kenmerk ervan was dat de ziekte de weerstand van de getroffen personen aantastte, negen van de tien slachtoffers homoseksueel was en 98 procent man. Het leek een 'homoziekte', zoals veel kranten toen berichtten. Pas later ontdekte men dat ook anderen de ziekte, aids genaamd, konden oplopen. Acteur Rock Hudson was in 1985 de eerste beroemdheid die toegaf aan aids te lijden. Zijn ziekte en dood in datzelfde jaar droegen in grote mate bij aan de bekendheid van de ziekte in de Verenigde Staten. Toch bestonden er nog lang misvattingen over aids. 'Philadelphia' was in 1993 de eerste in Hollywood geproduceerde film die het onderwerp besprak. De film werd een groot succes en kaapte twee Oscars weg. Hoofdrolspeler Tom Hanks won zijn eerste beeldje - het jaar erop zou er nog een volgen voor 'Forrest Gump'. De tweede Oscar was er voor het onvergetelijke liedje 'Streets of Philadelphia' van Bruce Springsteen.

Tom Hanks speelt Andrew Beckett, een veelbelovende advocaat uit Philadelphia. Hij is succesvol en op weg om de hoogste top te bereiken bij het meest prestigieuze advocatenkantoor van de stad, dat geleid wordt door zijn mentor Charles Wheeler (Jason Robards). Wat Wheeler en consorten niet weten is dat Andrew homo is en aan aids lijdt. Wanneer de eerste fysieke kenmerken van de ziekte de kop opsteken ruiken ze echter onraad en zetten ze de verbouwereerde Andrew op straat. Volgens hen omdat hij zijn werk niet goed doet en zich onjuist opstelt, maar Andrew weet wel beter. Hij besluit zijn vroegere werkgevers voor het gerecht te dagen. Het blijkt echter lastig om een goede advocaat te vinden. Uiteindelijk klopt hij aan bij Joe Miller (Denzel Washington). Joe blijkt een enorme homofoob, maar wordt toch geraakt door het onrecht dat Andrew is aangedaan en besluit hem bij te staan in de rechtszaal.

Twee jaar nadat regisseur Jonathan Demme de wereld versteld had doen staan met zijn meesterwerk 'The Silence of the Lambs', kwam hij met de controversiële film 'Philadelphia'. Een behoorlijk confronterende film, waarin Demme trachtte het Amerikaanse publiek een lesje te leren over de ziekte aids. Ook de discriminatie van en vooroordelen over homo's is een overheersend thema. Het zal in 1993 ongetwijfeld heel veel indruk hebben gemaakt, maar bijna vijftien jaar later komt het allemaal wat gedateerd over. De mening over homo's en aids is - in ieder geval aan deze kant van de Atlantische Oceaan - gelukkig lang niet zo kortzichtig (meer) als toen en er zijn tegenwoordig diverse medicijnen verkrijgbaar waardoor de diagnose hiv of aids lang niet altijd direct het einde betekent. Demme had het bovendien allemaal wat minder klinisch mogen tonen. De relatie tussen Andrew en zijn vriend Miguel (Antonio Banderas, die in zijn prille carrière in thuisland Spanje zijn hand er al niet voor omdraaide een homo te spelen) bijvoorbeeld, blijft door de weinige scènes die ze samen hebben oppervlakkig en kil. En dat is jammer gezien het niveau van deze twee topacteurs.


Tom Hanks kreeg in 'Philadelphia' zo ongeveer voor het eerst de kans te laten zien wat hij in huis had (voorheen deed hij vooral behalve romantische komedies). Hij slaagde met verve, getuige de Oscar die hij won voor zijn vertolking van Andrew Beckett. Maar wie goed kijkt ziet dat behalve een enkele intense scène het vooral de uitstekende make-up is die hem zo overtuigend maakt. De échte ster van de film is Denzel Washington als Joe Miller, met wie de meeste (Amerikaanse) toeschouwers zich het beste kunnen identificeren. Joe besluit, ondanks zijn weerzin tegen homo's en zijn angst aids op te lopen door Andrew alleen al de hand te schudden, na een indrukwekkende scène in een openbare bibliotheek toch de klus aan te nemen. Daarbij komt hij zichzelf ook meermaals tegen. Maar als Afro-Amerikaan weet hij als geen ander hoe het voelt om gediscrimineerd te worden om iets waar je zelf weinig aan kunt doen. Door zijn omgang met Andrew en Miguel krijgt hij naarmate de film vordert meer begrip voor hen en accepteert hij ze, maar het wordt nooit helemaal duidelijk of hij zijn persoonlijke standpunt heeft bijgesteld.

