Voor het eerst stemmen / partijen en holebirechten

Inhoudelijke discussies over maatschappij, actualiteit en ongespecificeerde algemeenheden.
Samotex
Senior user
Senior user
Berichten: 809
Lid geworden op: 17 mar 2013 19:06
Geslacht: Man

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door Samotex » 22 feb 2014 10:56

De reden waarom ik niet extreem links stem, is omdat die partijen zogenaamd zwakkere mensen wil helpen, maar vaak werkt met een systeem van barema's voor bv. de huur van sociale woningen en dan gaan ze drie jaar terug in de tijd. Verdiende je toen 2 euro teveel en ben je in die tijd door schrijnende toestanden in moeilijke omstandigheden terechtgekomen, dan kunnen ze niets voor je doen.

Hetzelfde voor bv. het bemachtigen van een pro deo-advocaat. Die barema's zijn belachelijk laag waardoor een groot deel van de lagere middenklasse gewoon geen recht kan hebben op verdediging.

Ik hoor het ze graag zeggen dat ze de zwakkeren willen helpen, maar in de praktijk heb je vaak te maken met salonsocialisten.
Ze hebben een zwak voor allochtonen en zijn vaak blind voor wat dit systeem de laatste twintig jaar heeft teweeg gebracht. Vaak doen ze aan positieve discriminatie. Probeer eens als vlaming zijnde aan te kloppen bij het ocmw als je het moeilijk hebt, je krijgt bijlange niet de voordelen van de allochtonen.
Ook toevallig dat er in sociale wijken vooral vreemde namen op brievenbussen staan van mensen die heus nog niet zo lang hier zijn terwijl ik pakken Belgen ken die al jaren op wachtlijsten staan.

Stilicho
Forum addict
Forum addict
Berichten: 4684
Lid geworden op: 10 feb 2006 00:22
Geslacht: Man

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door Stilicho » 22 feb 2014 11:48

siegie schreef:Homovriendelijkheid is voor mij zeker geen reden om op een partij te stemmen, maar homofobie is natuurlijk wel een reden om er niet op te stemmen.
Inderdaad, dat is een goede barometer. Homofobie gaat zo goed als altijd hand in hand met ander louche gedachtegoed.

padzo
Regular user
Regular user
Berichten: 113
Lid geworden op: 05 apr 2013 15:51
Geslacht: Man
Locatie: Gent

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door padzo » 23 feb 2014 21:10

siegie schreef:Homovriendelijkheid is voor mij zeker geen reden om op een partij te stemmen, maar homofobie is natuurlijk wel een reden om er niet op te stemmen. En daarom vind ik het wat vreemd dat de NV-A zo vriendelijk wordt behandeld in de posts hierboven.
padzo schreef:Alle partijen buiten Vlaams Belang zijn voor het homohuwelijk en gelijke rechten. Dat N-VA zich op een manier weigerachtig opstelt tov holebi's, vind ik persoonlijk zever. Die onthouding had enkel te maken met subsidiariteit, zoals je dat bij een nationalistische partij bij zo goed als alle resoluties zou zien. Het argument 'inhoud/mensenrechten gaan voor op subsidiariteit' doet er eigenlijk niet toe, want die inhoud wordt evengoed op nationaal niveau verdedigd. LDD daarentegen is een twijfelgeval. Ik vind dat libertaire steeds maar vaag, dus weet niet zo goed wat ervan te denken. Punt is dat zij hier nu wel voor het homohuwelijk zouden zijn, maar 10 jaar geleden niet, omdat er geen maatschappelijk draagvlak voor was (men wil in die strekking zo veel mogelijk referenda voorzien, maar vertoont tegelijkertijd ademocratische en anarchistische trekje
Dus kan je eigenlik van extreem links t/m N-VA stemmen.
Door de manier waarop NV-A de laatste jaren van een zeer donkere onderstroom is aan het aftappen, kan je niet zeggen dat de volledige partij of alle partijtopleden homovriendelijk zijn. Je moet alleen al maar kijken naar tv-interviews met Bart De Wever, vooral op de sowieso al wat grappig-racistische en grappig-homofobe kanalen, waarin hij het over de regering Di Rupo heeft. De helft van de keren komt er wel een homo-gerelateerde opmerking versuikerd in humor. Homofobie bestrijd je niet door een paar jongeren te laten meelopen in een stoet, homofobie bestrijd je vooral door in de eerste plaats zelf niet homofoob te zijn, zelfs niet om grappig te doen en zeker niet om zo bewust stemmen te winnen.

