Pagina 1 van 1

Avatar / foto toevoegen

Geplaatst: 04 jun 2011 20:32
door Galimatias
Heel wat gebruikers vragen zich af hoe ze een avatar / foto kunnen toevoegen aan hun profiel. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit kunt doen. :wink:

SAMENGEVATTE VERSIE

- kies een afbeelding die je zou willen gebruiken als avatar;
- zorg ervoor dat die afbeelding niet groter is dan 150 pixels in de hoogte en 200 pixels in de breedte;
- upload de afbeelding vanaf je computer, bijvoorbeeld via ImageShack;
- geef bij het uploaden aan dat je de afbeelding wenst te verkleinen (kies in dat geval voor '150x112 (thumbnail') indien die afbeelding groter is dan 150 x 200 pixels;
- kopieer de 'direct link' van je afbeelding op ImageShack;
- ga hier op het forum naar het Gebruikerspaneel en klik daar op 'Wijzig avatar';
- plak de 'direct link' van ImageShack bij 'Externe avatar'
- druk op 'Bevestig'.

Klaar!


UITGEBREIDE VERSIE

STAP 1: je afbeelding bewerken
=============================================


Een avatar (de afbeelding die bij een bericht onder de gebruikersnaam verschijnt) moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. De maximale grootte voor een avatar is namelijk 150 pixels breed en 200 pixels lang. Als je afbeelding groter is, dan krijg je een foutmelding en wordt deze niet aanvaard.

Automatisch:
  1. Wil je de grootte van je afbeelding automatisch laten aanpassen, selecteer dan een van de gratis providers (zie stap 2). Zowat alle providers bieden de mogelijkheid om dit te doen. Zo kun je bijvoorbeeld bij ImageShack voorafgaand aan het uploaden bij 'Image resize' de optie '150x112 (thumbnail)' selecteren.

    Let wel: aangezien je afbeelding automatisch wordt herleid naar een formaat waarbij de verhoudingen tussen lengte en breedte behouden blijven, kan het zijn dat het resultaat dat je bekomt kleiner uitvalt dan een lengte van 200 pixels. Wil je exact 150x200 pixels als afmeting, overweeg dan de handmatige bewerking.
Handmatig:
  • Een van de manieren om de grootte van een afbeelding te wijzigen, is om deze te bewerken in Microsoft Paint (Start - Alle programma's - Bureau-accessoires - Paint). Open de afbeelding in dit programma en selecteer dan 'Afbeelding' - 'Formaat wijzigen/hellen...'.

    In dit menu kun je de grootte van de afbeelding aanpassen, van een lengte en breedte van 100% naar bijvoorbeeld 40%. Om te weten hoe groot je afbeelding is, kun je bij het menu 'Afbeelding' de optie 'Kenmerken...' selecteren. (Je kunt dit eveneens doen door op het eigenlijke bestand te klikken met de rechtermuisknop; vervolgens klik je op 'Eigenschappen' - 'Details'. Daar vind je de exacte afmetingen in pixels terug.)

    Als je in dit menu het aantal pixels wijzigt, dan zal er steeds rechts (in geval van wijziging van de breedte) of onderaan (in geval van wijziging van de lengte) een deel van je afbeelding wegvallen, of wordt er net witruimte toegevoegd.

    Wil je zelf bepalen welk deel van de afbeelding in beeld moet blijven? Selecteer (gebruik hiervoor de rechthoek met stippellijnen) dan het deel dat je wil behouden en hou vervolgens de linkermuisknop ingedrukt om het te verslepen. Bewerk de afbeelding totdat je tevreden bent met het resultaat (en dit binnen de maximumgrootte van 200 x 150 pixels valt) en sla deze op als JPEG of GIF.

STAP 2: uploaden
==============================================


Hiervoor kan je gebruik maken van een van onderstaande gratis providers:
http://imageshack.us/
http://xs.to/
http://www.flickr.com/
http://tinypic.com/

Surf naar een van deze webpagina's en volg de instructies om je afbeelding te uploaden. Eens je afbeelding geĆ¼pload is, kopieer je er de 'direct link' die naar je toekomstige avatar verwijst. Kies je per ongeluk een verkeerde link, dan wordt je afbeelding niet correct weergegeven.


STAP 3: foto linken aan profiel
==============================================


Ga naar het 'Gebruikerspaneel' (rechts bovenaan) en klik op 'Profiel'. Vervolgens klik je op 'Wijzig avatar'. Kopieer nu de link van de afbeelding die je wilt gebruiken naar 'Externe avatar'. Klik vervolgens op 'Bevestig'.

Klaar!

hoe een foto op je profiel zetten?

Geplaatst: 17 jun 2012 20:31
door miss_nobody
hye
weet iemand hoe je een foto op je profiel moet zetten?
ik heb zo'n programma op mijn pc staan om foto's te verkleinen .
maar je moet 1 of andere url invoegen maar die krijg je bij het verkleinen van de foto niet.
het programma heet vso image resizer 4

Re: hoe een foto op je profiel zetten?

Geplaatst: 18 jun 2012 00:14
door Delta.
miss_nobody schreef:hye
weet iemand hoe je een foto op je profiel moet zetten?
ik heb zo'n programma op mijn pc staan om foto's te verkleinen .
maar je moet 1 of andere url invoegen maar die krijg je bij het verkleinen van de foto niet.
het programma heet vso image resizer 4
Het staat hierboven tot in het detail uitgeschreven.. :confi:
Is lezen dan zo moeilijk? :-?

Re: Avatar / foto toevoegen

Geplaatst: 12 sep 2012 21:22
door flo
Hier zit ik al 2 jaar achter te zoeken...
Thanks!