Spijt van je coming out?

Tips and tricks, verhalen of angsten over uit de kast komen? Zorgen of (onverwachte) reacties? Hier is plaats om deze vragen te stellen en te beantwoorden!
Gesloten
Beebo

Spijt van je coming out?

Bericht door Beebo » 05 jul 2016 03:51

Hebben jullie nooit spijt gehad van jullie coming out?
Ik moet hier in ieder geval nog aan beginnen maar het gedacht alleen al aan alle onzekerheden die zullen volgen, vormt een grote drempel. Het leven lijkt immers zoveel moeilijker te worden als homo... Je kan niet verliefd worden op wie je wil, het is veel moeilijker om mensen met dezelfde geaardheid te ontmoeten, nooit nog affectie tonen voor je partner in het openbaar, altijd bestempeld worden als "speciaal" terwijl je eigenlijk gewoon zoals iedereen wil zijn, ...

Kortom, het leven lijkt me plots zoveel ingewikkelder te worden wanneer je je geout hebt. Natuurlijk kan je zeggen dat voor dit alles een oplossing bestaat en dat ik me bij een holibiverening moet aansluiten. Maar ik wil mezelf net niet in een hokje moeten stoppen en actief mensen van mijn eigen 'soort' gaan opzoeken.
Was het leven dus maar zo gemakkelijk dan als je ervoor had gekozen om als hetero door het leven te gaan. Of zie ik het nu gewoon allemaal veel te zwart-wit?

Faramir
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3983
Lid geworden op: 10 mar 2006 19:34
Geslacht: Man
Locatie: Mechelen

Re: Spijt van je coming out?

Bericht door Faramir » 05 jul 2016 10:42

Ik vind het een heel bizarre stelling dat het 'gemakkelijker' zou zijn te doen alsof je hetero bent dan om uit te kast te komen... Als je continu moet doen alsof, dan lig je toch serieus in de knoop met jezelf, neen? :-?

Eerlijk gezegd vind ik dat het net gemakkelijker is om open te kunnen zijn: Ik kan gewoon aan mijn vrienden of aan collega's vertellen over mijne vent - zonder me te moeten verschuilen onder voorwendselen of me anders voor te doen. Gewoon jezelf kunnen zijn, is dat niet een belangrijk element om gelukkig te kunnen zijn?

Wat niet wegneemt - het ís niet altijd makkelijk om daarin (en eigenlijk bedoel ik dit zelfs meer in 't algemeen) voor jezelf op te komen. Maar, zijn er écht alternatieven? Goeie alternatieven? Als je een beetje mental health te behouden, meen ik van niet.

Pancake
Forumkoppel 2017
Berichten: 2732
Lid geworden op: 01 aug 2013 02:46
Geslacht: Man
Locatie: Gent

Re: Spijt van je coming out?

Bericht door Pancake » 05 jul 2016 11:38

Je bedoelt dus of we het spijtig vinden dat we holebi zijn? Da's niet hetzelfde als spijt hebben van een coming out, hé. Ik heb zelf al coming outs meegemaakt waar ik spijt van heb, omdat het niet op het juiste moment was of niet met de juiste persoon, maar ik heb zelf geen spijt van homo te zijn.

Het grootste aanvaardingsproces is dat van jezelf. Je hoeft je daarom niet in een hokje te stoppen, maar als je al inziet en aanvaardt dat je niet hetero bent, dan is het grootste werk eigenlijk al gebeurd. Maar je bent kennelijk niet erg blij met homo te zijn? Dat is jammer, want als je jezelf niet kan aanvaarden, dan kan je moeilijk verwachten dat je omgeving je aanvaardt.