Voor mij is er bitterweinig verschil in de homofobie van diepblauwe conservatieve liberalen (niet iedereen bij "Paars" was zo pro-homohuwelijk hoor), de achterban van het Vlaams Belang en de NV-A die deze achterban de laatste jaren met succes is aan het binnenhalen. Het steunen door NV-A of althans door NV-A'ers van acties tegen homofobie (en ik ken uiteraard homoseksuele NV-A'ers) kan de algemene conservatieve tendensen binnen deze partij en zeker de achterban niet tegengaan.
zou je me eens concrete voor beelden van die verdoken homofobische opmerkingen? N-VA heeft, vnl bij monde van De Wever(as usual), zich al verscheidene keren pró alle huidige rechten en zelfs méér geprofileerd inzake holebi's, ook in hun partijprogramma. Zonder grote fan te zijn van vele van hun standpunten en nog meer een groot deel van hun aanhang, denk ik 'ere wie ere toekomt'. In de Kamer en in't Vlaams Parlement keuren ze vaak met paars resoluties en wetten mee goed of voeren ze mee uit in eerste geval. Ik denk dat we daar niet cynisch moeten over doen. Ik ben hier gewoon eerlijk over, zonder zelf partijen zaligmakend te verklaren.

Auden
Experienced user
Experienced user
Berichten: 331
Lid geworden op: 28 jan 2014 10:43
Geslacht: Man

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door Auden » 23 feb 2014 21:33

De wijze waarop de N-VA het begrip "democratie" versmalt tot verkiezingen en (straat)protest discrediteert en soms criminaliseert, ontneemt de wapens van wie politiek actief en geëngageerd wil zijn (over holebidiscriminatie, maar eigenlijk over gelijk welk politiek thema). Op die manier kan je zonder echt homofoob te zijn toch in wezen een negatieve impact hebben. Zie ook het ik-walg-topic.
Spoiler! :
Gasquet schreef:Een Facebookvriend drukte goed uit hoe ik me voel bij het stemgedrag van de N-VA in het Europees Parlement:

Aan alle excuushomo's van de N-VA, subsidiariteitsprincipe (beslis op het gepaste niveau, niet te veel inmenging van Europa) voor discriminatiewetgeving maar niet als het gaat om alle economische sancties/boetes/wetgeving/besparingen etc. want die worden veelvuldig als reden voor het strenge sociaal-economische programma van de N-VA aangehaald. Ik walg van de manier waarop ze allochtonen, vrouwen, holebi's en invaliden inzetten om mensen op te roepen hun 'eigen verantwoordelijkheid' op te nemen. Denk daar maar eens over na voor je instemt met alle vaagheid die de N-VA doelbewust creëert
Ik ben nooit een N-VA fan geweest maar heb me wel redelijk lang gestoord aan het (regelmatig hersenloze) N-VA/Dewever gebash dat in linkse/progressieve kringen erg in de mode is. Tot nu. Wat de N-VA in Antwerpen aan het uitzetten is (geen medische hulp aan mensen die dat nodig hebben, softdrugsbeleid, GAS-systeem and so on) gecombineerd met dit soort dingen. Ik snap niet hoe iemand met enig moreel besef nog op deze partij kan stemmen en nog minder hoe ze dat gaan proberen uit te leggen. Fuck you, N-VA.
Tous les ennemis de la liberté parlent contre le despotisme d'opinion, parce qu'ils préfèrent le despotisme de la force.
Maximilien de Robespierre

simonke
New user
New user
Berichten: 61
Lid geworden op: 31 jan 2012 17:38
Geslacht: Man
Locatie: Wetteren