Hij is daarmee de enige multidimensionale element in de film. Het is erg jammer dat het verhaal erg zwart-wit wordt gepresenteerd. Andrew, nota bene gespeeld door ideale schoonzoon Tom Hanks, is vanaf minuut één een sympathieke figuur en je weet daardoor al direct de afloop van de rechtszaak. Veteraan Jason Robards is en blijft, ondanks het eindeloze respect dat Beckett voor hem heeft, de ultieme conservatieve rotzak en de familie van Andrew, onder leiding van moeder Joanne Woodward, dusdanig begripvol en lief dat het niet realistisch meer is. Daar had Demme veel meer mee kunnen doen; hij had er meer menselijke karakters van kunnen - en eigenlijk móeten - maken. Waarschijnlijk wilde hij niemand voor het hoofd stoten en gewoon simpel en duidelijk zijn boodschap overbrengen. Van de kwaliteiten van Mary Steenburgen en de al eerder genoemde Banderas wordt helaas veel te weinig gebruik gemaakt.

Ondanks de 'politiek correcte' benadering van Demme en het moraliserende en voorspelbare karakter is 'Philadelphia' een redelijk goede film over een delicaat onderwerp geworden. Er had - zeker gezien de cast - meer ingezeten, maar het zij zo. Gezien de prachtige soundtrack met nummers van Bruce Springsteen en Neil Young en het uitstekende acteerwerk van met name Washington is het toch aan te raden deze film eens te bekijken. Het heeft per slot van rekening wel het hart op de juiste plaats.

http://www.youtube.com/watch?v=cl4B9AU45P4

http://www.youtube.com/watch?v=B6uu14Beknc
Bernard schreef:Ik heb indertijd mijn ganse familie opgetrommeld om er naar te gaan kijken. Grote vertolking van Tom Hanks en toch wel baanbrekend voor die tijd. Let op het moment dat hij met zijn aktentas door een gang schrijdt. Die beweging is me altijd bijgebleven om één of andere reden.
Dit is één van de beste scènes. Hier beseft de homofobe advocaat dat zijn client ook maar een mens is. :cry: Sowieso heel goede, oscarwinnende soundtrack. :)


The_ Future
Experienced user
Experienced user
Berichten: 728
Lid geworden op: 11 dec 2009 21:22
Geslacht: Man
Locatie: Ergens in West-Vlaanderen

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door The_ Future » 08 jan 2010 14:53

Deze film, zullen jullie waarschijnlijk ook wel kennen?

Met vooral Scott Neal, in de hoofdrol. Die sommige waarschijnlijk ook kennen van de bekende engelse politie serie THE BILL.

Beautiful Thing

In een voorstad van Londen, probeert de jonge Jamie om te ontsnappen aan de sportles om te vermijden het slachtoffer te zijn van zijn klasgenoten. De jonge Ste, zijn buurjongen, wordt geslagen door zijn vader en komt overnachten. Jame en Ste ontdekken, door te slapen in hetzelfde bed, nieuwe gevoelens…

Een stedelijk homosprookje

Als je doof bent voor het lied dat je hart zingt omdat je bang bent dat het een beetje vals is, laat Jamie’s en Ste’s “beautiful thing” je er dan aan herinneren dat als je je eigen soort muziek wil maken, je je eigen speciale lied moet zingen, of anderen nu met je meezingen of niet.

Gesitueerd in een huurflat in East End (Londen) is Jamie een buitenbeentje op school. Hij spijbelt om niet te moeten voetballen en is verliefd op Ste, zijn populaire en atletische buurjongen. Wanneer Ste in het gezin van Jamie intrekt om te ontsnappen aan het geweld van zijn vader en broer, ontstaat er een relatie tussen Jamie en Ste die liefde, aanvaarding en rust bij elkaar vinden.

