Ga mee op Europese uitwisseling

Met Wel Jong Niet Hetero willen we een veilige plek bieden voor holebi en transgender jongeren in Vlaanderen en Brussel. En dit gaat alsmaar beter. In andere landen in Europa zijn er nog meer organisaties, net zoals WJNH, die zich hiervoor inzetten. Dit jaar werken we samen met verschillende Europese jongerenorganisaties om 2 uitwisselingen te organiseren. Door onze krachten te bundelen, leren we van elkaar om ons nog beter te kunnen inzetten voor de LGBT+ community!

 

Wat betekent een 'Europese uitwisseling'?

  • Eén week (of 10 dagen) op kamp op locatie in Europa
  • Je leert jongeren kennen die zich actief inzetten voor de LGBT+ community in hun land
  • Vervoer en verblijf worden voor jou betaald (via Erasmus subsidie)
  • Elke dag zijn er workshops en kennismakingsmomenten

 

De twee projecten

Hieronder vind je meer info over de twee projecten van dit jaar. Klik gerust door als je meer wil weten. Wil je meegaan, klik dan door en vul het formulier in!

Rock It Unicorn, 15 tem 21 september, Duitsland [VOLZET]

Op deze uitwisseling richten we ons op de verschillende vormen van LGBT+ activist-zijn. Wat/Wie heeft ervoor gezorgd dat je je engageert? Vind je het moeilijk om je weg te vinden binnen je engagement? Hoe doen jongeren dit in andere landen? In het weekend gaan we naar Berlijn om enkele voorbeelden te bezoeken.

Meer info over Rock It Unicorn...

Rainbow School Activism, 27 juli tem 7 augustus, Slowakije [VOLZET]

10 dagen lang word je ondergedompeld in een soep van workshops, teambuilding, ontspanning en gezelligheid in het groen van Slowakije. In een internationale context leer  je meer over verschillende LGBT+ thematieken en hoe je die in een schoolcontext kan toepassen.

Meer info over Rainbow School Activism...

 

En ook...

Begeleider van uitwisseling in België van Globelink, 28 juli tot en met 4 augustus, Lokeren

Eén van onze collega-jeugdwerkorganisaties organiseert een uitwisseling dat zich helemaal focust op identiteit en gender. Dit wordt georganiseerd in Lokeren en ze zoeken nog mensen die deze uitwisseling mee kunnen begeleiden.

In de zomer van 2018 bracht de trein 10 Vlaamse jongeren naar het Spaanse Olot voor een jongerenuitwisseling rond ‘peer to peer methodology’. Een groep Spaanse jongeren ving hen op, nam hen mee in hun stad, jeugdwerk en duurzame projecten en de Vlaamse groep toonde zich van zijn beste duurzame kant. Uit deze uitwisseling ontstond een nieuw idee; de Vlaamse jongeren nodigen hun Spaanse vrienden uit in België voor een week rond gender en digital storytelling. De hele week vertrekt vanuit de vraag “What is my unique identity as an individual, in society, in groups...?”

We focussen op interculturele kennismaking en uitwisseling, op de verschillende facetten van gender en genderidentiteit, acceptatie van de ander en op zelfstandigheid van de groep. Daarnaast zal  iedereen zijn eigen ervaring vertellen via de methodiek van digital storytelling, met als resultaat een voorstelling van ons werk aan iedereen die het wil zien.  In mei en juli komen we enkele keren samen ter kennismaking en voorbereiding van onze uitwisseling, want oh ja. Deze wordt deels mee vorm gegeven door de groep jongeren! ;-)

 

Interesse hierin, stuur naar Dries via dries.desmet@weljongniethetero.be.

Meer info op de website: https://www.globelink.be/letsidentifyandexchange

 

Queer it up, voor jeugdwerkers, 23 - 28 september, Spanje

Op Queer it up! kom je meer te weten over seksuele geaardheid en genderidentiteit en ontwikkel je competenties om LGBT+-jongeren op te nemen in jouw jeugdwerk en ga je in op hoe je vooroordelen en discriminerende attititudes kan bestrijden. Vijf dagen lang leren over toegankelijk en inclusief kunt werken en gelijkgestemde internationale organisaties ontmoeten, hoe nuttig is dat?

Hou er rekening mee dat als je al veel ervaring hebt met werken met LGBT+-jongeren, deze cursus misschien niet voor jou is. Het gaat eerder over een kennismaking met het thema.

 

Meer info op de website: https://www.jint.be/Kalender/Kalenderdetail/tabid/142/ArticleID/3813/Default.aspx