Voor het eerst stemmen

Bericht door simonke » 23 feb 2014 22:49

VindGeenNaam:p schreef:Ik denk dat als je wilt stemmen op een partij die "pro holebi" is of toch tenminste niets verkeerds over zegt dat je gewoon je best richt naar het linkse/progressieve politieke spectrum. De puur rechtse partijen (daarmee bedoel ik CD&V, NVA, Vlaams Belang,...) zijn nooit echt pro geweest denk ik.
Cdenv is eigenlijk centrum, niet rechts.

Volgens mij is zowat elke partij pro holebi's, behalve Vlaams Belang (die zijn schijnpro, zeggen dat ze er niet tegen zijn, terwijl ze dat, door hun daden, wel zijn).

Kortom: laat je keuze afhankelijk zijn van andere dingen dan holebi rechten. Als eender welke partij een wet die de rechten van holebi's nog verbetert (als dat zelf nog kan) voorstelt, dan denk ik wel dat die wet zal worden goedgekeurd door elke partij.

Kies gewoon wat jij denkt dat de beste keuze is voor jou, hou geen rekening met de keuze van anderen. En vergeet niet na te denken.

VindGeenNaam:p
Senior user
Senior user
Berichten: 1413
Lid geworden op: 19 aug 2010 22:56
Geslacht: Man
Locatie: Regio Kortrijk

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door VindGeenNaam:p » 24 feb 2014 08:02

simonke schreef: Cdenv is eigenlijk centrum, niet rechts.
Nja "centrum"... Een partij met die "C" in de naam vind ik eerder conservatief.
A smile is the shortest distance between two people - Victor Borge

simonke
New user
New user
Berichten: 61
Lid geworden op: 31 jan 2012 17:38
Geslacht: Man
Locatie: Wetteren

Voor het eerst stemmen

Bericht door simonke » 24 feb 2014 23:12

VindGeenNaam:p schreef:
simonke schreef: Cdenv is eigenlijk centrum, niet rechts.
Nja "centrum"... Een partij met die "C" in de naam vind ik eerder conservatief.
Het is eerder conservatief om te denken dat alles wat met geloof te maken heeft conservatief is. Cdenv heeft volgens mij nog maar erg weinig van die C. Bovendien heeft conservatisme volgens mij minder te maken met links en rechts, maar met extreem of niet extreem.

VindGeenNaam:p
Senior user
Senior user
Berichten: 1413
Lid geworden op: 19 aug 2010 22:56
Geslacht: Man
Locatie: Regio Kortrijk

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door VindGeenNaam:p » 25 feb 2014 08:16

simonke schreef:Het is eerder conservatief om te denken dat alles wat met geloof te maken heeft conservatief is. Cdenv heeft volgens mij nog maar erg weinig van die C. Bovendien heeft conservatisme volgens mij minder te maken met links en rechts, maar met extreem of niet extreem.
Daar ben ik niet echt akkoord mee, ik kijk in eerste plaats naar hoe een partij principiëel in mekaar zou zitten (mogelijks verkeerde gedachtegang) en dan lijkt een niet-rechtse/niet-conservatieve "Christelijke" partij een oxymoron. Maar dat is gewoon mijn mening.
(Niet mn bedoeling om een hele discussie te starten)
A smile is the shortest distance between two people - Victor Borge

Liro
Senior user
Senior user
Berichten: 1360
Lid geworden op: 02 nov 2011 21:44
Geslacht: Man
Locatie: Leuven

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door Liro » 25 feb 2014 10:13

Check het gedrag van de CD&V met betrekking tot abortus- en euthanasie-onderwerpen. Ze varen daar nog altijd een meer conservatieve koers.
All the world is not, of course, a stage, but the crucial ways in which it isn't, are not easy to specify.

smafie
Regular user
Regular user
Berichten: 108
Lid geworden op: 27 feb 2013 11:00
Geslacht: Man
Locatie: Gent (kot)

