Wat is WJNH?

"Wel Jong Niet Hetero is als samenwerkingsverband dé deskundige partner op het terrein van het holebi- en transgenderthema bij jongeren tot en met 30 jaar, met als doel dat iedere jongere in Vlaanderen en Brussel zijn of haar genderidentiteit, genderexpressie en seksuele oriëntatie in alle vrijheid kan beleven"

Sinds 1994 is Wel Jong Niet Hetero een vrijwilligersorganisatie met als voornaamste doel dat elke holebi- en transgenderjongere in Vlaanderen en Brussel zich goed en veilig voelt. Een korte zin, maar daar komt heel wat bij kijken! Gelukkig doen we dat niet alleen!

WJNH is overal!
WJNH is niet enkel een organisatie voor en door holebi- en transgenderjongeren met een hoofdzetel in Gent, nee WJNH is veel meer dan dat! In elke provincie vind je wel een aangesloten lokale groep. Onze aangesloten lokale groepen zijn er dankzij de inzet van vele vrijwilligers en werken autonoom van WJNH. Dankzij de lokale groepen, vinden vele holebi- en transgenderjongeren hun weg naar een leuke vereniging waar ze zichzelf kunnen zijn. Lokale groepen bieden een luisterend oor, leuke activiteiten, de nodige informatie en vooral heel veel plezier! Het is de ideale omgeving om vrienden te maken en een netwerk uit te bouwen. Het is de taak van WJNH om deze lokale groepen op allerlei manieren te ondersteunen zodat onze jongeren er terecht kunnen.

Voor die ondersteuning kunnen de lokale groepen rekenen op een klein team gemotiveerde stafleden en enthousiaste nationale vrijwilligers. 

Voor elk wat wils
Vind je als jongere je gading niet bij lokale groepen? Geen nood! WJNH heeft nog heel wat meer in petto! Zo hebben we ondermeer een uitgebreid forum waar je terecht kan voor een antwoord op vele vragen of om mensen te leren kennen of om je te amuseren! Daarnaast heeft WJNH een activiteitenaanbod voor jongeren jonger dan 19 jaar dankzij ons team Min19, staat T-Jong klaar voor transgenderjongeren, is er ons jaarlijks Expedition Y kamp en vind je onze jongeren op allerlei evenementen zoals de jaarlijkse Belgian Pride.

Samen voor een betere wereld
Naast het ondersteunen van onze lokale groepen en het aanbieden van een breed gamma aan activiteiten zijn we stiekem ook een klein beetje idealistisch en proberen we de wereld (of toch Vlaanderen en Brussel) net iets beter te maken door ervoor te zorgen dat holebi- en transgenderjongeren zich goed in hun vel voelen en vooral zich veilig voelen in de maatschappij. Enerzijds dragen onze lokale groepen en onze activiteiten daar hun steentje toe bij, anderzijds trachten we met heel wat initiatieven de maatschappij te sensibiliseren. Denk dan maar aan sensibiliseringscampagnes naar het onderwijs toe, scholenwerking, vorming voorzien en geven voor het jeugdwerk (zoals bvb jeugdbewegingen), zichtbaarheid van onze vereniging in de media, informatie over holebi's en transgenders verspreiden (via website en publicaties),... Helaas is er nog steeds homo- en transfoob geweld in Vlaanderen en Brussel, waardoor holebi's en transgenders zich niet altijd even veilig voelen, er is dus nog werk aan de winkel!

Ook jij kan je steentje bijdragen
Om al deze doelstellingen te kunnen verwezenlijken, kunnen we rekenen op subsidiëring van de Vlaamse Overheid. Helaas is dit onvoldoende om onze werking volledig te ondersteunen. Met onze subsidie kunnen we enkele stafmedewerkers betalen, maar dat zijn er nog lang niet genoeg om alles te kunnen uitvoeren. Gelukkig kunnen we rekenen op heel wat vrijwilligers en de steun van sympatisanten. Ook jij kan een steentje bijdragen door vrijwilliger te worden of door ons financieel een duwtje in de rug te geven. Met uw steun maken we de wereld een klein beetje beter! Kijk hier hoe ook jij mee de wereld kan veranderen!