Rond deze twee onschuldige, kwetsbare en zeer schattige jonge geliefden is er een heel scala aan personages die allemaal, op hun eigen manier, proberen om met iets naar buiten te komen. Zo is er Jamie’s moeder, Sandra, die probeert komaf te maken met haar slechte smaak in mannen; Leah probeert op alle mogelijke manieren aan te tonen dat iets speciaals heeft en dan zijn er natuurlijk nog Ste en Jamie zelf die ontdekken dat wanneer je moedig genoeg bent om je eigen solo te zingen, je de anderen in je omgeving zal inspireren om met je mee te zingen.

Regie: Hettie MacDonald

Verhaal: Jonathan Harvey

Cast: Glen Berry, Scott Neal, Linda Henry, Tameka Empson

Beautiful Thing
http://www.youtube.com/watch?v=L1gLk81WPMo

Mateo
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3741
Lid geworden op: 19 nov 2004 15:04
Geslacht: Vrouw
Locatie: Gent

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Mateo » 03 mar 2010 20:44

eindelijk iets nieuws voor de lesbiennes, 3 werf hoera! :D

And Then Came Lola:
Spoiler! :

Buffyken69
Regular user
Regular user
Berichten: 236
Lid geworden op: 12 dec 2006 00:00
Locatie: Herzele
Contacteer:

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Buffyken69 » 11 mar 2010 01:04

nice met Jill Bennett :love: en precies nog de helft van de cast van de gay webseries "3way"
Afbeelding

Mateo
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3741
Lid geworden op: 19 nov 2004 15:04
Geslacht: Vrouw
Locatie: Gent

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Mateo » 12 mar 2010 16:43

zag ik gisteren toevallig in de Fnac liggen: Antarctica


Heeelleeennnaaa
New user
New user
Berichten: 10
Lid geworden op: 02 okt 2008 23:16
Geslacht: Vrouw

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Heeelleeennnaaa » 14 mar 2010 02:34

Shelter.. Super super super mooie film !

Mateo
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3741
Lid geworden op: 19 nov 2004 15:04
Geslacht: Vrouw
Locatie: Gent

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Mateo » 14 mar 2010 10:51

Heeelleeennnaaa schreef:Shelter.. Super super super mooie film !
ik vervolledig met wat info; altijd handig:

imdb

trailer:
Spoiler! :

Mevr. Gaatje
Regular user
Regular user
Berichten: 157
Lid geworden op: 21 feb 2010 20:22
Geslacht: Vrouw

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Mevr. Gaatje » 14 mar 2010 13:58

Butterfly kiss!!
Grellige film, maar zooo een sjiek verhaal!!

Een toffe madam schreef:Toont ne keer uw gaatje

Silke PinkH
Experienced user
Experienced user
Berichten: 396
Lid geworden op: 05 apr 2007 16:54
Geslacht: Vrouw
Locatie: Leuven

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Silke PinkH » 15 mar 2010 20:48

Laatst heb ik "Los Dos Lados de la Cama" gekocht, vertaald naar het nederlands "De twee zijden van het bed". Film van Spaanse hand, en voor alle holebi's wat wils, want de film draait volledig rond biseksualiteit.
Some of you are thinking: Eppic love can't happen to me... But when true love enters your life, eppic happens.

Bernard
**BANNED**
Berichten: 3686
Lid geworden op: 17 okt 2003 13:48
Geslacht: Man
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Bernard » 15 apr 2010 14:08

je bent deze twee vergeten, dagonet: :)


Bernard
**BANNED**
Berichten: 3686
Lid geworden op: 17 okt 2003 13:48
Geslacht: Man
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Bernard » 15 apr 2010 15:13

Dagonet schreef:Die eerste had je hier toch al eens gepost?
you wish. 8)

den twijfelaar
New user
New user
Berichten: 42
Lid geworden op: 10 dec 2009 16:09
Geslacht: Vrouw
Locatie: waregem

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door den twijfelaar » 04 okt 2010 21:18

ik weet niet of deze er al op staan, maar deze heb ik:

- I can't think straight
Trailer
- Imagine me & you
Trailer
- What makes a family
Brooke Shields denkt dat ze eindelijk het geluk heeft gevonden wanneer zij en haar lesbische partner (Cherry Jones) een kind krijgen. Maar vijf jaar later sterft Jones en diens slinkse ouders eisen achter de rug van Brooke de voogdij op van het kind. Er volgt een bittere strijd…
- When night is falling
Trailer
- And Then Came Lola
Trailer
- Get Real
Trailer
- Kissing Jessica Stein
Trailer
- Loving Annabelle
Trailer
- Nina's Heavenly Delight
Trailer
- Out at the wedding
Trailer
- The Truth About Jane
Trailer
- Tipping The Velvet
Tipping the Velvet is een BBC televisieminiserie uit 2002 naar het gelijknamige boek van Sarah Waters uit 1998. Dit kostuumdrama speelt zich af in Victoriaans Londen en volgt Nan Astley (gespeeld door Rachael Stirling) in haar groei tot volwassenheid.
Laatst gewijzigd door den twijfelaar op 04 okt 2010 21:23, 1 keer totaal gewijzigd.
* wishing i knew what i wanted *

I'm here because I feel more like me when I'm with you, than I do when I'm with me. - D.E.B.S.

The only real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes. - Marcel Proust

Trophys don't matter, the only thing that matters is love. - Nina's Heavenly Delight

Sistje
Regular user
Regular user
Berichten: 295
Lid geworden op: 04 mar 2010 10:54
Geslacht: Man
Locatie: Gent

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Sistje » 04 okt 2010 21:21

Get real (Super film!)
Beautiful thing (Deftige film)
Eating out (meer komedie, geen emotioneel drama. Wel absoluut geen aanrader, een van de allerslechtste films die ik ooit zag)
Eating out 2: sloppy seconds (meer komedie, geen emotioneel drama)

den twijfelaar
New user
New user
Berichten: 42
Lid geworden op: 10 dec 2009 16:09
Geslacht: Vrouw
Locatie: waregem

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door den twijfelaar » 04 okt 2010 23:12

ik heb een tijdje geleden een film gezien op vitaya, maar weet niet meer hoe hij heette
wil je me helpen hoe hij heette?
Spoiler! :
het speelde zich af in amerika, en het was over een jongen uit een katholiek gezin die homo was, dit niet mocht zijn van zijn moeder vooral, dan naar New York bij zijn nicht gaat logeren (denk toch dat het new york was, toch zeker een grote stad). Grote boosdoener hier is de bijbel, want omdat het in de bijbel staat dat holebi zijn niet goed is (volgens zijn moeder) pleegt die zelfmoord. een tijdje erna komt die moeder in contact met een bijbelgroep die zegt dat het wel ok is en dan meegaat in een parada ofzo
ik vond dit echt een mooie film, zou hem graag op mijn computer hebben
* wishing i knew what i wanted *

I'm here because I feel more like me when I'm with you, than I do when I'm with me. - D.E.B.S.

The only real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes. - Marcel Proust

Trophys don't matter, the only thing that matters is love. - Nina's Heavenly Delight

Secret2
Experienced user
Experienced user
Berichten: 411
Lid geworden op: 28 nov 2009 21:08
Geslacht: Vrouw
Locatie: Zwevegem - Leuven

Re: Films, series,... die gaan over holebiliefde

Bericht door Secret2 » 06 okt 2010 22:51

Venice: the series. Een webserie waarin het hoofdpersonage (gespeeld door Chrystal Chapell) lesbisch is. De eerste reeks vond ik goed, de eerste aflevering van het tweede seizoen daarentegen vond ik nogal weird.
http://www.venicetheseries.com/

The secret daries of Anne Lister
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vzfvBOLQyBs

The gymnast
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FIrazog69fs

van dezelfde regisseur als de vorige maar jammergenoeg nog niet uit op dvd:
A marine story
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Ixk192SX9es

Puccini for beginners
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7xwlqctWV8M
"Not all girls are raving, bloody lesbians, you know!"
- "That is a misfortune I'm perfectly well aware of."
(The Killing of Sister George)

Gesloten