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door smafie » 25 feb 2014 22:58

Wow, ik lees hier toch behoorlijk veel zever.
Ik vind het, zeker in België, nogal bizar om je stem te laten bepalen door de holebivriendelijkheid van een partij. Zolang je niet op het Vlaams Belang stemt, kan je namelijk moeilijk verkeerd stemmen wat dat betreft.
Als ik me niet vergis was er, buiten het VB dan (en CDH, maar daar kan je dus niet op stemmen) geen enkele partij die tegen het homohuwelijk heeft gestemd. En dat is toch al een dikke tien jaar geleden. Alle partijen hebben ook wel holebi's in hun rangen, sturen hun delegatie naar de Gay Pride enzovoort. Natuurlijk zullen sommige partijen, met name Groen en Open Vld hun sympathie wat nadrukkelijker betuigen dan anderen. Groen stelt zich op als een erg progressieve partij, Open Vld benadrukt graag de vrijheid van het individu. CD&V, NV-A en sp.a gaan zich misschien iets minder nadrukkelijk profileren omdat een deel van hun kiezerspotentieel conservatiever is.
Spoiler! :
Aangezien holebirechten -in mijn ogen toch- net bij uitstek iets is dat op Europees/internationaal niveau moet worden geregeld, denk ik ook dat NV-A zich heeft onthouden in het Europees parlement (onder het mom van subsidiariteit) om dat deeltje van haar achterban "waarvoor dat homogedoe toch niet nodig is" eens te plezieren. Gewoon een strategische/opportunistische (nu ben ik wel subjectief zeg) zet, in mijn ogen. Maar dat terzijde.
Samotex schreef:Meestal zijn hun leden en aanhangers mensen van rijke komaf met weinig empathie voor sociaal zwakkeren.
Ik wil maar zeggen: holebi's zijn vaak mensen die zeer professioneel zijn, iets vaker nog zonder kinderen, meer carrièregericht. Ze hebben er dus alle baat bij om pro holebi te zijn in die zin dat ze weten dat holebi's vaak goed zijn voor de economie. Ze zitten totaal niet in met het sociale verweer of gevoel van holebi's.
Grootste zever ever ofzo. Als Open Vld jou drie maanden lang heeft opgesloten in een van haar martelkamers, snap ik je reactie. Anders is ze echt ongelofelijk zielig. En als je de liberalen zo'n apathische fascisten vindt, snap ik al helemaal niet dat je wel voor NV-A zou stemmen.
mientje schreef:CD&V: dubbel, ze blijven christenen
Ook dit snijdt weinig hout. De partijfilosofie berust inderdaad nog steeds op christelijke waarden - alle partijfilosofieën eigenlijk - maar daar blijft het echt wel bij. Wat die euthanasie betreft (iets compleet anders dan holebirechten trouwens), als je niet akkoord gaat met de nieuwe wetgeving, hoeven daar niet per se religieuze motieven achter te zitten.

Conclusie: stem gewoon niet op het VB, tenzij je graag andere prioriteiten stelt natuurlijk en je de Vlaamse onafhankelijkheid en het vertrek van je Congolese buurman graag zo snel mogelijk achter de rug hebt, en laat je keuze voor de rest niet afhangen van holebirechten. Lees vooral de partijprogramma's, volg eens een debat op televisie, lees de krant en elimineer de koppen die je niet kunt zien. En voila, uw mening zal spoedig gevormd zijn.

mientje
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3280
Lid geworden op: 23 mei 2010 14:21
Geslacht: Vrouw
Locatie: Roeselare/Leuven

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door mientje » 26 feb 2014 07:24

Mijn conclusie is gebaseerd op wat ik lees. Als je in Google 'cd&v holebi' intikt, dan zijn de krantenartikels toch dubbel. Dat komt misschien niet omdat ze christelijk zijn, maar in mijn ogen zijn ze nog altijd meer voor het traditionele gezin.

