informatica-vragen/problemen

De FAQ volledig gelezen en nog geen antwoord op je vraag? Nood aan een forumhandleiding? Een fantastisch idee voor het forum? Vind en deel het hier!

Moderators: redwings, Pancake, Wall, JFK, idk, Reuel, Coincidence

338 berichten • Pagina 16 van 171 ... 13, 14, 15, 16, 17

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor Galimatias » 13 mei 2009 01:21
Quote
unlivingsava schreef:
Laartje schreef:Mijn firefox crasht de laatste tijd ook redelijk vaak, er blijft dan na afsluiten een proces van firefox draaien dat ik niet afgesloten krijg, waarna ik telkens opnieuw moet rebooten.

Nogal irritant allemaal, iemand een idee wat de problemen zouden kunnen zijn?
Virusscan en adaware heb ik al laten draaien, zonder resultaat...


Inzake Firefox, welke versie heeft u draaien? Versie 3.x is de laatste versie, indien niet de recentste even de nieuwste installeren.

Even schijf opshonen met behulp van schijfopruiming of Ccleaner is ook altijd handig ;-) en een maandelijkse defragmentatie.

Ik heb hetzelfde probleem als Laartje... De Firefox-versie die ik gebruik is de meest recente; defragmenteren gebeurt regelmatig en Kaspersky heeft geen meldingen gegeven van virussen of malware. Om één of andere reden sluit de browser soms plots af, na het geven van een foutmelding. :-?

Gelukkig heb ik wel ingesteld - misschien ook handig voor jou, Laartje? - dat Firefox steeds de laatst geopende tabbladen onthoudt en herstelt indien de browser vastloopt/onverwacht dient afgesloten te worden. Soms krijg ik, na het 'correct' afsluiten van Firefox, de melding "Firefox is reeds actief, maar reageert niet. Om een nieuwe sessie te starten, dient u de vorige te sluiten." Eenmaal ik het programma dan geforceerd heb afgesloten (via de Task Manager) en Firefox opnieuw open, werkt het terug zonder problemen. Vreemd!
Timeo Danaos et dona ferentes.

Mwah schreef: Gelukkig kan je altijd rekenen op de alwetende Galimatias :adore:
Avatar gebruiker
Galimatias
Forum addict
Forum addict

Berichten: 4594
Geregistreerd: 06 mei 2008 01:41
Woonplaats: Leuven
Leeftijd: 29
Geslacht: Man

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor icaras » 13 mei 2009 01:47
Quote
unlivingsava schreef:
icaras schreef:Is er een manier om een externe harde schijf wireless met je computer te verbinden. Ik ben die usb/firewire draden grondig beu.
Via bluetooth sticks of zoiets? Of heb ik nu aangetoond dat ik weinig kennis van computers heb? :D

Netwerkschijf aan je router hangen (in geval van thuisnetwerk) zodat deze vanaf je thuisnetwerk kan bereikt worden (en het thuisnetwerk ook draadloos is).
Andere methode is een thuisserver die tegenwoordig ook meer opkomt.

Tja, op kot is de router bizar genoeg nergens te bespeuren. (Misschien staat die ergens in de kelder.)
't Is alleszins een goed idee voor thuis. Bedankt voor de informatie :)
lead us not into temptation
Avatar gebruiker
icaras
Regular user
Regular user

Berichten: 247
Geregistreerd: 16 jan 2009 22:35
Woonplaats: Gent (kot)
Leeftijd: 31
Geslacht: Man

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor Omicron » 13 mei 2009 10:15
Quote
Galimatias schreef:
unlivingsava schreef:
Laartje schreef:Mijn firefox crasht de laatste tijd ook redelijk vaak, er blijft dan na afsluiten een proces van firefox draaien dat ik niet afgesloten krijg, waarna ik telkens opnieuw moet rebooten.

Nogal irritant allemaal, iemand een idee wat de problemen zouden kunnen zijn?
Virusscan en adaware heb ik al laten draaien, zonder resultaat...


Inzake Firefox, welke versie heeft u draaien? Versie 3.x is de laatste versie, indien niet de recentste even de nieuwste installeren.

Even schijf opshonen met behulp van schijfopruiming of Ccleaner is ook altijd handig ;-) en een maandelijkse defragmentatie.

Ik heb hetzelfde probleem als Laartje... De Firefox-versie die ik gebruik is de meest recente; defragmenteren gebeurt regelmatig en Kaspersky heeft geen meldingen gegeven van virussen of malware. Om één of andere reden sluit de browser soms plots af, na het geven van een foutmelding. :-?