Je hebt inderdaad een heel zwart beeld over homo zijn. Het is niet altijd even makkelijk om als homo door het leven te gaan, maar dat is verre van altijd het geval. Ik kan bijvoorbeeld niet zeggen dat mijn hetero vrienden sneller aan een lief geraken dan ik. Mensen met dezelfde geaardheid ontmoeten gaat vlotjes, vind ik toch, maar daarvoor moet je wel wat actief zijn. Je kan niet verwachten dat je zomaar een hele hoop homo's ontmoet. België is bovendien doorgaans erg open-minded, wat dus betekent dat niet iedereen je gaat bestempelen als "speciaal".

Je zegt dan nog dat je niet verliefd kan worden op wie je wil. Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt, maar eigenlijk is dat pure nonsens. Hetero's kiezen ook niet op wie ze verliefd worden en er zijn maar al te veel hetero's die verliefd worden op een holebi.

Ik denk dus dat je misschien wat "onderzoek" moet doen. Schuim eens een paar websites af waar info gegeven wordt over holebi's (zoals weljongniethetero dus), bekijk wat coming out video's op YouTube. Educate yourself. Want zo'n donkere visie op het leven en op seksualiteit is niet gezond voor je.
“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter and those who matter don’t mind.”

Meest begeerde vrijgezel 2015 en 2016

Hombie
Senior user
Senior user
Berichten: 915
Lid geworden op: 10 dec 2015 23:17
Geslacht: Man
Locatie: Brugge

Re: Spijt van je coming out?

Bericht door Hombie » 05 jul 2016 18:26

Nope, ik niet echt. Meeste mensen waar ik echt regelmatig en opzettelijk mee omga weten het, weinig of geen hebben er ooit lastig over gedaan op de occasionele flauwe grap of puberale vraag na. Mijn leven is er alleszinds op geen enkele manier ingewikkelder door geworden, eerder omgekeerd. Je hebt de reactie al gehad dus je moet niet nadenken over hoe iemand zou kunnen reageren, je weet net iets beter wat je aan mensen hebt er na, en je moet niks proberen weg te steken of goedpraten of zever verkopen ofzo.

Veel van de problemen die je beschrijft (moeilijker iemand tegen te komen enzo) lijken me eerder vergemakkelijkt te worden door uit de kast te komen. Geen affectie kunnen tonen in het openbaar, tenzij het 's nachts in een shady buurt is, lijkt me ook geen waar, tenzij het is omdat je er zelf moeite mee hebt (ik zou het niet laten omdat een of andere oude zaag of een of andere mottige toerist wat oordelend zit te kijken alleszinds, en ik mezelf wel wat verweren, verbaal of fysiek).

Mss is het omdat ik altijd al "speciaal", zoals jij het beschrijft geweest ben als sarcastische metalklojo, en omdat "zoals iedereen zijn" me nu echt als het meest hemeltergend saaie bestaan ter wereld klinkt (niet dat dat wil zeggen dat je speciaal moet beginnen doen gewoon om speciaal te zijn ook niet, wees gewoon jezelf). Maar veel van die dingen hangen veel meer af van jezelf aanvaarden en hoe je jezelf ziet, en in welke mate je je in een hokje laat duwen of er vrijwillig in kruipt dan met uit de kast komen op zich.

Disclaimer: Just my 2 cents of course. Ook geenszinds beledigend of affronterend bedoeld of al die shit.
"My lips and fingertips were stone, I wore my heart on my jeans
I sang the blues like the dogs, left too long in the street,
I still sing the blues with the dogs"
The Gaslight Anthem - Wherefore art thou, Elvis?

TheQuibbler
Forumkoppel 2017
Berichten: 1129
Lid geworden op: 23 nov 2014 18:22
Geslacht: Man

Re: Spijt van je coming out?