Ik vind het vreemd dat enkel VB wordt afgekraakt door velen op dat vlak. Als je dan je stem wil laten gelden op basis van holebivriendelijkheid, dan kies je toch een partij die er echt op eigen initiatief iets voor doet. Ja, alle partijen zijn tegenwoordig holebivriendelijk, maar ik zie ze niet allemaal wetsvoorstellen indienen voor meer gelijke rechten.

Auden
Experienced user
Experienced user
Berichten: 331
Lid geworden op: 28 jan 2014 10:43
Geslacht: Man

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door Auden » 26 feb 2014 08:24

smafie schreef:Wow, ik lees hier toch behoorlijk veel zever.
Ik ook 8), een paar voorbeelden.
smafie schreef: De partijfilosofie [van CD&V] berust inderdaad nog steeds op christelijke waarden - alle partijfilosofieën eigenlijk - maar daar blijft het echt wel bij.
Als je gelijk hebt, stel ik voor ons in stilte en gebed te bezinnen tot we via goddelijke genade stemadvies krijgen. Nee, ernstig, ik denk dat dit een grove veralgemening is en los van het twijfelachtige waarheidsgehalte, zeer weinig bruikbaar als criterium om politieke ideologie te beoordelen.
smafie schreef: Conclusie: stem gewoon niet op het VB, tenzij je graag andere prioriteiten stelt natuurlijk en je de Vlaamse onafhankelijkheid en het vertrek van je Congolese buurman graag zo snel mogelijk achter de rug hebt, en laat je keuze voor de rest niet afhangen van holebirechten. Lees vooral de partijprogramma's, volg eens een debat op televisie, lees de krant en elimineer de koppen die je niet kunt zien. En voila, uw mening zal spoedig gevormd zijn.
Dat eerste ondergraaft je betoog en die laatste uitspraak is, excusez le mot, een uiting van het platst denkbare populisme, minder plat mocht je krantenkoppen bedoelen, maar even populistisch ;).

Maar, hé, ik wou enkel het "gezever" counteren, niet je verzuurd afkatten ;).
Ik volg mientje volledig in haar oordeel over CD&V ("dubbel" is eigenlijk nog vriendelijk geformuleerd ;) ). Een kort geheugen is altijd in het voordeel van die partij geweest (een paar voorbeeldjes, uit de losse pols en google, hier en hier), ook al weet ik dat ze divers was en is en intussen standpunten heeft bijgesteld. Het gaat erom dat ze nooit het initiatief zou genomen hebben tot bepaalde sociaal-ethische wetgeving. De christelijke achtergrond van die houding kan je nuanceren door te verwijzen naar de enorme rancune van CD&V over de oppositiebeurt ten tijde van paars - maar dat maakt alles alleen maar bedenkelijker in mijn ogen.
Tous les ennemis de la liberté parlent contre le despotisme d'opinion, parce qu'ils préfèrent le despotisme de la force.
Maximilien de Robespierre

smafie
Regular user
Regular user
Berichten: 108
Lid geworden op: 27 feb 2013 11:00
Geslacht: Man
Locatie: Gent (kot)

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door smafie » 26 feb 2014 10:17

mientje schreef:Mijn conclusie is gebaseerd op wat ik lees. Als je in Google 'cd&v holebi' intikt, dan zijn de krantenartikels toch dubbel. Dat komt misschien niet omdat ze christelijk zijn, maar in mijn ogen zijn ze nog altijd meer voor het traditionele gezin.