Welke add-ins gebruiken jullie?
Op welke pagina's gebeurt dat?
ik heb dat een tijdje geleden ook aan de hand gehad en dat had iets met de silverlight plugin te maken, dus het kan goed zijn dat jullie probleem ook veroorzaakt wordt door een specifieke pagina...
Avatar gebruiker
Omicron
Forum addict
Forum addict

Berichten: 4000
Geregistreerd: 27 okt 2005 16:50
Geslacht: Man

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor Laartje » 13 mei 2009 10:39
Quote
Het gebeurt vaak op facebook, maar ook op megavideo.
Vooral als firefox een tijdje open staat maar niet actief gebruikt wordt (vb om filmpjes in te laden ofzo) komt het voor, maar soms ook daarbuiten.
De plugins weet ik ni vanbuiten, zit op stage nu :)
Ik krijg ook heel vaak bovenstaande foutmelding als ik correct afsluit, maar soms krijg ik het proces dan zelfs niet gestopt, en moet ik dus rebooten.

Ik heb inderdaad ook de meest recente versie van firefox draaien, heb wel de indruk dat het pas begonnen is na één van de recentste updates.

Wat betreft Avast, ik zal dat eens proberen, thx!
If it doesn't kill you, it can only make you stronger.
Avatar gebruiker
Laartje
I have no life
I have no life

Berichten: 6716
Geregistreerd: 04 nov 2001 02:00
Woonplaats: Antwerpen
Leeftijd: 33


Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor Galimatias » 13 mei 2009 10:49
Quote
Omicron schreef:
Galimatias schreef:Ik heb hetzelfde probleem als Laartje... De Firefox-versie die ik gebruik is de meest recente; defragmenteren gebeurt regelmatig en Kaspersky heeft geen meldingen gegeven van virussen of malware. Om één of andere reden sluit de browser soms plots af, na het geven van een foutmelding. :-?

Welke add-ins gebruiken jullie?
Op welke pagina's gebeurt dat?
ik heb dat een tijdje geleden ook aan de hand gehad en dat had iets met de silverlight plugin te maken, dus het kan goed zijn dat jullie probleem ook veroorzaakt wordt door een specifieke pagina...

Add-ons (up to date allemaal):
Spoiler! :
AdBlock Plus 1.0.2
British English Dictionary 1.19
Deutsches Wörterbuch 1.0.1
Diccionario de Español/España 1.2.1
Dictionary Switcher 1.0
Dictionnaire HunSpell en français 2.0
Dictionnaire HunSpell en français (réforme 1990) 2.0
Download Status 1.2
Download Statusbar 0.9.6.5
FacePAD: Facebook Photo Album Downloader 0.5.8
FoxTab 1.1.2
GooglePreview 3.20
Hyperwords 5.5
Microsoft .NET Framework Assistant 1.0
PDF Download 2.2.0.0
qtl 13.7 (language translation)
Skype extension for Firefox 2.2.0.102
United States English Dictionary 3.0.3
Winamp Toolbar 5.6.10.1
Woordenboek Nederlands 2.1.1


Na wat zoeken heb ik een foutmelding teruggevonden, al kwam die ook vroeger voor (zij het veel minder frequent):
Spoiler! :
Afbeelding

Zoals Laartje ook al gezegd heeft, neemt de kans op vastlopen en/of geforceerd moeten afsluiten van Firefox toe naarmate de browser langer geopend is. Ik heb vrijwel altijd verschillende tabbladen openstaan, maar op zich niets 'speciaals': Gmail, Facebook en het forum voornamelijk. Ik gebruik nooit Megavideo of andere videosites (buiten YouTube dan), dus daar ligt het denk ik niet aan.
Timeo Danaos et dona ferentes.

Mwah schreef: Gelukkig kan je altijd rekenen op de alwetende Galimatias :adore:
Avatar gebruiker
Galimatias
Forum addict
Forum addict

Berichten: 4594
Geregistreerd: 06 mei 2008 01:41
Woonplaats: Leuven
Leeftijd: 29
Geslacht: Man

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor badgirls24 » 22 mei 2009 23:12
Quote
Springbal schreef:Misschien defragmenteren of zo. Want mijn laptopje loopt na 2,5 jaar nog vlotjes, maar da's een ander merk.


Het defragmenteren van het bestandsyteem ntfs is totaal overbodig :p Of je moet nog het oude Fat32 bestandssysteem gebruiken..

