T-jong zoekt nieuwe vrijwilligers!

Campagnes, websites en meer!
Sjippe
T-Jong begeleider
T-Jong begeleider
Berichten: 135
Lid geworden op: 10 jan 2009 01:27

T-jong zoekt nieuwe vrijwilligers!

Bericht door Sjippe » 01 mar 2016 16:09

T-jong is op zoek naar nieuwe vrijwilligers!
T-jong is een jeugdbeweging voor transgenders van 16 tot en met 30 jaar. We organiseren ongeveer 10 activiteiten per jaar, dit kan gaan van een picknick of barbecue tot een lasershooting of een bosspel, en 1 keer per jaar op gaan we op weekend.
Momenteel bestaat het team uit 4 vrijwilligers: de creatieve breinen Sarah en Evo en het coördinatorsduo Alex en Puk. Sarah stopt dit schooljaar, en idealiter bestaat het team uit 5 leden. We zijn nu dus dringend op zoek naar minstens 1 extra vrijwilliger.

Wat houdt vrijwilliger zijn bij T-jong in?
- Ongeveer 1 keer per maand een vergadering.
- Voor een 2-tal activiteiten per jaar ben je eindverantwoordelijke. Dit houdt in dat jij het aanspreekpunt bent voor die activiteit, maar dat wil niet zeggen dat je er helemaal alleen voor staat: de rest van het team helpt bij de uitwerking en treedt ook op de activiteit op als begeleider als dat nodig is.
- Je gaat mee op het T-jong weekend. Je helpt mee het ganse weekend te sturen.
- Daarnaast zijn er nog enkele losse taken die binnen het team verdeeld worden (zoals beheer Facebook pagina, onthaalverantwoordelijke,...). Je neemt hiervan op wat je graag doet en aankan.

De activiteiten van T-jong gaan door over heel Vlaanderen: dit kan dus gaan van Brugge tot Hasselt, van Antwerpen tot Leuven. De vergaderingen gaan bijgevolg ook door over heel Vlaanderen, we wisselen af tussen de woonplaatsen van de vrijwilligers, en dus ook die van jou. Momenteel is dat Gent, Brussel en Antwerpen.

Je kiest zelf welke taken je wil en kan opnemen, in samenspraak met de rest van het team. Je geeft duidelijk je eigen grenzen aan en kan op eigen tempo groeien in je rol.

T-jong wordt ondersteund door Wel Jong niet Hetero. Af en toe krijg je hierdoor de kans om vormingen mee te volgen. Je krijgt verder ook je (vervoers)onkosten terugbetaald.

Ben je zelf tussen 16 en 30 jaar en geïnteresseerd om samen met ons het team verder uit te bouwen? Stuur vrijblijvend een mail naar puk.verslyppe@weljongniethetero.be en alex.roels@weljongniethetero.be. We hebben graag een gesprek met jou over wat je voor het team kan betekenen.

Plaats reactie