Ik vind het vreemd dat enkel VB wordt afgekraakt door velen op dat vlak. Als je dan je stem wil laten gelden op basis van holebivriendelijkheid, dan kies je toch een partij die er echt op eigen initiatief iets voor doet. Ja, alle partijen zijn tegenwoordig holebivriendelijk, maar ik zie ze niet allemaal wetsvoorstellen indienen voor meer gelijke rechten.
Net gedaan. :P Natuurlijk zul je dingen vinden die tegen de partij kunnen worden gebruikt, maar dat is echt voor elke partij zo (Groen misschien als enige uitzondering, dat weet ik niet zeker). Als er over "gevoelige" thema's wordt gestemd, zullen de partijleden die zich echt niet kunnen verzoenen met een partijstandpunt over een wetsvoorstel gewoon even een koffietje gaan drinken in de cafetaria wanneer dat wetsvoorstel wordt gestemd. Herman De Croo heeft zich indertijd bijvoorbeeld ook onthouden tijdens de stemming over holebi-adoptie, las ik pas in een interview. Ik zei dus al dat niet elke partij zich even nadrukkelijk profileert, maar dat wil daarom niet per se iets zeggen.
Auden schreef:
smafie schreef: De partijfilosofie [van CD&V] berust inderdaad nog steeds op christelijke waarden - alle partijfilosofieën eigenlijk - maar daar blijft het echt wel bij.
Als je gelijk hebt, stel ik voor ons in stilte en gebed te bezinnen tot we via goddelijke genade stemadvies krijgen. Nee, ernstig, ik denk dat dit een grove veralgemening is en los van het twijfelachtige waarheidsgehalte, zeer weinig bruikbaar als criterium om politieke ideologie te beoordelen.
Ik stelde gewoon vast dat onze hele cultuur door 2000 jaar christendom wordt beïnvloed. Dikke kans dus dat partijprogramma's niet aan die invloed zijn ontsnapt. Wist je trouwens dat de de Groenen zijn voortgesproten uit een christelijke bezinningsbeweging?
Auden schreef:
smafie schreef: Conclusie: stem gewoon niet op het VB, tenzij je graag andere prioriteiten stelt natuurlijk en je de Vlaamse onafhankelijkheid en het vertrek van je Congolese buurman graag zo snel mogelijk achter de rug hebt, en laat je keuze voor de rest niet afhangen van holebirechten. Lees vooral de partijprogramma's, volg eens een debat op televisie, lees de krant en elimineer de koppen die je niet kunt zien. En voila, uw mening zal spoedig gevormd zijn.
Dat eerste ondergraaft je betoog en die laatste uitspraak is, excusez le mot, een uiting van het platst denkbare populisme, minder plat mocht je krantenkoppen bedoelen, maar even populistisch ;).

Maar, hé, ik wou enkel het "gezever" counteren, niet je verzuurd afkatten ;).
Nee hoor, ik had echt over hoofden van politici. :P Maar ik lachte er maar wat mee. Alhoewel het natuurlijk zo wel werkt in de praktijk. :)
Auden schreef:Ik volg mientje volledig in haar oordeel over CD&V ("dubbel" is eigenlijk nog vriendelijk geformuleerd ;) ). Een kort geheugen is altijd in het voordeel van die partij geweest (een paar voorbeeldjes, uit de losse pols en google, hier en hier), ook al weet ik dat ze divers was en is en intussen standpunten heeft bijgesteld. Het gaat erom dat ze nooit het initiatief zou genomen hebben tot bepaalde sociaal-ethische wetgeving. De christelijke achtergrond van die houding kan je nuanceren door te verwijzen naar de enorme rancune van CD&V over de oppositiebeurt ten tijde van paars - maar dat maakt alles alleen maar bedenkelijker in mijn ogen.
Welja, maar bij sp.a zullen er ook wel een paar allochtone parlementariërs zijn die ook geen fan waren van de campagne. En het zou inderdaad niet mogen, maar als de christendemocraten op dat moment in de meerderheid hadden gezeten, zouden ze er waarschijnlijk wel voor gezorgd hebben dat andersdenkende parlementsleden hun bek hielden. :P

Samotex
Senior user
Senior user
Berichten: 809
Lid geworden op: 17 mar 2013 19:06
Geslacht: Man

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door Samotex » 27 feb 2014 10:50