(bron: http://www.pchelper.nl/forum/lofiversio ... 71812.html ;) )

Maar ik heb niet gezegd dat je het eens 1 keer op het jaar kan doen he :p Maar niet altijd met onderhoudsbeurten zoals bij mij elke week :p Dan ziet de pc de bomen door het bos niet-meer :p
Respect quote's:
Spoiler! :
Mchll schreef:Alles komt uiteindelijk wel goed, en of je nu hetero, homo, bi, lesbisch.. eender wat bent.. Als je je maar goed voelt bij wie je samen bent.. Die 'stempel' maakt het verschil niet hoor..

AGE-411 schreef:Je bent hetero en je zegt dat je 'helaas' geen holebi bent? :o
Wou je dan bi of homo zijn mss? :o

Appleheadcat schreef:Ik ben eigenlijk wel een fan van jou, badgirls24. :rock:
Avatar gebruiker
badgirls24
Experienced user
Experienced user

Berichten: 577
Geregistreerd: 30 dec 2008 00:36
Woonplaats: Rond Mechelen
Leeftijd: 24
Geslacht: Man

Re:

Berichtdoor badgirls24 » 23 mei 2009 19:41
Quote
Dr.Feel schreef:Draadloos internet dat wél werkt bij vriendje thuis maar bij mij thuis niet. Met dezelfde laptop dus. Daar wel, hier niet.
En met m'n vorige laptop lukte het hier thuis ook (vorige week nog) maar nu dus niet meer.
Iemand n idee?


Firmware versie van de router eens upgrade. De security van de router eens bekijken op het op ip(bv): 192.168.1.x :p Bekijk even de manual van je router :)
Respect quote's:
Spoiler! :
Mchll schreef:Alles komt uiteindelijk wel goed, en of je nu hetero, homo, bi, lesbisch.. eender wat bent.. Als je je maar goed voelt bij wie je samen bent.. Die 'stempel' maakt het verschil niet hoor..

AGE-411 schreef:Je bent hetero en je zegt dat je 'helaas' geen holebi bent? :o
Wou je dan bi of homo zijn mss? :o

Appleheadcat schreef:Ik ben eigenlijk wel een fan van jou, badgirls24. :rock:
Avatar gebruiker
badgirls24
Experienced user
Experienced user

Berichten: 577
Geregistreerd: 30 dec 2008 00:36
Woonplaats: Rond Mechelen
Leeftijd: 24
Geslacht: Man

Re:

Berichtdoor badgirls24 » 23 mei 2009 19:51
Quote
Berten schreef:
Eight schreef:Haj,

wat doe je met een pc die te pas en te onpas plots een akelig blauw scherm vertoont met daarop een uitleg van "Een apparaatstuurprogramma dat op uw computer is geïnstalleerd, heeft het probleem veroorzaakt" met daarbij nog wat technische uitleg waar ik geen *tuut*van snap? :x

Dank!


Stopcode opzoeken ;p lol :p iets in de aard: 0x0000fe ofzo ;)
Google even de fout en je hebt direct genoeg informatie om het op te lossen ;)

Waar vindt ik de stopfout(code?): Afbeelding

Start hij terug op als hij het blauwe scherm toont en je kan de stopcode niet lezen omdat hij te snel herstart:

Druk op de startknop van je pc-->na het bios scherm op f8 drukken --> systeem na systeemcrashe herstarten uitschakelen + enter(met pijltjestoets aanduiden ;)) en wachten tot je weer en bleu screen krijgt :p
Respect quote's:
Spoiler! :
Mchll schreef:Alles komt uiteindelijk wel goed, en of je nu hetero, homo, bi, lesbisch.. eender wat bent.. Als je je maar goed voelt bij wie je samen bent.. Die 'stempel' maakt het verschil niet hoor..

AGE-411 schreef:Je bent hetero en je zegt dat je 'helaas' geen holebi bent? :o
Wou je dan bi of homo zijn mss? :o

Appleheadcat schreef:Ik ben eigenlijk wel een fan van jou, badgirls24. :rock:
Avatar gebruiker
badgirls24
Experienced user
Experienced user

Berichten: 577
Geregistreerd: 30 dec 2008 00:36
Woonplaats: Rond Mechelen
Leeftijd: 24
Geslacht: Man

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor badgirls24 » 23 mei 2009 19:59
Quote
@galimatias: installeer dit eens opnieuw: http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

downloaden en installeren :) Probleem zou opgelost moeten zijn (schiet me niet af als het niet is :p)
(en uiteraard op eigen risico! heb je men privé bericht gelezen ?)
Respect quote's:
Spoiler! :
Mchll schreef:Alles komt uiteindelijk wel goed, en of je nu hetero, homo, bi, lesbisch.. eender wat bent.. Als je je maar goed voelt bij wie je samen bent.. Die 'stempel' maakt het verschil niet hoor..

