Vorming

"Hé, ik ben homo" of "Ik voel me een jongen in een meisjeslichaam". Uitspraken als deze lokken vaak ongepaste reacties uit. Maar hoe ga je daarmee aan de slag als leerkracht, jeugdwerker of animator? Wij helpen je, met een spel en informatie waarmee je geholpen wordt doorheen het gesprek.

 

So What?! the Gayme 

 photo sowhat_zpssvnsr4ds.jpg

Aan de hand van 40 prentkaarten, gaan tieners in gesprek met elkaar. De kaarten zijn opgedeeld in 4 categorieën: grenzen, jongens/meisjes, omgeving en relaties. Per kaart staan er drie richtvragen omtrent het thema. Al spelenderwijs maken tieners kennis met gevoelige thema's in de maatschappij. Het spel maakt onderwerpen als seksualiteit, holebi en transgender bespreekbaar en doorbreekt het taboe.

Voor jou als begeleidende leerkracht, jeugdwerker of animator zit er een handleiding met een stap voor stap gids door de methodieken. Je hoeft het enkel uit te voeren. Op de website staat nog eens een hoop informatie om je voor te bereiden en filmpjes die je optioneel kunt gebruiken in de groep zelf.

Stel dat je vastloopt met je groep op een bepaald stuk of je zelf bang bent om aan de slag te gaan, je mag ons altijd bellen. We kijken graag samen met jou hoe je rond dit gevoelige thema kunt omgaan in jou specifieke groep.

 

Bestel nu!

Het spel kost 45 EUR (exclusief verzendingskosten). Hierin zitten de 40 kaarten en een handleiding.

Bestel het direct op onze website →

  

"Ik vond het echt tof, de tekeningen zijn ook supermooi en duidelijk." 
- Een tiener over #SoWhat?! The Gayme

"Handig, aantrekkelijk voor jongeren en ik kan er perfect mee op maat werken van mijn klassen." 
- Een leerkracht over #SoWhat?! The Gayme

"Leuk dat de tekeningen zo divers en concreet zijn. "

- Een jeugdwerkster over #SoWhat?! The Gayme

 

Doe mee met de PAARS-campagne

De PAARS-campagne is dé grootste LGBT+ jongerencampagne van de wereld. Het startte in Amerika en Nederland. Sinds enkele jaren organiseert één van onze vrijwilligers deze campagne in Vlaanderen. In 2020 bereikten we hiermee 121 secundaire scholen, 13 hogescholen en 5 universiteiten. Op elk van deze scholen gaan jongeren creatief aan de slag om in de week van 17 mei LGBT+ jongeren een hard onder de riem te steken. 

Mischien kan jou school of jeugdwerking ook meedoen om een vuist te maken tegen LGBT+ discriminatie? Meer info en voorbeelden vind je via https://www.paars.today/.