@Smafie: denk dat iedere normaal denkende mens wel weet dat Open VLD staat voor de economie draaiende te houden en dat haar aanhangers zeer vaak elitair volk zijn. De vrijheid van het individu is vooral gebaseerd op vrijheid van wat je met je geld doet. Maar je moet wel eerst geld hebben. Gaat dan over thema's als belasten van een tweede en derde verblijf, vermogensbelasting, de zaak Johnny Thys,....Allemaal dingen waar zeer grote bedragen aan geld mee gemoeid zijn en waar de gemiddelde man in de straat geen boodschap aan heeft en met de nodige argwaan tegenover staat.
De boodschap van: wow, ze geven ons vrijheid heeft wel degelijk pakken addertjes onder het gras zitten.
Je zal zeer zelden mensen die het financieel moeilijk hebben voor deze partij zien stemmen.

siegie
Forum addict
Forum addict
Berichten: 2911
Lid geworden op: 04 mar 2002 01:00
Geslacht: Man
Locatie: Antwerpen

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door siegie » 27 feb 2014 21:52

padzo schreef:zou je me eens concrete voor beelden van die verdoken homofobische opmerkingen? N-VA heeft, vnl bij monde van De Wever(as usual), zich al verscheidene keren pró alle huidige rechten en zelfs méér geprofileerd inzake holebi's, ook in hun partijprogramma. Zonder grote fan te zijn van vele van hun standpunten en nog meer een groot deel van hun aanhang, denk ik 'ere wie ere toekomt'. In de Kamer en in't Vlaams Parlement keuren ze vaak met paars resoluties en wetten mee goed of voeren ze mee uit in eerste geval. Ik denk dat we daar niet cynisch moeten over doen. Ik ben hier gewoon eerlijk over, zonder zelf partijen zaligmakend te verklaren.
Elke besturende partij in België draagt de paarse wetten mee uit, dat is geen onderscheidend kenmerk tussen hen.

En neen, ik kan u geen concretere voorbeelden geven dan gesprekken met De Wever in talkshows enkele jaren geleden, kort na de vorming van de huidige regering, waarin er echt te veel verwijzingen waren naar de homoseksualiteit van Di Rupo. Dit is nog enkele keren erna teruggekomen en ik vond dat bijzonder wansmakelijk, al helemaal voor een partijvoorzitter. Dat samen met het aanpappen bij meer dan gewoon rechts, neigt me niet onmiddellijk tot "ere". Ik houd ook geen archieven bij, daarvoor moet je bij Harvey zijn, maar die hebben ze terecht geband :)

En af en toe een pro-homorechten standpunt verkondigen doet weinig goeds als je het tegenspreekt bij de rest van uw uitspraken als het niet specifiek over homorechten gaat.
Onderschrift lijkt slecht Nederlands.

simonke
New user
New user
Berichten: 61
Lid geworden op: 31 jan 2012 17:38
Geslacht: Man
Locatie: Wetteren

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door simonke » 27 feb 2014 22:41

Ik hoop dat iedereen die enkel naar holebirechten eens goed nadenkt... Of nu de ene partij of de andere partij wint, er zal telkens evenveel veranderen aan de holebirechten: niets.

En over die CD&V: kijk... Ik begrijp niet dat jullie die zomaar, zonder nadenken bestempelen als een conservatieve partij. CD&V is pro holebirechten, ik hoop dat jullie dat willen beseffen. Staar echt niet blindelings op die C. Het is niet omdat de christenen in Amerika tot de conservatieven behoren dat dit in België ook zo is. In België hebben de gelovigen al lang beseft dat ze alles met een korrel zout mogen nemen, ik ken zat Christenen (ja die naar de kerk gaan elke week) die pro holebi rechten zijn, eigenlijk zelf dat ik er geen enkele ken die er tegen is.

http://www.cdenv.be/actua/onderwijspakk ... bestrijden

En ja, CD&V heeft soms een dubbele houding tegenover holebirechten, maar ze gaat nooit anti holebiwetten afkondigen? Dat is echt bizar.

Ik snap niet dat je zou stemmen op een partij enkel omdat die de holebi rechten, die bijna niet meer te verbeteren zijn, steunt. Want dat doen alle partijen. Stem op een partij omdat dat goed is voor de andere dingen.