AGE-411 schreef:Je bent hetero en je zegt dat je 'helaas' geen holebi bent? :o
Wou je dan bi of homo zijn mss? :o

Appleheadcat schreef:Ik ben eigenlijk wel een fan van jou, badgirls24. :rock:
Avatar gebruiker
badgirls24
Experienced user
Experienced user

Berichten: 577
Geregistreerd: 30 dec 2008 00:36
Woonplaats: Rond Mechelen
Leeftijd: 24
Geslacht: Man

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor o.. » 03 jun 2009 15:40
Quote
Kan je een pdf bestand terug omzetten in een word document?
Welk programma bestaat daar dan voor.
Zelf heb ik cutepdf writer om pdf te maken.
ps mijn computerkennis is nul
The only way to make a traffic junction safe, is to make it dangerous.
Avatar gebruiker
o..
Regular user
Regular user

Berichten: 297
Geregistreerd: 25 nov 2008 22:55
Leeftijd: 27
Geslacht: Vrouw

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor unlivingsava » 03 jun 2009 23:04
Quote
o.. schreef:Kan je een pdf bestand terug omzetten in een word document?
Welk programma bestaat daar dan voor.
Zelf heb ik cutepdf writer om pdf te maken.
ps mijn computerkennis is nul

Is beetje te zien hoe de pdf geschreven is. Als de PDF de tekst als afbeelding heeft opgeslagen ipv tekstuele vorm dan zal het idd niet gaan. Als het PDF document beveiligt is zal copy-paste ook niet lukken.
Maar goed, je kan het mss proberen via onderstaande link:
http://www.pdftoword.com/
Unliving Sava
Avatar gebruiker
unlivingsava
Regular user
Regular user

Berichten: 137
Geregistreerd: 24 nov 2008 23:56
Woonplaats: Adegem
Leeftijd: 32
Geslacht: Man


Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor Bernard » 15 jun 2009 13:42
Quote
hoe maak je van een dvd'tje, opgenomen van videocamera, een mwvbestand? :D
Avatar gebruiker
Bernard
**BANNED**

Berichten: 3686
Geregistreerd: 17 okt 2003 13:48
Woonplaats: Gent
Leeftijd: 43
Geslacht: Man


Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor unlivingsava » 15 jun 2009 18:44
Quote
Bernard schreef:hoe maak je van een dvd'tje, opgenomen van videocamera, een mwvbestand? :D

Met welke videocamera werd het opgenomen?
een .mwv bestand is me onbekend, wmv ken ik wel wat staat voor Windows Media Video. Indien dat het geval is kan je dit normaal branden via windows media player of windows movie maker. Als het idd een MWV bestand is klik je even hier voor wat meer informatie.
Indien het niet zou lukken zal je via een brandprogramma zoals Nero Burning Rom het naar een DVD branden. Dit programma is een van de betere, alvast beter dan het standaard programma van windows :D
Ik neem aan dat je het als DVD video wil branden en niet als data DVD?
Unliving Sava
Avatar gebruiker
unlivingsava
Regular user
Regular user

Berichten: 137
Geregistreerd: 24 nov 2008 23:56
Woonplaats: Adegem
Leeftijd: 32
Geslacht: Man


Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor Kuikentje » 20 jun 2009 15:21
Quote
als ik op de link in m'n onderschrift klik, opent dat in hetzelfde venster terwijl het vroeger in een nieuw venster geopend werd

wat kan ik doen?
The Belgian Pride rocks my world! See you all next year!
Ziekte van Hashimoto
Avatar gebruiker
Kuikentje
Forum addict
Forum addict

Berichten: 3105
Geregistreerd: 06 jun 2003 10:41
Woonplaats: in de sterrenhemel op nummer 104
Leeftijd: 38
Geslacht: Vrouw

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor Galimatias » 20 jun 2009 16:05
Quote
Kuikentje schreef:als ik op de link in m'n onderschrift klik, opent dat in hetzelfde venster terwijl het vroeger in een nieuw venster geopend werd

wat kan ik doen?

Normaal gezien hangt dat af van de instellingen van je browser... Bij Firefox kan je alleszins selecteren of een link waarop je klikt in een nieuw tabblad geopend wordt, in een nieuw venster of dat je vanaf je huidige pagina rechtstreeks daar naartoe gaat.