Bericht door TheQuibbler » 05 jul 2016 22:14

Ik heb er ook geen spijt van en ik kan ook niet zeggen dat mijn leven er ingewikkeld door is geworden.
Eerder gemakkelijker zelfs.
Misschien heb ik ook heel veel geluk met mijn omgeving, al betwijfel ik dat, het is zoals Pancake zegt: België staat er heus wel voor open.
Maar zou je jezelf tegenhouden omdat je schrik hebt dat je spijt zou hebben achteraf?
Hou er ook rekening mee dat je achteraf spijt kan hebben omdat je iets net niet hebt gedaan.
Natuurlijk zullen er mensen zijn die het minder goed hebben na hun coming out, maar dat heb je bij duizenden andere keuzes die je kan maken in het leven ook.
Het onbekende is altijd een beetje eng, maar zo is het leven nu eenmaal zeker.

a pianist
Regular user
Regular user
Berichten: 280
Lid geworden op: 03 mei 2016 23:06
Geslacht: Man
Locatie: Leuven

Re: Spijt van je coming out?

Bericht door a pianist » 07 jul 2016 00:22

Ik ben gisteren in een zatte bui voor de eerste keer uit de kast gekomen en als ik de klok kon terugdraaien deed ik dat meteen.
Ik was hier helemaal nog niet klaar voor, maar nu kan ik dus niet meer terugkrabbelen.

Of ik dus spijt heb van deze coming out? Ja, ik weet echt niet meer wat ik moet doen.
- You cannot always wait for the perfect time, sometimes you must dare to jump. -

Coincidence
Forum addict
Forum addict
Berichten: 4445
Lid geworden op: 29 okt 2013 22:14
Geslacht: Man
Locatie: Gent

Re: Spijt van je coming out?

Bericht door Coincidence » 07 jul 2016 01:50

Eerst en vooral moet je begrijpen dat het geen kwestie is van kiezen. Je kiest niet om hetero of homoseksueel te zijn. Je bent gewoon hoe je bent en je kan daar niets aan veranderen. Evenmin kan je dus kiezen om als 'hetero' door het leven te gaan. Je kan wel kiezen om continu met een masker door het leven te gaan, maar denk je dat dat je gelukkiger zou maken en dat dat zoveel gemakkelijker zou zijn? ;)
Beebo schreef:Je kan niet verliefd worden op wie je wil
Dat kan niemand. Zowel een hetero als een holebi kan niet bepalen op wie hij/zij verliefd wordt. Als je je out en je holebivriendenkring zich uitbreidt, zal de kans groter zijn dat je eens op een andere niet-hetero man verliefd wordt.
Beebo schreef:het is veel moeilijker om mensen met dezelfde geaardheid te ontmoeten
Integendeel: wanneer je uit de kast bent is het net gemakkelijker om andere holebi's te ontmoeten. Niemand in jouw omgeving die er vreemd van gaat opkijken en jij hoeft je nergens voor te verbergen. Velen die nog niet geout zijn ervaren het eerder zo dat het moeilijker is om mensen met dezelfde geaardheid te ontmoeten omdat ze zelf nog niet uit de kast zijn.
Beebo schreef:nooit nog affectie tonen voor je partner in het openbaar
Dat is je eigen keuze. Waarom zou je je daarvoor schamen?
Beebo schreef:altijd bestempeld worden als "speciaal" terwijl je eigenlijk gewoon zoals iedereen wil zijn
Ook niet waar. Altijd is ferm overdreven. Een zeer kleine minderheid (in onze contreien) zal holebi's vandaag nog wel speciaal of vreemd vinden, maar eigenlijk is dat volkje zelf een beetje speciaal door hun bekrompenheid/kortzichtigheid op dat vlak. Als je gewoon jezelf wil zijn, ben je eigenlijk net een beetje als al de anderen die ook even graag zichzelf willen zijn. :-) Niets speciaal aan dus.


Om op je vraag terug te komen: ik heb nog geen moment spijt gehad dat ik mezelf heb geout, evenmin dat ik op hetzelfde geslacht val. Dit is gewoon mijn leven en ik vind het leuk zoals het is. Ik ben tevreden met wie/hoe ik ben en ik zou niet anders willen zijn. De positieve en negatieve kantjes meegerekend.

Je mag het allemaal dus gerust met wat meer kleur zien dan enkel dat zwart en wit. ;)
Come quickly, I'm tasting stars!

Gesloten