Denk gewoon eens na. Er bestaat in België geen enkele partij (behalve VB... die zijn er voor de mensen met een laag IQ) die negatief staat tegen holebi rechten.

Préttiggestoord
Senior user
Senior user
Berichten: 1090
Lid geworden op: 18 okt 2011 20:55
Geslacht: Man
Locatie: Rupelstreek

Re: Voor het eerst stemmen

Bericht door Préttiggestoord » 27 feb 2014 23:06

Volgens mij stemmen de mensen hier niet enkel om homorechten, maar komt dat hier gewoon meer aan bod omdat het hier een holebiforum is.. CD&V heeft ook gematigde christenen, maar er bestaat nog wel steeds een conservatieve achterban waar ze al vaker voor in spreidstand zijn gaan staan. De laatste weken is er wel vaker een wisselmeerderheid nodig geweest.

CD&V stemt misschien niet tegen, maar ze stemt ook zeker niet mee. In het verleden is dat (op vlak van holebi-adoptie) al wel vaker gebleken dat ze vaak niet meestemmen met het voorstel dat het voordeligste zou zijn voor holebi's en dan uiteindelijk met een afgezwakt plan afkomen. Zo kunnen ze zeggen van 'kijk wat we bereikt hebben', terwijl ze zich eigenlijk net conservatiever hebben opgesteld.

Deze week zagen we dan ook het familienamenvoorstel. CD&V heeft liever enkel de naam van de vader of de combinatie van vader-moeder. Waar slaagt dat dan weer op? Doet mij eerder denken aan het Vlaams Belang, die zijn ook ouderwets.

Ik geef hierbij niet weer voor welke partij ik zou stemmen. Geen enkele partij verdient mijn stem eerlijk gezegd.
Laatst gewijzigd door Préttiggestoord op 27 feb 2014 23:07, 1 keer totaal gewijzigd.

Auden
Experienced user
Experienced user
Berichten: 331
Lid geworden op: 28 jan 2014 10:43
Geslacht: Man

Re: Voor het eerst stemmen / partijen en holebirechten

Bericht door Auden » 19 mei 2014 09:38

Tijd om er de actualiteit eens bij te halen... Alweer het gekende patroon: meedoen met de pride en in hetzelfde weekend lomp over de schreef gaan, vervolgens ontkennen dat het zo bedoeld was en, ja, verontwaardigd zijn dat men hier spel van maakt. Ok, het kan een domme communicatie geweest zijn, maar ik zie het als een symptoom van een ideologie die elke structurele problematiek (vb. structurele discriminatie) ontkent en doet alsof het over individuele gevallen gaat.
Ik denk dat je niet bijzonder tegen N-VA moet zijn om te kunnen zeggen dat dit ongepast is. Als links of een andere rechtse partij hetzelfde deed, zou ik er ook schande van spreken.

Afbeelding
Tous les ennemis de la liberté parlent contre le despotisme d'opinion, parce qu'ils préfèrent le despotisme de la force.
Maximilien de Robespierre

JFK
I have no life
I have no life
Berichten: 6574
Lid geworden op: 06 jan 2010 23:07
Geslacht: Man
Locatie: The Upper East Side of Ghent.
Contacteer:

Re: Voor het eerst stemmen / partijen en holebirechten

Bericht door JFK » 19 mei 2014 10:21

Historische gebeurentissen zo hard misbruiken en incorrect gebruiken.....Bah.
:kots:

En dan zwijg ik nog over de andere bashing-en clichébeelden die ze gebruiken...
Fluctuat nec mergitur

Stilicho
Forum addict
Forum addict
Berichten: 4684
Lid geworden op: 10 feb 2006 00:22
Geslacht: Man

Re: Voor het eerst stemmen / partijen en holebirechten

Bericht door Stilicho » 22 mei 2014 21:31

Ik kan deze keer niet gaan stemmen, ook niet via volmacht en vind het wel spijtig, zeker omdat het over drie verkiezingen gaat...

Gesloten