Vaak gestelde vragen

Wanneer ontvang ik mijn fiscaal attest?

Het fiscaal attest wordt automatisch opgestuurd tijdens het eerste semester van het jaar na het jaar waarin de giften werden gedaan. Als je het niet hebt ontvangen kunnen wij je een duplicaat opsturen. Contacteer ons via de contactpagina.

 

Moet ik mijn fiscaal attest aanvragen?

Neen, als je in België woont. Dan wordt het automatisch opgestuurd naar het adres verbonden aan het rekeningnummer waarmee je de giften deed.

Als je niet in België woont, wordt het attest niet automatisch verstuurd. In dat geval vragen we je om contact op te nemen met ons. Om je sneller te kunnen helpen, vragen we je om ons de volgende gegevens te bezorgen:

  • je naam, adres en eventueel vorige adres als je onlangs verhuisd bent,
  • datum (ook bij benadering) van je gift,
  • het rekeningnummer waarmee je je giften hebt gedaan.

 

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om recht te hebben op een fiscaal attest?

Om het fiscaal attest in 2015 te ontvangen, moet Wel Jong Niet Hetero vzw ten laatste op 31 december 2014 een minimum van € 40 (al je giften samengeteld) ontvangen hebben. Heb je nog vragen? Contacteer ons, wij zullen je met plezier helpen.

 

Ik ben verhuisd of ga verhuizen (in het geval je meter of peter bent)

In dit geval dien je zowel Wel Jong Niet Hetero vzw als jouw bank op de hoogte te brengen van deze wijziging. Je kan ons contacteren via het online contactformulier.

 

Wat is mijn fiscaal voordeel?

Het fiscaal voordeel uit zich in de vorm van een belastingvermindering. Het totaal bedrag aan te betalen belastingen zal verminderd worden met 45% van het bedrag van jouw schenking / gift. Meer informatie kan je ook vinden onder 'giften en fiscaliteit'.