Pagina 1 van 1

WatIsGay.be

Geplaatst: 23 feb 2015 10:21
door adarr91
Afbeelding

Wel Jong Niet Hetero lanceert nieuwe nieuwe website http://www.watisgay.be
8 jongeren geven in 21 youtube-vlogvideo’s duiding over gendernormativiteit.


Wel Jong Niet Hetero stelde op 23 februari een nieuwe jongerenwebsite voor met filmpjes over holebi-zijn. De filmpjes werden in waar YouTube-vlogformaat opgenomen en centreren zich rond het thema “Wat is gay?” In 21 vlogs komen vragen aan bod als “Kan je dat kiezen, holebi zijn?”, “Hoe tonen holebi’s dat ze elkaar graag zien?”, “Wie is dan de man of de vrouw in de relatie?”, en “Kan je gelovig én holebi zijn?”

Voor de filmpjes werd samengewerkt met YouTube-vlogger Flippo Life (Anton Olbrechts), 8 jongeren uit grootsteden, en meer dan 100 urban jongeren die hun mening geven over holebi-zijn. Tom De Cock en Karolien Debecker, ambassadeurs van Wel Jong Niet Hetero, spraken de begin- en eindgenerieken in. De site met vlogs, watisgay.be, is er voor jongeren vanaf 12 jaar die hetero, holebi, trans, of nog iets helemaal anders zijn. Jongeren kunnen er zelf vragen stellen die door het team van Wel Jong Niet Hetero worden beantwoord. Jongerenbegeleiders kunnen de filmpjes ook bekijken om beter antwoord te kunnen bieden op vragen van jongeren over holebi-zijn.

De nieuwe website is een project tegen homofobie en werd mogelijk gemaakt door Vlaams ex-minister van Jeugd Pascal Smet. De partners zijn PAJ (Platform Allochtone Jongeren), VSK (Vlaamse Scholierenkoepel), en CIS (Centrum Informatieve Spelen).

Bart Vandenbussche (Wel Jong Niet Hetero): “We willen vooral dat jongeren die vragen hebben over holebiseksualiteit een kort en krachtig achtwoord kunnen vinden in de filmpjes.”

Anton Olbrechts (Flippo Life): “Onze filmpjes zijn opgenomen in YouTube-vlogformaat, vol humor en energie. Dat is wat YouTube-media zo populair maakt, en het is exact datgene wat jongeren volgens ons nodig hebben om houvast te krijgen in dit soort thema’s.”

Re: Wat is gay

Geplaatst: 23 feb 2015 13:21
door BiNDing
Ik ben fan!
Plezante filmpjes die nog eens informatief zijn ook? Yes!

Het filmpje: "Wie is het vrouwtje?" krijgen mijn ouders zeker te zien. Ik krijg het ze zelf maar niet uitgelegd. Heck, wat zeg ik... Ze krijgen de hele website te zien (en stiekem gaan ze dat plezant en leerrijk vinden).

Het lijkt me ideaal materiaal om als leerkracht mee aan de slag te gaan. Discussie's, als inleiding, sensibilisering, ... ik heb vertrouwen in de creativiteit van onze leerkrachten. Doe er iets mee, zou ik zeggen!

Re: Wat is gay

Geplaatst: 23 feb 2015 15:14
door Darkcrow
Ik heb nog maar één video gekeken of ik ben al fan van de website. Nu eens zien of het mijn vragen kan beantwoorden.

Re: Wat is gay

Geplaatst: 23 feb 2015 21:31
door iamagirl
Faith in humanity is restored!! :D

Re: Wat is gay

Geplaatst: 24 feb 2015 01:36
door Coincidence
Ik ben ook grote fan van die site! Alle filmpjes hebben wel iets origineel in zich en ze zijn zo hilarisch soms. Super tof om naar te kijken!

Re: Wat is gay

Geplaatst: 24 feb 2015 08:53
door Barry
het zijn inderdaad leuke filmpjes. :)

Re: Wat is gay

Geplaatst: 24 feb 2015 11:34
door Coincidence
Die Margot doet dat echt goed vind ik!

Scheld niet met 'homo' wel met 'boer' ???

Geplaatst: 20 apr 2015 21:40
door spookje...
Eerst en vooral:
Ik was heel blij met het verschijnen van de nieuwe site. Volgens mij gaan heel wat jongeren hier veel aan hebben.
Wel is er 1 zaak waarop ik kritiek heb:
In het filmpje 'homo-janet-manwijf' worden er heel wat scheldwoorden opgesomd als 'alternatieven' voor het gebruik van 'homo'. Ik vond het pijnlijk om te horen dat 'boer' ook in dat rijtje stond. Want doe je dan niet juist hetzelfde?
Als we schelden met het woord 'homo' niet goedkeuren omdat homoseksualiteit zo met iets negatiefs geassocieerd wordt, kunnen we het schelden met 'boer' toch niet als alternatief aanbieden? Zo geef je dat woord ook een negatieve betekenis...

Re: Scheld niet met 'homo' wel met 'boer' ???

Geplaatst: 21 apr 2015 14:50
door Manspersoon
Daar zit wel iets in. Het woord 'boer', op die manier gebruikt, duidt meestal op gortig gedrag, wat inderdaad niet eerlijk is voor de boeren.

Re: Wat is gay

Geplaatst: 25 mei 2015 21:05
door adarr91
Omdat er op het forum over vooroordelen gesproken wordt...
Een goed voorbeeld:


Re: Scheld niet met 'homo' wel met 'boer' ???

Geplaatst: 19 jul 2015 17:43
door Darkcrow
Ik ben hier mee eens. Het is enorm beledigend voor landbouwers en telers.