Ongeacht de instellingen kan je gewoon een link openen in een nieuw venster door de ALT-toets ingedrukt te houden terwijl je erop klikt met je linkermuisknop. :wink:
Timeo Danaos et dona ferentes.

Mwah schreef: Gelukkig kan je altijd rekenen op de alwetende Galimatias :adore:
Avatar gebruiker
Galimatias
Forum addict
Forum addict

Berichten: 4594
Geregistreerd: 06 mei 2008 01:41
Woonplaats: Leuven
Leeftijd: 29
Geslacht: Man

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor Kuikentje » 20 jun 2009 16:57
Quote
ik heb dat allang nagekeken en alles staat zoals het hoort.

dwz, een nieuwe venster voor nieuwe pagina's
The Belgian Pride rocks my world! See you all next year!
Ziekte van Hashimoto
Avatar gebruiker
Kuikentje
Forum addict
Forum addict

Berichten: 3105
Geregistreerd: 06 jun 2003 10:41
Woonplaats: in de sterrenhemel op nummer 104
Leeftijd: 38
Geslacht: Vrouw

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor carineken » 30 jun 2009 18:54
Quote
ok ik zal mijn probleem proberen in een normale uitleg ui te leggen:

als ik op msn aan het chatten ben en ik praat tegen K. dan loopt standaard mijn msn vast K. is de enige persoon waarbij dit gebeurd.
ik vind het nogal lastig want ik vind die online messengers irritant.

msn opnieuw instaleren helpt niet want dat heb ik a eens geprobeerd
ik ben stiekem super verliefd
carineken
Regular user
Regular user

Berichten: 141
Geregistreerd: 17 jul 2007 20:55
Woonplaats: berchem
Leeftijd: 27
Geslacht: Vrouw

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor badgirls24 » 30 jun 2009 23:21
Quote
carineken schreef:ok ik zal mijn probleem proberen in een normale uitleg ui te leggen:

als ik op msn aan het chatten ben en ik praat tegen K. dan loopt standaard mijn msn vast K. is de enige persoon waarbij dit gebeurd.
ik vind het nogal lastig want ik vind die online messengers irritant.

msn opnieuw instaleren helpt niet want dat heb ik a eens geprobeerd



Raar, uhm... zal eens kijken wat ik er over vind :)

Ook even een vraag: Welke Windows gebruik je? En welke versie van msn gebruik je?
Respect quote's:
Spoiler! :
Mchll schreef:Alles komt uiteindelijk wel goed, en of je nu hetero, homo, bi, lesbisch.. eender wat bent.. Als je je maar goed voelt bij wie je samen bent.. Die 'stempel' maakt het verschil niet hoor..

AGE-411 schreef:Je bent hetero en je zegt dat je 'helaas' geen holebi bent? :o
Wou je dan bi of homo zijn mss? :o

Appleheadcat schreef:Ik ben eigenlijk wel een fan van jou, badgirls24. :rock:
Avatar gebruiker
badgirls24
Experienced user
Experienced user

Berichten: 577
Geregistreerd: 30 dec 2008 00:36
Woonplaats: Rond Mechelen
Leeftijd: 24
Geslacht: Man

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor Zoën » 01 jul 2009 02:25
Quote
badgirls24 schreef:
carineken schreef:ok ik zal mijn probleem proberen in een normale uitleg ui te leggen:

als ik op msn aan het chatten ben en ik praat tegen K. dan loopt standaard mijn msn vast K. is de enige persoon waarbij dit gebeurd.
ik vind het nogal lastig want ik vind die online messengers irritant.

msn opnieuw instaleren helpt niet want dat heb ik a eens geprobeerd



Raar, uhm... zal eens kijken wat ik er over vind :)

Ook even een vraag: Welke Windows gebruik je? En welke versie van msn gebruik je?

Weg met MSN! Lang leve Skype!

Probeer anders eens AMSN
Zoën
Experienced user
Experienced user

Berichten: 638
Geregistreerd: 26 mei 2008 12:29
Woonplaats: Melbourne
Geslacht: Vrouw

Re: informatica-vragen/problemen

Berichtdoor carineken » 01 jul 2009 12:22
Quote
ik heb windows vista
en ik heb de laatst nieuwe msn
ik ben stiekem super verliefd
carineken
Regular user
Regular user

Berichten: 141
Geregistreerd: 17 jul 2007 20:55
Woonplaats: berchem
Leeftijd: 27
Geslacht: Vrouw

 
338 berichten • Pagina 16 van 171 ... 13, 14, 15, 16, 17

Keer terug naar Forumgerelateerde vragen & problemen



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast